Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Новобрански въпроси

asdfg
 Share

Question

Искам да инвестирам в крипто и по точно към момента в солана удачно ли е? От някой сайт в бг като exchange може ли да закупя или не? И какъв портфейл да ползвам?

И защо навсякъде се иска верификация? Защо им е личната ми карта, адрес и други данни? Гледам на някой места искат селфи с лична карта и лист стекст. WTF?

И може ли да обясните за банките? Чета разни неща, че можело да блокират карта заради търговия с крипто. Чрез кой банки в БГ може да си купя все пак?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Здрасти,

политика на БГ банките е да не работят с крипто борси.

Всички борси по света искат л.к. адрес и т.н. част от политиката им против пране на пари 

най-лесно и без подобни шпагати е да си  свалиш  портфейл на телефона и купуваш от Алткойнс БГ

портфейл, който да поддържа валутата, която искаш да купиш, знам, че този поддържа Солана https://trustwallet.com/

аз не разбирам от алткойни, но като гледам соланата е +500% за последнтие 2 месеца, не знам дали е най-удачната покупка, но пак да кажа, не разбирам от алткойни

• 0

Ами аз също не разбирам от алткойни (както и от друго крипто всъщност :( ). Но нали все от някъде се започва?

Това си харесах. Принципно доколто можах да намеря информация и биткойна е бил 0,30 долара през 2011. Разбира се нямам очаквания да стигне цената му, но все пак си мисля, че има потенциал.

Само, че виждам, че портфейлите за Солана са по - сложни поне за мен. Trustwallet май е от по-простите, но сигурно ли е? @vamp111 - малко встрани от темата.- видях, че в друга тема се изказваш доста негативно за Blockchain.com. Даже каза, че койните там не са собственост на притежателя на портмонето. Защо?

Относно банките - на абсолютно вчички в бг ли е такава политиката? Как тогава да си купя/продам лесно?

• 0
Преди 12 часа, asdfg написа:

Ами аз също не разбирам от алткойни (както и от друго крипто всъщност :( ). Но нали все от някъде се започва?

аз бих започнал от Биткойн

Разбира се нямам очаквания да стигне цената му, но все пак си мисля, че има потенциал.

за 8 месеца е + 7000%, само казвам...

Trustwallet май е от по-простите, но сигурно ли е?

колкото всеки един друг мобилен портфейл, не забравяй да си запишеш 12/24-те думички сийд фраза

малко встрани от темата.- видях, че в друга тема се изказваш доста негативно за Blockchain.com. Даже каза, че койните там не са собственост на притежателя на портмонето. Защо?

там имаш адрес+ключ, но не и въпросната фраза, портфейла не се създава на твоето устройство, не се генерира сийд фразата, а тя дава абсолютен достъп до наличността на портфейла, за да имаш абсолютен контрол в/у средствата си, трябва въпросната фраза да е създадена на твое устройство и във всеки един момент от всяка точка на света чрез нея ще може да ги достъпиш

Относно банките - на абсолютно вчички в бг ли е такава политиката? Как тогава да си купя/продам лесно?

личният ми опит е с DSK, CCB, UNI, PRC, ICARD и може би други за които сега не се сещам. Политиката на банките е свързана с директивата на ЕС против прането на пари, AMLD1, ако на някой все още му работи банкирането и редовно праща/получава средства от крипто-борси е въпрос на време да му спрат сметката.

да купиш/продадеш най-лесно може да ползваш алткойнс.бг не съм имал проблеми с тях от както са създадени

• 0
Преди 3 часа, vamp111 написа:

личният ми опит е с DSK, CCB, UNI, PRC, ICARD и може би други за които сега не се сещам. Политиката на банките е свързана с директивата на ЕС против прането на пари, AMLD1, ако на някой все още му работи банкирането и редовно праща/получава средства от крипто-борси е въпрос на време да му спрат сметката.

да купиш/продадеш най-лесно може да ползваш алткойнс.бг не съм имал проблеми с тях от както са създадени

Пране на пране е имало и преди крипто. Просто не разбирам защо е това отношение и мерки. Виждам, че в алткойнс има опция и изипей, но дали винаги ще е така? Да не стане в един момент да искам да продам и да няма как да си получа парите.

• 0
Преди 3 часа, vamp111 написа:

за да имаш абсолютен контрол в/у средствата си, трябва въпросната фраза да е създадена на твое устройство и във всеки един момент от всяка точка на света чрез нея ще може да ги достъпиш

За портфейлите трябва явно да почета още.

Да разбирам ли, че това, което препоръчаваш се инасталира на едно устройство и мога да имам достъп до портфейла само от него? Това мен някак не ми е удобно. Предпочитам да мога да имам достъп и от другаде - примерно като си сменя телефона, да мога да вляза и от друг или да мога да влизам и от лаптопа. Или пък и по някаква прична се наложи и от друго устройство.

• 0
Преди 2 часа, asdfg написа:

За портфейлите трябва явно да почета още.

Да разбирам ли, че това, което препоръчаваш се инасталира на едно устройство и мога да имам достъп до портфейла само от него? Това мен някак не ми е удобно. Предпочитам да мога да имам достъп и от другаде - примерно като си сменя телефона, да мога да вляза и от друг или да мога да влизам и от лаптопа. Или пък и по някаква прична се наложи и от друго устройство.

портфейлите са за десктоп, мобилни и харудерни

според нуждите ти си инсталираш подходящ

при създаването на портфейла ще ти се генерират 12 думи, записваш си ги на хартия (без снимки, принт и т.н.) и ако си изгубиш телефона можеш в друг телефон да си възстановиш портфейла благодарение на тези 12 думи

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

• Create New...