Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн новини от света

Recommended Posts

Преди 1 час, vamp111 написа:

м/у другото GrayScale с тази крупна сума царевица под тяхна опека ми е малко стресиращо 

Какво значи под тяхна опека... Те само ги съхраняват... Това са биткойни на тези закупили акциите им.

Хубавото е че излиза че американците държат няколко милиона биткойна, койнбейз, грейскейл са само 1.5млн бройки. Кой знае още колко имат. Другата голяма част са азиатците. 

И като се замисля европейците май са най-малко.... Но какво да ги мислим те/ние си имаме еврото.

Хем хубаво хем лошо.... май е грешно да очакваме един Бъфет да почне да пее за биткойна.... може правилната посока да е много луди, жадни за популярност да почнат да пеят за биткойна... силата е в тълпата :) 

веднъж като удари 20к... нещата ще станат много забавни...

аз само ще напомня, че все още не можем да стигнем хайпа и потока на хора от 2017, пък ти ако искаш и графики на новоизлюпените адреси ми давай :lol:

този манипулиран пазар, който наблюдаваме в момента само ботовете на борсите си го търгуват, 0% естествен растеж:lol:

Преди 5 часа, Facira написа:

аз само ще напомня, че все още не можем да стигнем хайпа и потока на хора от 2017, пък ти ако искаш и графики на новоизлюпените адреси ми давай :lol:

този манипулиран пазар, който наблюдаваме в момента само ботовете на борсите си го търгуват, 0% естествен растеж:lol:

Че от хайпа сме далече няма спор... че манипулират, да има манипулация.... но пазара не може да търпи повече от кратки времеви пропадания и скачания чрез манипулация до 1-2к в цената... прото няма логика да могат да поддържат цена различна от пазараната дългов време седмицци а според теб месеци та даже и Q-та а май и цели H-ве.

Пазара е манипулиран колкото хаш рейта е манипулиран....! или хайде малко повече!

пазара е Тетър, а Тетър е понзи, което държи пазара на системи, веднъж бъде ли изключен, ще видиш реалната стойност на БТЦ

всички ще се запознаят и с прословутата капитулация на миньорите от близо с изключването на Тетър

Със сигурност е нещо, което е важно да се случи... и ще донесе плюсове, но май вече го бавят не малко време. Следва стъпка на активация, която най-вероятно няма да се случи по-рано от половин година. Както и да е рано или късно ще се случи дали преди масата народ да се втурне да купува или след това ще видим. Основната ползва ще му е че борсите ще могат да агрегират по-добре транзакциите и да се вдигне капацитета с още 20%. Но познавайки борсите повечето от тях участващи в КЕШ компания скоро няма да интегрират тази функционалност(те сегвит отказват начело с Бинанс) и ще продължат да задръстват мрежата с обемисти транзакции. 

В общи линии това което аз виждам е че явно не малко големи играчи са се набили с етериума и искат да го тласнат към нови висоти за да направят пари от това. Една от новите Коиндеск: "Let me just basically say how impressed I am by Ethereum, full stop, period." - @CFTC Chairman @ChairmanHeath  at #investeth. Медии, грейскейл, част от борси най-вече КЕШ борсите, всичко работи в посока популяризиране на алтове етер и нещата в които са набили пари(защото не са хванали от първите влакове на биткойна) CZ приказката в която разправя че си продал къщата и екупил на 200$ биткойна започва да ми звучи точно като приказка(особено след като му откраднаха 6к бтк)

Силно съм убеден че този Chairman има акъл но е далече от това да разбира какво е децентрализация и има ли почва при нод то 5.5ТБ или нод съдържащ само адресите със средства в тях без история от 0.5ТБ и нараствайки главоломно обема. с по 2ТБ+ на година.

Към днешна дата нодове по справка от https://etherscan.io/nodetracker по малко от 5000(тези с кратката история), тези с цялата история никъде не пише колко са(едва ли са повече от 10бр. поддържани от фондацията им) и тн...

Та лиричното отклонение беше да покаже, че все още технологията е оставена на заден план при биткойна и не се работи в посока развитието му (масово). Много малко хора действат в тази посока. Уж битфинекс бяха казали че края на 2019 трябва да подкарат тетър токенизация на L2 но все още няма нищо направено. Докато не видим токенизацията върху L2, която да е децентрализирана(или псевдо децентрализирана) а не както е сега на сайдчейн в ликуид(или друг централизиран сайдчейн), няма да чуем говорене за смарт договори върху биктойна. Истината е че това е сложен софтуер, върху, който работят малко хора понеже другите дърпат към себе си етер уникорни и тн.. инвестиции/реклма/популярност/его/....

Относно етер 2 само е плюс че стакването ще затваря в койни и цената може да нарасне, всичко друго е като тунинг на макс на двг което накрая толкова ще се тунингова, че ще изпуши. просто няма как да поддържаш хиляди копия от информация от смарт договорите и милиони транзакции на ден в L1 и това ще се разбере няколко години след пускането на етер 2. Пример при 5к нода и 32 вериги това прави по 156 нода на верига което няма как да не се счупи в даден момент. Ще мие интересно ако някой е подобре запознат да сподели и неговото виждане.

А ние оставаме да си чакаме активацията при биткойна.

БТЦ никога няма да се модернизира (личното ми мнение). Миньорите чакат за 30% такса на транзакция като на предишния бум. Доколкото знам те повечето са китайци, просто културата им е такава. Ще доят БТЦ докато се срине.

Преди 1 час, axl100 написа:

БТЦ никога няма да се модернизира (личното ми мнение). Миньорите чакат за 30% такса на транзакция като на предишния бум. Доколкото знам те повечето са китайци, просто културата им е такава. Ще доят БТЦ докато се срине.

Няма общо с таксата... тя просто си влиза в сметките усредено за дълг период. Примерно вкарваш 100 млн в оборудване знаеш, че ще изкопае 10000 блока по 6.25 койна + такса средно еди колко си. Те не живеят за месеца, който храни четири години, просто няма как 

Преди 3 часа, ivan написа:

Няма общо с таксата... тя просто си влиза в сметките усредено за дълг период. Примерно вкарваш 100 млн в оборудване знаеш, че ще изкопае 10000 блока по 6.25 койна + такса средно еди колко си. Те не живеят за месеца, който храни четири години, просто няма как 

Ванка ти от гората ли излезе днес? я виж миньорите в мрежата на ETH как загрухтяха покрай DeFi бума, напълниха кесийките, фермер да си в днешно време :lol: