Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

On 1/4/2018 at 5:40 PM, vamp111 said:

това е най-голямата Южно Корейска борса, обикновено отговарят за доста сериозна част от обема на търговия на биткойн, освен ако не си южно корейски гражданин трудно може да си направиш акаунт там...... някой хора ползват такъв тип борси за арбитраж, т.е. купуват ефтино в Кракен например (там обикновено е най-ниска цена) прехвърлят койни в Битъмб и продават там. Ако имаш познат кореец може да го правиш, също не знам как стоят нещата с регистрирането на виртуален телефонен номер (трябва ти корейски номер, за да се регистрираш там) ако някой е по-запознат да пише и на който му се дълбае да дълбае....

тях много не ги интересуват Американските пазари и за това цената винаги е много по-висока, освен това при тях нямаше пред Коледен дъмп какъвто видяхме по другите борси, защото Южна Корея не ги интересува.... :D

Южно Корейците и Японците павират пътя на масовото приемане на биткойн като разплащателно средство 

Някой дали вече я е измислил тази схема? Някой от БГ, който успешно си търгува там?

Аз пробвах с регистрацията, но ударих на камък с телефона.

със сигурност, хората си го практикуват това, но не е за всеки

както казах ти трябва приятел кореец, защото за регистрацията в борсата ти искат, тел. номер, адрес, банкова сметка и то все корейски..

4 hours ago, vamp111 said:

@peposan IBAN-а на leupay сметката ти Малтийски ли е или БГ ?

IBAN-a е български, доколкото виждам банката е Интеркарт Файнанс АД, до 2-3 дни пристига и дебитна карта, само че предплатена. Имат добро онлайн банкиране и веднага има възможност парите да се преведат към друга банка, или пък може да си останат там.

преди 1 минута, peposan написа:

IBAN-a е български, доколкото виждам банката е Интеркарт Файнанс АД, до 2-3 дни пристига и дебитна карта, само че предплатена. Имат добро онлайн банкиране и веднага има възможност парите да се преведат към друга банка, или пък може да си останат там.

да да аз позлвам icard това е друг техен продукт на Интеркарт, те са са като Борика от доста време работят сериозни са, пос терминали, карти, м/у народни преводи, особено са силни в в холандия и германия, където сводниците ги ползват за да пращат парите обратно към БГ , питам само за iban-а, защото преди ползваха Малтийска банка и ми е интересно дали още е така

28 minutes ago, w-crypto said:

От Kraken към Райфайзен, някой да е теглил скоро?

Добре де, от към такси по-далавера ли е да се преведе направо в БГ банка, от колкото да се мине през revolut и другите подобни?

до сто евро райфайзен не слага такса (за получаван на превод)

над 100 евро 6Евро такса + процент (нещо около евро на 1000Евро)

Революта си е супер мисля, че няма да има проблем кракен -> револют (правил съм го за тест с малка сума, такси няма) -> райфазен или друга банка(не би трябвало да има проблем)

Даже ще си поръчвам карта револют и направо през нея да си харча, изобщо да не ходи към бг банка

на мен за превод Кракен ми взема 0.09 евро към ДСК, от ДСК ми вземат 11.73 лв. за същия превод, това са 12лв общо за превод не надвишаваш 5000лв за 24ч. като го пусна преди обяд до края на раб. ден са ми в БГ сметката

от ДСК към Кракен превод, Кракен ми взема 5 евро, от ДСК ми вземат 43 лв за обикновен (отнема някой път 3 дни докато влезе) или 104 лв за бърз (от днес за утре) за преводи до 5000 Евро!

Хора, за таксите си отворете сметка в MisterTango - много са яки

От ДСК или която и да е друга банка пускате с Transferwise до сметката ви в MisterTango - струва доста по-малко от 40 лева

После от MisterTango към кракен е безплатно.

Хубаво е да почнем да изолираме БГ банките 

4 hours ago, stamen said:

От ДСК или която и да е друга банка пускате с Transferwise до сметката ви в MisterTango - струва доста по-малко от 40 лева

Какви 40 лв. (или по-малко)?? Захраних си революта с опцията им за захранване с дебитна/кредитна карта, транзакцията мина все едно плащате на виртуален ПОС. Таксата беше никаква. Плащах от лев в евро, та си минах през курса продава на моята банка и това беше. Общо взето пътя беше БГ Банка - Револют - Борса и по пътя единствания ми чардж беше FXа на БГ банката.

Дай боже да има печалби та да тествам и обратния път.

преди 19 минути, xaxo написа:

Какви 40 лв. (или по-малко)?? Захраних си революта с опцията им за захранване с дебитна/кредитна карта, транзакцията мина все едно плащате на виртуален ПОС. Таксата беше никаква. Плащах от лев в евро, та си минах през курса продава на моята банка и това беше. Общо взето пътя беше БГ Банка - Револют - Борса и по пътя единствания ми чардж беше FXа на БГ банката.

Дай боже да има печалби та да тествам и обратния път.

пиши като тестваш обратното, този револут доста хора ми говорят за него

1 minute ago, vamp111 said:

пиши като тестваш обратното, този револут доста хора ми говорят за него

Ще пиша, дано да е скоро.

Не знам защо наистина много хора говорят за него, но всичко спира до там (говоренето). Аз поне не намерих съществена актуална информация за такси, проблеми, workaraund-и ... Мълчи си народа.

Имам карта Револют от повече от 1 година. Свалих приложението на телефона и се регистрирах на майтап. Картата дойде за по-малко от 1 седмица. Верифицирах се, както си му е реда и я захраних с моята дебитна карта от Райфайзен. Мисля, че ми взеха 1 лев за транзакцията (от Райфайзен) от 196лв. Револют картата е в ЕВРО. Вкарарх 196лв (100 евра) и пазарувах с нея само по магазините. Не мисля, че ми е взело повече от 1лев (не ми се гледат всички транзакции и да смятам) за  да похарча тези 196лв, страх ме е да кажа 0лв или 0.5лв...  Екстрите, които предлагат тези карти се увеличават повече и повече. Имат опция да изпращаш пари на момента на други Револют потребители без такса. 

Съвсем скоро някой ще зададе въпрос отностно Cryptocurency опцията която имат тези карти Револют. Най-общо казано това е техен вътрешен Exchange да можеш да си купуваш и продаваш BTC, ETH, LTC с парите, които са ти вътре по картата/сметката. НЕ МОЖЕШ ДА ВКАРВАШ КРИПТО И ДА ИЗКАРВАШ КРИПТО!!! 

До момента нямам абсолютно никакви забележки към тях. Всичко е супер.

преди 47 минути, Sundy написа:

. НЕ МОЖЕШ ДА ВКАРВАШ КРИПТО И ДА ИЗКАРВАШ КРИПТО!!! 

в смисъл, не мога да я ползвам да си купя от Coinbase например, биткойн или обратното да изтегля от Coinbase към нея ?

Картата е Mastercard. С нея можеш да плащаш навсякъде. Имаш си дори и IBAN към нея. Можеш и да получаваш пари към нея.

За Coinbase не знам дали става, но скоро мисля да я пробвам с Bitstamp. Не виждам да има някакви проблеми.

В началото и аз бях песимист към такъв тип карти особено от чужбина, но тази предлага ужасно много неща буквално за без пари.

С Revolut може да направиш EUR депозит към Coinbase. Пазари се каквото се пазари и в момента в който се обърнат койните обратно в EUR, без проблеми може да си ги наредите обратно към Revolut. После вашата банка, или теглене директно от картата (има лимити за безтаксово теглене).

Не може да се прехвърлят BTC, ETH, LTC към криптовалутите, които са в Revolut акаунта, нито можете да прехвърлите BTC от revolut към друг ваш портфейл. Общо взето само кеш влиза и излиза от тази сметка.

Здравейте,

Опитвам се да купя 500 EUR LTC в Coinbase с дебитна карта VISA Electron в ПИБ. Картата има активиран 3D Secure, но след като го въведа в процеса на купуване, транзакцията е неуспешна. Coinbase ми пратиха е-майл и казват, че транзакцията е отказана от страна на банката. Някаква идея дали ПИБ са спрели да позволяват плащания към Coinbase? На 28 ноември 2017 дръпнах 1600 EUR от Coinbase към сметката си в ПИБ и с това нямаше никакъв проблем, но предполагам ситуацията може да се е променила от тогава.

Максималната транзакция извън България с картите VISA в лева за 24 часов период на Първа инвестиционна банка по подразбиране (Z-ниво), която може да се направи е максимум 800 лв.
500 EUR X 1.95850 (курс към момента продава на ПИБ) = 979.25 лв.
Най-вероятната причина за това, че транзакцията ти е отказа е именно този лимит.
Промяната на лимита по карта към по-горно ниво (Y - 10 000 лв. и X - 15 000 лв.) става ЕДИНСТВЕНО чрез посещение на банков клон и заплащане на такса от 2 лв.

преди 5 минути, Tihomir написа:

Максималната транзакция извън България с картите VISA в лева за 24 часов период на Първа инвестиционна банка по подразбиране (Z-ниво), която може да се направи е максимум 800 лв.
500 EUR X 1.95850 (курс към момента продава на ПИБ) = 979.25 лв.
Най-вероятната причина за това, че транзакцията ти е отказа е надвишаваш лимита.
Промяната на лимита по каратата към по-горно ниво (Y - 10 000 лв. и X - 15 000 лв.) става ЕДИНСТВЕНО чрез посещение на банков клон и заплащане на такса от 2 лв.

Много точно мнение.

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic