Jump to content
hash.bg - биткойн форум

NXT - проблемът за дистрибуцията на POS базирани криптовалути


St0ky
 Share

Recommended Posts

Нямам намерение да плюя по добре поддържаната и информативна тема на Дани. Моята цел е да повдигна въпроса за дистрибуцията (предлагам да го наричаме разпределение) на монетите зад Nxt. Ако сте следили проекта от самото му начало трябва да знаете, че монетите са разпределени с генезисния блок на 73 първоначални инвеститори. Проблемът за честния старт е съществена слабост за всеки POS базиран крипто проект и ако съдим по информацията от тук то нещата не изглеждат никак добре - 0,13% от всички портфейли (или общо 145 на брой) съдържат цели 74,38% от всички монети в обръщение(към 25 юни 2015). Според скромното ми проучване тези проценти не са се променили съществено в последната една година. Всички положителни неща, които се случват около проекта, и потенциала му да се развие в една работеща децентрализирана икономическа платформа са компрометирани от лошото разпределение - причина, която може да отблъсне много инвеститори и потребители с назряващ интерес.

Link to comment
Share on other sites

Аз бих се отблъснал от валута, ако топ 20% не държат ПОНЕ 80% от нея... 

 

Предполагам търсиш инвестиране в ранен етап, но тук същественото е, че разпределението за година и нещо не е отчело промяна. Какво значи това?

 

Извън темата това е графично цената: 

 

2ln8hzt.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 

2ln8hzt.jpg

 

 

NXT загуби близо 25% от капитализацията си. Дебелаците губят търпение и разтоварват чантите, няма как лошата дистрибуция да доведе до нещо хубаво. Питането е , кога ще спре преразпределението на монетите и къде?

Link to comment
Share on other sites

Той предлага и друго. Да се придобиват активи чрез фиат или Btc (както това се случва в момента в някой борси), но да се изплащат дивиденти само в Nxt. В това има доста потенциал защото ще се засмукват пари в Nxt икономиката и ще се създадат условия тя да раздуе капитализацията си благодарение на разрастващите се бизнеси (подобно на ефекта от мултипуловете подхранващи POS монетите като за целта продават изкопани PoW стотинки и купуват и изплащат в PoS, с огромната разлика, че говорим за реални потоци от фиат към nxt). Тук според мен е разковничето и трябва обществото зад проекта да работи здраво в увеличаване на здравословните активи и естествено - рекламата. Това ще направи разликата с 99% от криптомонетите, които нямат друга реална функция освен да се разменят на пазарен принцип за биткойни и да се търси печалба от спекула.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

В началото бях приятно изненадан от обществото, последните дни като чета какви глупости ги натвориха във форума си, съм доста разочарован. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Марк опитва да разтовари скъпоценните си койни но няма ликвидност :(. Един от старите китове познат още като досадника  с ламборджинито, можеше да изкара инвестицията си на части, но вместо това издъмпи пазара, който беше тръгнал нагоре след дълга акумулация от страна на други хора. Сега настъпва интересната част, може и да видим трицифрен резултат, което ще е голяма оферта :).  По мои груби сметки Марк е купил 30 млн NXT за 3000 BTC. Редистрибуцията е факт. Това е добра новина.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...