bizkov Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Привет, информативно да кажа само, че през ДСК директ все още няма проблеми. Вчера пуснах превод до Coinbase, днес парите пристигнаха. Успех! bizkov 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peposan Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Първо да поздравя екипа на сайта, че успешно минаха на https версия и да си отдъхна, за момент си помислих че форума е затворен. Сега към въпроса -да речем че имате 5 биткоина в някав си портфейл и искате да ги истеглите. Какви са опциите-наведнъж? на етапи? през крипто бг има ограничение 1 биткоин на продажба? И след това - никога не сте попълвали данъчна декларация? Как става това? Данъка от 10% върху цялата сума ли се дължи - очевидно не. Данъка до колкото прочетох е 10% върху разлика между парите за които сте продали , минус парите които сте влагали цяла година. Обаче как да опиша толкова много сделки, като дори те парите са се въртяли и в други крипто валути, не само Биткоин. И един последен въпрос, понеже някои банки да не кажа всички отказват преводи от крипто борси, дали ако се преведат от някакъв валутен портфейл към сметка в epay.bg ще има проблем, и след това към някоя банка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 1. ако парите не ти трябват спешно, не продавай. Каквото и да си купиш с тях, след месеци ще ти излезе скъпо. 2. в декларацията даваш средни стойности на един ред. като платиш данък, никой няма да се рови в биткойн сделки. плащаш данък, колкото искаш да имаш легални пари. 3. повечето банки не се мръщят на биткойн депозити. например ПИБ 100% е ОК за индивиди, не са ОК с борки като крипто... 4. виж т.1, thank me later не бъди nocoiner, много боли - погледни какви глупости пишат много отявлени членове от ранното българско биткойн общество, само защото са продали на $2-$3000.... olivar, rippleche and hjzagf4sb 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbb Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Само да вметна,превод кьм Обб от 2 различни борси мина без проблем.Но ме предупредиха,че за превод над 100000 ще ме привикват да обяснявам за произход на парите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 ДСК->КРАКЕН->ДСК както и Райфайзен->Кракен->Райфайзен, работи ежедневно, без забавяния/проблеми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peposan Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 мерси за отговорите, и аз мисля че най добрия вариант ще бъде през кракен и също че 2018 ще е силна година Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Closimir Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 On 16/12/2017 at 4:10 PM, bizkov said: Привет, информативно да кажа само, че през ДСК директ все още няма проблеми. Вчера пуснах превод до Coinbase, днес парите пристигнаха. Успех! Привет, И моя превод мина през ДСК (от ДСК до Coinbase). Явно това е една от малкото алтернативи в момента, които не блокират преводи до крипто борси. Мерси за информацията! stoko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beemer Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 На 12/12/2017 at 11:12, u3gyxap написа: Регистрирах се само за да споделя нещо. След няколко неуспешни SEPA превода с ЦКБ, гугъл ме прати в този форум и в тази тема за да разбера че нямам шанс там да си получа парите от продажба в coinbase. А се опитвах доста пъти да си верифицирам сметката, и всеки път превода ми го връщаха обратно без обяснения. Реших си проблема с безплатна (!!!) сметка в https://leupay.eu/bg- но моите суми бяха 4-цифрени. От там си ги преведох на ЦКБ, защото не искам да ги тегля на банкомат. Не зная как стои въпроса за големи суми, макар че ги има в тарифата им. П.П. - не правя реклама, нямам общо с тази институция, споделям как си реших проблема. Благодаря за информацията! След няколко пробни малки преводи от/към койбейс, които минаха успешно, пуснах голям такъв от борсата и вчера ми пристигна. Банката предлага доста добри условия - безплатна отваряне и поддръжка на сметка, безплатно ми пратиха 2 дебетни карти (левова и евро, теглене от бг банкомат е 1 лв), ако пускаш от тях СЕПА превод цената е 3 евро. Реално мога да ги ползвам без да имам нужда да пращам към БГ банки, мога да си тегля от банкомат, да правя преводи навсякъде, да плащам в интернет Водят се Малтийска банка, дали тази ми сметка се засича от НАП и трябва ли да очаквам проблеми ако не отчета парите циркулиращи в нея? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 преди 50 минути, beemer написа: Благодаря за информацията! След няколко пробни малки преводи от/към койбейс, които минаха успешно, пуснах голям такъв от борсата и вчера ми пристигна. Банката предлага доста добри условия - безплатна отваряне и поддръжка на сметка, безплатно ми пратиха 2 дебетни карти (левова и евро, теглене от бг банкомат е 1 лв), ако пускаш от тях СЕПА превод цената е 3 евро. Реално мога да ги ползвам без да имам нужда да пращам към БГ банки, мога да си тегля от банкомат, да правя преводи навсякъде, да плащам в интернет Водят се Малтийска банка, дали тази ми сметка се засича от НАП и трябва ли да очаквам проблеми ако не отчета парите циркулиращи в нея? мисля, че скоро смениха ибаните вече на БГ, но ако още си на малтиска сметка, нищо не отчиташ ни пред нап, ни пред кат, ни пред нимхбан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 за отчитането на малтииските сметките... те сами си ги отчитат пред НАП .. нали сме си дружки от EU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacartamarta Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Има ли банка в България която прави преводи към криптоборсите ? Ако няма как да си купия биткойн в момента ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 преди 37 минути, jacartamarta написа: Има ли банка в България която прави преводи към криптоборсите ? Ако няма как да си купия биткойн в момента ? най-лесния, бърз и прост начин е чрез БГ борса, ползвай crypto.bg не ги рекламирам, не съм им клиент, но това което чувам е че там е най-добре! по-тръдния, бавен и сложен процес е да си направиш регистрация в борса и да депозираш пари през банката ти. от ДСК към Kraken.com гаранитрам че минават депозитите и тегленията! като цяло в момента към всички борси има сериозен наплив на нови клиенти също и повече въведоха нови правила отговарящи на KYC което пречи на бързото регистриране/верифициране на нови акаунти, така че на въпроса преди 41 минути, jacartamarta написа: как да си купия биткойн в момента ? бих те посъветвал да ползваш БГ варианта! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacartamarta Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 E как да си купя от крипто.бг след като не им работи сайта. Те въобще съществуват ли още ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Крипто работят през КРАКЕН, от Кракен бяха обявили, че до 04/01 (утре) няма да може да се депозира/тегли заради празниците и банковата им система, предполагам, че затова и крипто не работят, бих опитал пак утре. Така или иначе рег. в борса + верификация + депозит от БГ банка, далеч няма да е по-бързо може да пробваш и да октриеш някой тук :https://localbitcoins.com/ директно покупоко/продажба на четири очи с/у КЕШ и т.н (хората бият на оферти) jacartamarta 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 ЦКБ -> Coinbase няма проблем. Само, че там ще ти отрежат главата от такси. Както каза vampi111, използвай crypto.bg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrisPetkov Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Здравейте, Нов съм във форума. Прочетох темата до тук и явно често има ядове с банките. Не знам ако се наложи да се изтеглят някакви по-колусални суми, например > 100 000$ дали ще е достатъчно само попълването на декларация. Преди 20 часа, hjzagf4sb написа: ЦКБ -> Coinbase няма проблем. Само, че там ще ти отрежат главата от такси. Както каза vampi111, използвай crypto.bg. Днес ходих до два клона на ЦКБ и категорично ме отрязаха и отказаха да преведат СЕПА превод до койнбейс. Исках да го направя за верификация на акаунта ми, за да мога да търгувам с по-големи суми, но уви не се получи. Замислям се да купя от БГ биткойн и да си го преведа до борсата на моя адрес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubo Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Добре де на какво Основание отказват превод? Пише ли някъде в договора ми с банката, че те могат да решават на кой да преведа пари и на кой не...това ми се вижда абсурдно. Ако моята банка ми ги въртеше такива определено щях да се консултирам с адвокат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peposan Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Някой знае ли нещо за bithumb.com и защо цената на биткойна там е доста по висока? Освен това ме интересува дали някой е правил преводи от там. edit: оф то там може само с корейска валута Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Преди 2 часа, KrisPetkov написа: Замислям се да купя от БГ биткойн и да си го преведа до борсата на моя адрес. най-правилното решение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 преди 6 минути, peposan написа: Някой знае ли нещо за bithumb.com и защо цената на биткойна там е доста по висока? Освен това ме интересува дали някой е правил преводи от там. това е най-голямата Южно Корейска борса, обикновено отговарят за доста сериозна част от обема на търговия на биткойн, освен ако не си южно корейски гражданин трудно може да си направиш акаунт там...... някой хора ползват такъв тип борси за арбитраж, т.е. купуват ефтино в Кракен например (там обикновено е най-ниска цена) прехвърлят койни в Битъмб и продават там. Ако имаш познат кореец може да го правиш, също не знам как стоят нещата с регистрирането на виртуален телефонен номер (трябва ти корейски номер, за да се регистрираш там) ако някой е по-запознат да пише и на който му се дълбае да дълбае.... тях много не ги интересуват Американските пазари и за това цената винаги е много по-висока, освен това при тях нямаше пред Коледен дъмп какъвто видяхме по другите борси, защото Южна Корея не ги интересува.... Южно Корейците и Японците павират пътя на масовото приемане на биткойн като разплащателно средство Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrisPetkov Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Преди 1 час, vamp111 написа: най-правилното решение Виждам, че много хора тук препоръчват crypto.bg, но разгледах и изглежда, че сайта не работи и май има изгледи да не заработи повече. Поне така пише на техния сайт в коментарите, че най-вероятно няма да работи сайта. Някой знае ли какво е становището там и би ли ми препоръчал сигурен и отработен еквивалент на crypto.bg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 преди 8 минути, KrisPetkov написа: Виждам, че много хора тук препоръчват crypto.bg, но разгледах и изглежда, че сайта не работи и май има изгледи да не заработи повече. Поне така пише на техния сайт в коментарите, че най-вероятно няма да работи сайта. Някой знае ли какво е становището там и би ли ми препоръчал сигурен и отработен еквивалент на crypto.bg @stamen ще помогнеш ли на момчето Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 има много други търговци, които работят - пише ги в темата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 от ДСК към Кракен и от Кракен към ДСК преводите вървят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
illusive Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Здравейте, Опитвам се да направия заветния SEPA превод към coinbase за верификацията, но имам една питанка. Пробвам да го направя през онлайн банкирането на УниКредит за да не се разкарвам и вися в банката. От coinbase са посочили като информация име на получател, име на банка, адрес на получател, адрес на банка, но в онлайн бланката за превод имам полета само за едно име и един адрес. Въпроса сега е кой адрес и кое име да попълня? Някой да го е минавал това преди мен? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts