vamp111 Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 АЛТ-овете са създадени с една цел, да обогатят създателите си и да ви разделят с биткойна ви. Освен за спекулация не могат да послужат за нищо друго, нямат никаква реална употреба в истинския живот, дори напротив измислят си ниши, които да запълват, на зъболекарите не им трябва койн с който да си плащат по между си. Всеки който мисли противното може да си изтрие профила тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 Venmo now allows users to buy and sell crypto https://www.theblockcrypto.com/linked/102295/paypal-venmo-crypto *на институциите им трябва ритейла, за ликвидност, а вие си мислете каквото поискате.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 Nasdaq Dubai to list Middle East's first Bitcoin Fund https://www.khaleejtimes.com/business/markets/nasdaq-dubai-to-list-middle-easts-first-bitcoin-fund Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 https://www.wsj.com/articles/cryptocurrency-giant-binance-hires-former-top-bank-regulator-11618912800? Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 Преди 3 часа, ivan написа: кой алт е децентрализиран? Decred е децентрализиран, и 41 пъти по-труден за 51% атака,ако говорим за еднакъв хаш рейт. Това е заради хибридната си система на валидиране. Това е така, понеже освен 51% от мощността, ще ти трябват и 60% от билетите с които се гласува в PoS системата. В която гласуват всички стейк холдъри, и решават съдбата на проекта. Няма никой начело, и никой няма ползата от това да гласува решения които биха навредили на проекта. От тази година има и интегриран Lightning network. Има си и hard cap от 21 милиона койна. Също така е хард форк резистант, и поддръжниците на проекта никога няма да се разцепят на десетки скам проекти, както е случая с Биткойн. Ще ми е интересно да чуя някакви мнения с негативна гледна точка за този проект. Запознат съм от 2018 с него, но тогава не му обърнах достатъчно внимание и сега съжалявам. Някой има ли мнение ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 https://github.com/decred/dcrd/graphs/contributors 5 човека към днешна дата развиват кода и то не с огромни темпове (не гледайте колко пъти има Contributions по скалата а по скоро активността във времето). Отделно мога да кажа че единствено етериума са се осмелили да публикуват експлорер със статистики за блокчейна им, колко нода имат и колко ГБ/ТБ им е самият блокчейн. https://etherscan.io/nodetracker https://etherscan.io/charts - по специално Full Node Sync (Default) Chart 7ТБ и Full Node Sync (Archive) Chart 414ГБ / 740ГБ защо вторият тип са два и каква е разликата не знам. Но и самите те не са достатъчно смели да кажат колко бройки има от първото Full Node Sync (Archive) Chart 7ТБ, предполагам имат 10 броя при фондацията и това е, едва ли някой ще се мъчи да има блокчейн в къщи с 7ТБ обем към днешна дата. А този обем след 5 години ще е +2.5тб на година = близо към 20ТБ(ако не увеличават блока/газта и поддържат такси по 100$). Някой представа ли си как се синхронизира 20ТБ? Също така ако искате да пробвате синхронизирайте малкият блокчейн, орязаният, който реално не може да съществува без големият. Вярно, че технологиите се развиват но не и с таково темпо! Пишат че имат от малките нодове 7к нода, и искат да пускат шардинг, представете си го така тези 7к нода да станат толкова пъти по-малко, колкото е шарда тоест разбиваш блокчейна на малки блокчейнчета но и бройката за всяко блокчейнче става част от тези 7к нода. Тоест казват искаме да пуснем 1000 шарда тоест ще вдигнем капацитета 1000 пъти, и всяко блокчейнче да има 7 нода(и какво става като си спрат компютрите 7 от 7). Всички алтове са за да изкарат създателите им пари за да си купят биткойни, понеже някога са изпуснали първата класа. 50 биткойна с компа да си копаеш Всички алтове имат бъгове в кода и доста често се случва да гръмнат, техническият съпорт е слаб, просто преписват един от друг. Всички алтове залагат на голям блок и голям капацитет за да се покажат, че са повече от биткойна, като жертват изобщо възможността за малък блокчейн, който позволява да се поддържа лесно на много компютри. Единствено Биткойна залага на развитие на L2 неща, етериума и никой друг не се мъчи в тази посока защото е мъчно Децентрализация: много нодове / малък блокчейн развити и ползвани L2 технологии най-доказан във времето, който е първи, някой знае ли кой е вторият стъпил на луната? и без приказки за майспейс и фб... Във фб е пълно с този алт онзи алт и тн. Които, четат някакви повърхностни неща, не са написали 2 реда код и викат е това е много технологично. След години ще има бтк + 2-3 други алта, зад които ще стоят корпорации, може да се окаже, че тези други 2-3 алта ще са и просто стейбълкойнове, аз бих заложил на второто. Просто сега има много глупави пари и борсите ги обират това е цялата работа. Ще им мине модата. Който изкара от глупавите пари честито, който загуби така му се пада. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted April 20, 2021 Report Share Posted April 20, 2021 Преди 21 часа, ivan написа: 5 човека към днешна дата развиват кода Ванка малко ме стресира, и си помислих, че аз съм луд, но след леко ровичкане и вникване в това което си написал разбрах, че може и при теб да е проблема. Първо не разбрах защо ми пращаш etherscan, и какво бих могъл да видя там относно Декред ? Декред не е токен върху Етериум, той е базиран на кода на Биткойн, но не е негов форк а напълно нова криптовалута. Контрибютърите изобщо не са 5 както твърди този линк в github - https://www.decred.org/contributors/#development. Поради това, че се заделят в хазната 10% от наградата на всеки блок, сега там има +200мил и с тези пари разполагат стейкхолдърите и гласуват за какво ще се ползват- плащат на наемници да вършат работа по проекта. А всички знаем, че където са парите, там е и конкуренцията. Тази хазна няма да я оставят на 5 човека.... Относно блокчейна, не разбрах къде ги видя тези 7тб. Ето официалният сайт - https://dcrdata.decred.org/charts?chart=blockchain-size&zoom=ikd7pc00-knnu0ao0&bin=day&axis=time. Малко над 5,5гб е към момента. Относно фул нодовете, там е по-сложна темата и все още има да разучавам, но това което мога да кажа сега е, че не е нужно да поддържаш full node, защото много юзъри използвам официалният портфейл, с интегрирана система SPV, (която все още не ми е позната) и не им е нужно да свалят целия блокчейн. Фул нод ти трябва само ако искаш да копаеш, да подържаш VSP( не ми е познато) или да валидираш сам билетите си. "The downside is you get less nodes but one of the nice things about Decred is that there will always be incentive to run nodes from solo stakers." Създателите са ранни Биткойн разработчици, така, че предполагам не им трябват Биткойни на тях За Л2 ти казах, че имат имплементиран Lightning вече ... Аз също се кефя на биткойн и това което направи Сатоши и цялата митология, но ми останаха в съзнанието едни мисли от едно видео което гледах. "Колкото по -далеч гледаме в бъдещето, толкова повече Декред ще настига Биткойн, и в един момент ще го изпревари и причината за това е главно една. Посоката на биткойн се определя от група разработчици и корпорации, които взимат опредлени решения на база на предположения кое ще е най-доброто. Те, както и комюнитито са изградили един страх от промяната и неизвестното, защото промени които са се случвали са разцепвали проекта на две (bch) и комюнито отслабва по този начин. Декред има заложена честна система за гласуване, където всеки има глас и право на предложения. Той е истински движен от хората, за хората и постоянно взимащ най-доброто от всички други проекти. " Дали това ще се случи някога, никой не знае. Аз лично имам повече BTC, отколкото DCR, но не си затварям очите за възможните вероятности Сещам се за един коментар на @batibon преди няколко седмици ... Лека вечер ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted April 21, 2021 Report Share Posted April 21, 2021 Преди 11 часа, AdamKadmon написа: Ванка малко ме стресира, и си помислих, че аз съм луд, но след леко ровичкане и вникване в това което си написал разбрах, че може и при теб да е проблема. Първо не разбрах защо ми пращаш etherscan, и какво бих могъл да видя там относно Декред ? Декред не е токен върху Етериум, той е базиран на кода на Биткойн, но не е негов форк а напълно нова криптовалута. Контрибютърите изобщо не са 5 както твърди този линк в github - https://www.decred.org/contributors/#development. Поради това, че се заделят в хазната 10% от наградата на всеки блок, сега там има +200мил и с тези пари разполагат стейкхолдърите и гласуват за какво ще се ползват- плащат на наемници да вършат работа по проекта. А всички знаем, че където са парите, там е и конкуренцията. Тази хазна няма да я оставят на 5 човека.... Относно блокчейна, не разбрах къде ги видя тези 7тб. Ето официалният сайт - https://dcrdata.decred.org/charts?chart=blockchain-size&zoom=ikd7pc00-knnu0ao0&bin=day&axis=time. Малко над 5,5гб е към момента. Относно фул нодовете, там е по-сложна темата и все още има да разучавам, но това което мога да кажа сега е, че не е нужно да поддържаш full node, защото много юзъри използвам официалният портфейл, с интегрирана система SPV, (която все още не ми е позната) и не им е нужно да свалят целия блокчейн. Фул нод ти трябва само ако искаш да копаеш, да подържаш VSP( не ми е познато) или да валидираш сам билетите си. "The downside is you get less nodes but one of the nice things about Decred is that there will always be incentive to run nodes from solo stakers." Създателите са ранни Биткойн разработчици, така, че предполагам не им трябват Биткойни на тях За Л2 ти казах, че имат имплементиран Lightning вече ... Аз също се кефя на биткойн и това което направи Сатоши и цялата митология, но ми останаха в съзнанието едни мисли от някой видео което гледах. "Колкото по -далеч гледаме в бъдещето, толкова повече Декред ще настига Биткойн, и в един момент ще го изпревари и причината за това е главно една. Посоката на биткойн се определя от група разработчици и корпорации, които взимат опредлени решения на база на предположения кое ще е най-доброто. Те, както и комюнитито са изградили един страх от промяната и неизвестното защото промени които са се случвали са разцепвали проекта на две (bch) и комюнито отслабва по този начин. Декред има заложена честна система за гласуване, където всеки има глас и право на предложения. Той е истински движен от хората, за хората и постоянно взимащ най-доброто от всички други проекти. " Дали това ще се случи някога, никой не знае. Аз лично имам повече BTC, отколкото DCR, но не си затварям очите за възможните вероятности Сещам се за един коментар на @batibon преди няколко седмици ... Лека вечер ! Това че се пишат 30 разработчика в техният си сайт и разни маркетинг хора и някога някой от тях е правил нещо и са го записали не значи, че работят по проекта. Идеята на гит хъб линка беше да видиш колко от разработчиците работят действително по проекта. Там пише че общо са около 70+ но само 5 пишат код. В гит хъб може да се видят и други такива алт проекти. Етера го давам за сравнение относно възможността да се поддържат много транзакции и до какво води. Това, че декрет имат LN то Лайта го има и други го имат но не се ползва и е идея от биткойна която се преписва при други. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted April 21, 2021 Report Share Posted April 21, 2021 Ти искаш да кажеш, че въпреки, че хазната им е пълна с над 200 милиона $, никой не иска да работи по този проект освен тези 5 човека? На мен ми е малко трудно да го повярвам, и ми е доста по-лесно да се съглася, че просто информацията в тази github страница не се подава коректно, или не се поддържа. Това, че идеите са взаимствани от тук и там, не е изобщо лошо нещо. Важното в случая е, да има конкуренция и надграждане. Не разбирам, защо трябва lightning да си остане само при Биткойна, при положение, че идеята на Биткойн е децентрализация и свободен достъп на информация за всички ? Ако идеята беше друга, ок нека всичко което е измислено за технологията остане за нея и патентовано, така, че да не се прилага никъде другаде. Още нещо което най-вероятно не знаеш( само предполагам понеже говориш за едва ли не кражба на интелектуална собственост) BTCsuite e разработен от conformal systems, които в момента са company0, които са разработчици които работят и до този момент за Декред. Така, може да твърдим, че ако не бяха те, нямаше да има Биткойн, или поне тяхната работа трябваше да я свърши някой друг. А пък един от първите основатели, също е работил за Биткойн, след което е създал Декред заедно с още един анонимен съмишленик, след което е започнал работа и по Монеро, но според сведения и след това е работил за Декред, на "затворени врати" . Искам да кажа, че хората там се броят на пръсти и всеки е разработвал и допринасял за други проекти. До колкото ми е известно, Декред не цели да поддържа много транзакции в секунда. Той е пряк конкурент на Биткойн, именно валута за съхранение на стойност. Аз не съм някакъв защитник на койна, и нямам торби от него. Просто когато видя нещо стойностно искам да разбера повече, а не го отричам без да съм отделил и 10 минути да погледна за какво става въпрос. Разбирам, че това е много лесно да се направи когато си се позиционирал добре в BTC, и вече нямаш никакви причини да си губиш времето в четене на нещо друго. Затова всеки рано или късно се оказва BTC максималист, а отначало никой не е бил. Тези които са купили на 10$ са станали максималисти на 1000$. Тогава те са спрели да се интересуват какво се прави от други хора, и са сложили всичко под общ знаменател. Тези които са купили на 1000$ са станали максималисти на 20к и т.н Затова и поздравих @batibon за здравият разум и погледът който има от високо на нещата. Защото той не е купил на 40к, че да твърди, че Караданото е следващия Биткойн. В сферата е от много по-рано и въпреки това си остава едно на ум, че "първия автомобил се е движил с пара" Сега които купуват, ще станат максималисти на 500к. Но да твърдим, че знаем много добре какво ще се случи в бъдеще, и че всичко друго ще умре и ще има само стейбълкойни и Биткойн е малко пресилено. Всъщност ако това се случи, аз ще съм силно притеснен, и мисля, че едно такова бъдеще предполага един много добре следен и регулиран Биткойн. Такъв, който никой, който е за идеята не си го е представял. Може би тези които са за $ ще ги устройва идеално, защото със сигурност няма да е евтин измерен в хартия Аз лично предпочитам при едно такова бъдеще да ползвам алткойн, който струва 10$, без перспектива за растеж, но с добра идея, движен от хората, анонимен и достатъчно сигурен. Ванка не го приемай всичко това като някаква атака, уважавам ти мнението и знанията които имаш. Просто излагам една друга гледна точка. Поздрави ! batibon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted April 21, 2021 Report Share Posted April 21, 2021 Преди 1 час, AdamKadmon написа: Ванка не го приемай всичко това като някаква атака, уважавам ти мнението и знанията които имаш. Просто излагам една друга гледна точка. Поздрави ! Нищо лично всеки си има поглед и позиция и е хубаво да си я защитава. Просто попита за на други мнението и аз го дадох. Продължаваме напред с биткойн/алт пазара. И колкото и да вярвам нещо, няма как да знам какво ще стане със сигурност. пс. Мен едни еос-и ми се въртят още от 100 годинии та се чудя кога ще направят реклама по телевизията да скочи и да ги обърна във биткойни. AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 21, 2021 Report Share Posted April 21, 2021 темата е биткойн новини от света Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 Новата вълна идва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 освен ако китайците не знаят нещо, което ние не знаем напоследък забвлявам доста разпродаване в китайската сесия спрямо европа и сащ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 3 hours ago, ivan said: Новата вълна идва Аха. Или китайчетата си търсят ликвидност в лицето на ритейла. Като знам какви хора започнаха да купуват, работата не върви въобще на добре... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 НЕ СЪМ СИГУРЕН КОЛКО Е леджит "YELLEN TO PROPOSE CAPITAL GAINS TAX AS HIGH AS 80% FOR CRYPTO TRADING - HEARD ON STREET" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 На 21.04.2021 г. at 17:30, vamp111 написа: темата е биткойн новини от света Ти откога почна да се съобразяваш в каква тема пишеш? Прост въпрос - за какво се сещате като чуете ксерокс? За машина на която да си копирате разни документи предполагам... Само че ксерокс е Ксерокс, марка копирни машини, пълно е с марки копирни машини...а те бяха първи на нашия пазар и сега са нарицателно. Та така е и с биткойн, единствен и първи, флагмана по който се строяват другите лодки. Нека мине сега приемането, масадобшъна по сайтов изказ, и ще бъдат оценени и другите проекти. В момента е важна консолидацията на крипто като цялост, за да има пробив и завземане на още територия в хорските глави. С китайчетата да не стане като със Супер лигата, купени и продадени едно към едно за виртуалния Юан... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 1 hour ago, rippleche said: НЕ СЪМ СИГУРЕН КОЛКО Е леджит "YELLEN TO PROPOSE CAPITAL GAINS TAX AS HIGH AS 80% FOR CRYPTO TRADING - HEARD ON STREET" Това е партенка, но новите данъци на Байдън идват. President Joe Biden will propose almost doubling the capital gains tax rate for wealthy individuals to 39.6%, which, coupled with an existing surtax on investment income, means that federal tax rates for investors could be as high as 43.4% For $1 million earners in high-tax states, rates on capital gains could be above 50%. For New Yorkers, the combined state and federal capital gains rate could be as high as 52.22%. For Californians, it could be 56.7%. https://www.zerohedge.com/markets/stocks-puke-bidens-capital-gains-tax-reality-strikes Като избереш социалист за президент...ядеш дървото. С едната ръка ти дават $1000, с другата ти вземат 2000. rippleche, vamp111 and Johny_Domino 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 Преди 10 часа, Гари написа: Това е партенка, но новите данъци на Байдън идват. President Joe Biden will propose almost doubling the capital gains tax rate for wealthy individuals to 39.6%, which, coupled with an existing surtax on investment income, means that federal tax rates for investors could be as high as 43.4% For $1 million earners in high-tax states, rates on capital gains could be above 50%. For New Yorkers, the combined state and federal capital gains rate could be as high as 52.22%. For Californians, it could be 56.7%. https://www.zerohedge.com/markets/stocks-puke-bidens-capital-gains-tax-reality-strikes Като избереш социалист за президент...ядеш дървото. С едната ръка ти дават $1000, с другата ти вземат 2000. Добре, а как ще наложат данъци на крипто ако стоиш БТК, стейбъли ? Не подходиха ли мн хора доста емоционално ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 преди 53 минути, rippleche написа: Добре, а как ще наложат данъци на крипто ако стоиш БТК, стейбъли ? Не подходиха ли мн хора доста емоционално ? capital gains, това е когато инвестицията ти се увеличава като стойност, даже и да си стоиш в БТК дължиш данък на разликата от момента на покупката до края на годината там когато американците си плащат данъци, по просто не мога да го обясня и @Гари е напълно прав, добре, че обаче в БГ нямаме такава щуротия, но пък подобно нещо ще се отрази на пазарите със сигурност rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 Преди 11 часа, batibon написа: Ти откога почна да се съобразяваш в каква тема пишеш? един път да си упражня администраторските права и това получавам.... народна любов... rippleche and LuckyBG 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 От миналата година американски компании са главните купувачи на биткойн и новите данъци им бъркат много в здравето. Всички данъци са нечестни ама това вече е някакъв див комунизъм. Купил си биткойни за 2 млн. долара, цената се е удвоила и са станали 4 млн. И ти вземат 1 млн. данък. Американците или ще разкарат биткойните или ще ги преместят във фирми под други юрисдикции. Но пак ще си имат проблеми с данъчните. rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 Toва не е ли лошо като за биткойна ? Или просто ще кажат,че са ги махнали, а ще са си в тях и няма как да знаят, че ги имат ? А като не са изкарали печалбата как ще им вземат данък ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 26, 2021 Report Share Posted April 26, 2021 На 23.04.2021 г. at 15:46, Гари написа: От миналата година американски компании са главните купувачи на биткойн и новите данъци им бъркат много в здравето. Всички данъци са нечестни ама това вече е някакъв див комунизъм. Купил си биткойни за 2 млн. долара, цената се е удвоила и са станали 4 млн. И ти вземат 1 млн. данък. Американците или ще разкарат биткойните или ще ги преместят във фирми под други юрисдикции. Но пак ще си имат проблеми с данъчните. това е capital gains tax, който не е само в/у биткойн така, че важи еднакво и за другите активи на американците, което ще рече, че ако ще разкарват ще разкарат всичко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 26, 2021 Report Share Posted April 26, 2021 просто ще го оставя тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 26, 2021 Report Share Posted April 26, 2021 залагам, че тази година ще видим ЕТФ в/у БТК https://decrypt.co/68949/bitcoin-etf-kryptoin-sec-review rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts