Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн новини от света

Recommended Posts

Преди 1 час, vamp111 написа:

https://www.spending-bitcoin.com/

690 online stores where you can spend Bitcoin

Добро е.

Някой може ли да сподели варианти за влизане от фиат в крипто. Револют - койнбейс е ясен. Дск-кракен-дск е ясен ама зачестиха някакви теми за блокирани (замразени) акаунти в револют и трябва да доказваш доход, а ако си работил в чужбина става много трудно. Ако някой знае нещо ново и интересно нека сподели ше съм изключително благодарен.

Преди 1 час, rippleche написа:

Добро е.

Някой може ли да сподели варианти за влизане от фиат в крипто. Револют - койнбейс е ясен. Дск-кракен-дск е ясен ама зачестиха някакви теми за блокирани (замразени) акаунти в револют и трябва да доказваш доход, а ако си работил в чужбина става много трудно. Ако някой знае нещо ново и интересно нека сподели ше съм изключително благодарен.

Няколко варианта: 

1. Български посредник - става по-скъпо, но спестяваш главоболия. 
2. ДСК - кракен - ДСК не знам как го правиш. На мен там ми блокираха личната сметка преди година и повече :D. ДСК (или друга бг банка) - Мистъртанго (в момента имат проблеми) или  Pervesk (копие на танго, не съм ги пробвал още, но трябва да са ок). -  Кракен. ОБратно минаваш пак през танго или первеск, за да не ти идват парите директно от борсата.
3. Битомати - те май най-голям процент ще ти вземат, но не знам колко е точно, а и са много малко в страната.
4. Localbitcoins търговец.

преди 7 минути, tinchev54 написа:

Няколко варианта: 

1. Български посредник - става по-скъпо, но спестяваш главоболия. 
2. ДСК - кракен - ДСК не знам как го правиш. На мен там ми блокираха личната сметка преди година и повече :D. ДСК (или друга бг банка) - Мистъртанго (в момента имат проблеми) или  Pervesk (копие на танго, не съм ги пробвал още, но трябва да са ок). -  Кракен. ОБратно минаваш пак през танго или первеск, за да не ти идват парите директно от борсата.
3. Битомати - те май най-голям процент ще ти вземат, но не знам колко е точно, а и са много малко в страната.
4. Localbitcoins търговец.

Благодаря за опциите. Ако и други се включат ще е страхотно.

Само се извинявам и администратор ако може да премести мненията, че май не са за тази тема.

Тук цари анархия, майната им на админите... :lol:

@rippleche пробвай с https://crypto.bg/ , най-безопасно и бързо, уговори ги за добър курс.

@tinchev54 Kraken позлват Fidor AG които имат лиценз в Мюнхен на Банка (не само money transmiting service) преводи от там към БГ банка, не основателно биха били замразени, тъйкато са си SEPA.

от 2015-та год. насам не съм имал проблем спазвайки елементарна хигиена, дори когатo по страниците на БГ банките имаше съобщения, че не работят с крипто-валути

Поздрави!

@vamp111 Да, ползват Fidor AG, но в момента в много от БГ банките самият IBAN на Kraken e флагнат под някаква форма и не може да се праща към него. Последно пробвах с ПИБ преди седмица и ми блокираха превода (от фирмена сметка беше). За тегленето  от Кракен потвърждавам, че не съм имал проблем, но при пращането е друго животно. 

П.П Гледам, че Кракен работят и с една лихтенщайнска банка - Bank Frick, но не съм пробвал трансфер директно към нея. 
image.png

2 П.П На мен ми затвориха две лични сметки - ДСК (ползвах я за крипто) през 2018 и тази пролет Експресбанк (никога не съм ползвал за крипто), след като се сляха двете и явно им излезе флага в експресбанк. Естествено с предизвестие и не можеш да ги барнеш, а на въпроса - каква е причината викат "по усмотрение на банката". Та сподели какви са ти тайните и как процедираш, за да не те барат, ако не е тайна де :D 

@tinchev54 няма тайна, пращам ДСК-ФИДОР-ДСК никога не надвишавам 4995лв. за 24ч, преводи (вх./изхд.) над 5000лв влизат в дневния отчет на банката и има служители, които ги преглеждат ръчно, ако възбуди интерес, започва да се следи сметката и съответно може да се замрази и т.н.

скоро от ЕС ще спуснат и седмични и месечни отчети, когато това стане моята приятелка шефка на клон на ДСК някъде си, ще ми каже :) 

преди 34 минути, rippleche написа:

Крипто.бг дали ще започнат да работят като hodlhodl ... revolut, mistertango, paysera и т.н.

в какъв смисъл ?

преди 35 минути, rippleche написа:

@vamp111 ако мога да се пазарим за курса щеше да е страхотно

ами пробвал ли си....