Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

През кеш терминал колко пари мога да вкарам максимално да си купя биткойни през крипто ?

До 10 000лв. на вноска, но можеш  два-три (повече) пъти по толкова. Само дето ще повисиш пред терминала да пъхаш хартийки.

Регистрирах се само за да споделя нещо.

След няколко неуспешни SEPA превода с ЦКБ, гугъл ме прати в този форум и в тази тема за да разбера че нямам шанс там да си получа парите от продажба в coinbase. А се опитвах доста пъти да си верифицирам сметката, и всеки път превода ми го връщаха обратно без обяснения.

Реших си проблема с безплатна (!!!) сметка в https://leupay.eu/bg- но моите суми бяха 4-цифрени. От там си ги преведох на ЦКБ, защото не искам да ги тегля на банкомат.

Не зная как стои въпроса за големи суми, макар че ги има в тарифата им.

П.П. - не правя реклама, нямам общо с тази институция, споделям как си реших проблема.

Здравейте!
След големи мъки да си направя регистрация в coinbase, заради невалиден код, който ми изпращаха на телефона, сега изпитвам двойно по-големи мъки да направя едно пробно купуване на крипто валута. Въвел съм метод за плащане- дебитна карта на ДСК, но купуването fail-ва по следната причина:

"When we attempted to process this transaction it was canceled by your bank. If your payment method was charged, you will receive a full refund. If you wish to make another purchase, please try again or add a new payment method.

Unfortunately, we are unable to restart this transaction because it was canceled by your bank. If you have questions regarding this canceled transaction, please contact your bank directly."

Имате ли идеи, защо може да е canceled by your bank?

Здравейте!

След големи мъки да си направя регистрация в coinbase, заради невалиден код, който ми изпращаха на телефона, сега изпитвам двойно по-големи мъки да направя едно пробно купуване на крипто валута. Въвел съм метод за плащане- дебитна карта на ДСК, но купуването fail-ва по следната причина:

"When we attempted to process this transaction it was canceled by your bank. If your payment method was charged, you will receive a full refund. If you wish to make another purchase, please try again or add a new payment method.

Unfortunately, we are unable to restart this transaction because it was canceled by your bank. If you have questions regarding this canceled transaction, please contact your bank directly."

Аз имах същия проблем с картите на ДСК. Говорих с няколко служителя по телефона. Тяхното обяснение беше, че Coinbase искат ауторизация на картата и по адрес, нещо което ДСК не могат да направят и поради тази причина се отхвърля транзакцията.

Здравейте!

Аз имах същия проблем с картите на ДСК. Говорих с няколко служителя по телефона. Тяхното обяснение беше, че Coinbase искат ауторизация на картата и по адрес, нещо което ДСК не могат да направят и поради тази причина се отхвърля транзакцията.

Регистрирах се само за да споделя нещо.

След няколко неуспешни SEPA превода с ЦКБ, гугъл ме прати в този форум и в тази тема за да разбера че нямам шанс там да си получа парите от продажба в coinbase. А се опитвах доста пъти да си верифицирам сметката, и всеки път превода ми го връщаха обратно без обяснения.

Реших си проблема с безплатна (!!!) сметка в https://leupay.eu/bg- но моите суми бяха 4-цифрени. От там си ги преведох на ЦКБ, защото не искам да ги тегля на банкомат.

Не зная как стои въпроса за големи суми, макар че ги има в тарифата им.

П.П. - не правя реклама, нямам общо с тази институция, споделям как си реших проблема.

Здравей, интересна услуга. Преди малко порових за нея в нета и виж на какво попаднах. Просто го имай предвид. 

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1810594.0

Питаш за брокера или за българските банки.... на брокера няма кой тук да му направи пълен анализ на риска при инвестиция и изтегляне..риска си е само твой....за българските банки все ще се намери пролука....

Някой с мнения за този брокер - www.etoro.com? Наскоро инвестирах в Ethereum и след като попаднах на тази тема се притесних малко дали ще имам проблем при теглене.

няма как да инвестираш в етер през сайтове като еТоро. Там спекулираш върху цената. Няма как да изтеглиеш етери оттам

иначе няма да имаш проблеми с банките да си изтеглиш печалбите от еТоро. 

но сериозно съветвам да не спекулирате с криптовалути през сйотве като еТоро - ще намерят начин да ви вземат парите, преди да ги изтеглите...

последно преди няколко месеца от кракен към дск, доста пъти съм го правил без проблем, скоро пуснаха обаче някакво изявление по повод крипто, не съм пробвал, последната седмица на декември ми предстои, ще пиша какво е положението

от Кракен към ДСК работят преводите

Coinbase преди 3 дена всичко беше окей. Веднага ми пристигнаха и после дори не чаках много да ги прехвърля, но таксите за транзакцията е наистина безбожна

Coinbase са централизиран втори слой, т.е. централизират самата финансова система - биткойн, потребители, търговци и т.н.  Те са пример за това какво не трябва да бъде Биткойн и крипто сферата въобще. Дай боже някой ден да ги видя как се гърчат в мъки, пускайки паническа пропаганда из нета :)

Ако сте в Биткойн за да участвате отблизо в Големия пробив - бягайте от Coinbase. Те са посредник толкова лош за потребителя, колкото са и банките. Вълк в овча кожа.

Ето пак кратката статийка, която постнах някъде тук по друг повод. Обърнете внимание на понятието "периферен бизнес" и по конкретно въпросът: Защо големите миньори и периферните бизнеси имат проблем с Биткойн?: ТУК

Света е пълен с предприемачи, виждат ниша не заета и който се ориентира правилно и достатъчно бързо успява да яхне вълната, нормално е да се градят бизнеси в/у тази нова технология, познатите бизнес модели приближават хората към тази технология, това води до по-голям адобшън, но да това противоречи със основните принципи в/у които е изграден биткойн

от Кракен към ДСК работят преводите

A извинявай за въпроса но каква сума? Ако искаш ми отговори на ПМ, интересува ме по 1800 еур суми дали биха минали аз съм си изпращал по 1800 еур но в началото на годината нз сега дали минават вече след последните събития както се говореше и за попълване на декларации над 1000 лв когато са от крипто и тн

A извинявай за въпроса но каква сума? Ако искаш ми отговори на ПМ, интересува ме по 1800 еур суми дали биха минали аз съм си изпращал по 1800 еур но в началото на годината нз сега дали минават вече след последните събития както се говореше и за попълване на декларации над 1000 лв когато са от крипто и тн

до 2499 евро минават без проблем

Здравейте,

Изглежда, че от няколко дни повечето български банки блокират плащания до крипто борси. Конкретното място, до което се опитвам да пратя е Coinbase. Някой може ли да ми каже актуална информация за банка от която няма да блокират трансфера защото реално ситуацията е променена от последните 2-3 дни.

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic