batibon Posted May 18, 2021 Report Share Posted May 18, 2021 Преди 1 час, ivan написа: Нямат проблем мините, каквото трябва да продават ще го продават на вън и после си връщат долар юан в китай ...или е инвазивно разпространение на китайски капитал по финансовите точки на света...копае се евтино, продава и узаконява другаде, преливане между виртуално и реално...и сичкото китаец владетел поземлен... ...тия дни съм леко подозрителен относно събития, поводи и причини за нещо си... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted May 19, 2021 Report Share Posted May 19, 2021 Преди 10 часа, batibon написа: ...тия дни съм леко подозрителен относно събития, поводи и причини за нещо си... Аз съм така от онзи измислен скок Април 2019 до 14к Стана ми ясни, че играта премина в ръцете на големите риби, от тогава не очаквам нищо логично да се случва с цената Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 20, 2021 Report Share Posted May 20, 2021 от нищото.... най-заклетия враг на Биткойн, Банка Уелс Фарго, ще го предлага на клиентите си https://www.businessinsider.com/crypto-investing-wells-fargo-to-add-fund-to-platform-bitcoin-2021-5 AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 20, 2021 Report Share Posted May 20, 2021 rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 21, 2021 Report Share Posted May 21, 2021 шокиращо ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 21, 2021 Report Share Posted May 21, 2021 естествено всички са купили дипа https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-21/crypto-hedge-funds-buy-the-dip-in-bitcoin-s-week-of-reckoning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmeta Posted May 21, 2021 Report Share Posted May 21, 2021 Преди 1 час, vamp111 написа: естествено всички са купили дипа https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-21/crypto-hedge-funds-buy-the-dip-in-bitcoin-s-week-of-reckoning? Тамън сега кондуктора ги фърга повечето от влака щото нямат заверени билети. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted May 21, 2021 Report Share Posted May 21, 2021 Гледам, че Китай втори път в рамките на една седмица обявява забрана на Биткойн. Този път и на търгуването, за майнинга май е спекулация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 21, 2021 Report Share Posted May 21, 2021 няма по-хубаво от това Китай да банва БТК, стой си на ръцете и гледай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 22, 2021 Report Share Posted May 22, 2021 Ползване на биткойн. Великата миграция започва. И от целият китайски хайп какво ще стане... И преди не можеха да си пазаруват спокойно и сега няма да могат - никаква промяна. Който има си има, някой ще разпродаде зад граница друг ще купи зад граница(от китайците). Копаене вариант 1 - Миньорите ще изнесат техниката извън Китай, ще дропне хашрейта и после ще се качи вариант 2 - Китай ще конфискува техниката вариант 2.1 - Китай ще унищожи техниката вариант 2.2 - Китай ще копае с новата си придобивка От цялото нещо дребните доге инвеститори и фб гурута на криптото ще изгубят, тоест алтовете ще загубят основните си фенове. Биткойна ще се възстанови защото големите са малко по в час и ще видят, че всичко е за да се оберат дребните риби. 2017 ETH Блясък -> 2021**** Блясъци 2017 - Джейми Димон -> 2021 Илон Мъск 2017 - Китай забранява биткойна -> 2021 Китай забранява биткойна 2017 - Алтовете полудяха покрай ICO-тата преди биткойна да се изтреля до 20к -> 2021 Алтовете полудяха покрай ICO-тата преди биткойна да се изтреля до ????к rubcho 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 22, 2021 Report Share Posted May 22, 2021 vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 Нови "слухове" от "великият тайнствен предсказател" rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 Честно казано досега не видях нито 1 анализатор, от тия с повечко стаж, да обясни какво се случва. Манипулацията е брутална, пада по-бързо от върха през 2017-та, а сега връх въобще не е имало, интересното е, че почти нищо не се продава по борсите, но цената пада ли пада с брутален темп заради разните деривати и простотии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 преди 13 минути, Wabi написа: Честно казано досега не видях нито 1 анализатор, от тия с повечко стаж, да обясни какво се случва. Манипулацията е брутална, пада по-бързо от върха през 2017-та, а сега връх въобще не е имало, интересното е, че почти нищо не се продава по борсите, но цената пада ли пада с брутален темп заради разните деривати и простотии. Според мен след глупостта на Мъск някой с големи интереси може би реши да се възползва и да засилят пазара надолу. Това с Китайският бан не беше случайно. Може да са големи китове, може да е самият Китай, може и да е тъпо съвпадение, но случайно Китайци да не знаят че копаят с въглища... силно ме съмнява. От друга страна това с алтовете беше дошло време да гръмне. Интересно ще е какво ще обяви Китай, забраняват всичкото копаене или само копаенето с въглища, аз лично залагам на второто. Но ако искаш да влезнеш с 50-100млрд в биткойна това което се случи е най-логичното. Даже ще можеш и с 200+млрд докато стане 100-200к цената. Иначе ако беше тръгнал от 50к да влизаш с такива пари щеше да закараш цената на половин милион Много ако-та много варианти, какво е било и какво ще бъде знаят 5-10 човека Ни ще гледаме филма. Варианата просто пазара тръгва надолу след толкова институционални играчи, ми изглежда най-абсурдният. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmeta Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmeta Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 преди 3 минути, kmeta написа: Не ти трябват шамани и фульовци да ти са правят на разбиращи. Просто някой си си е повярвал и направил първия дъмп от 64-49 или там някъде и заложил 1800 BTC на дълго със стоп /по точно ликвидация/ тука някъде. Повярвал си и бръкнал в канчето на батко. И те ги шамарите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Facira Posted May 24, 2021 Report Share Posted May 24, 2021 Преди 13 часа, Wabi написа: Честно казано досега не видях нито 1 анализатор, от тия с повечко стаж, да обясни какво се случва. Манипулацията е брутална, пада по-бързо от върха през 2017-та, а сега връх въобще не е имало, интересното е, че почти нищо не се продава по борсите, но цената пада ли пада с брутален темп заради разните деривати и простотии. обикновен FUD от големите, за да оберат малките и слабите ръце, а 50% промоция е повече от добър вход и както виждаме долу уикенда борсите бяха заредени с кеш, за да изкупуват същите тия, където продават панически и да не отиде на 0 с туита на Мъск(долния манипулатор, компанията му е един балон, а патентите му са на 100г+, буквално той и компанията му са една лъжа), бана на Китай който го слушаме от 2013та и винаги приключва с експоненциален растеж за бтц, просто големите искат да ни вземат стотинките евтино. после разследването на байнанс, за пране на пари и укриване на данъци, за мен не е изобщо учудващо, още миналата година споменах, че се изнасят(или поне опитват заобиколно) от САЩ, заради потенциалните им бъдещи проблеми със закона, отново FUD, бавните и корумпирани регулатори, нищо няма да направят. същото и със скорошните новини около тетър, че не бил напълно бакнат(никога не е бил и на половина), но отново е само за да ни вземат койните евтино. JP morgan през два дни си сменят мнението за бтц, явно конкуренция на Мъск-а ще стават и така... стискайте койните и купувайте на всеки по-голям дип, 50% не са за изпускане. Alexleo, rubcho and olivar 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivar Posted May 26, 2021 Report Share Posted May 26, 2021 brainsick 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 неизбежно е да се случи в някакъв момент Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 Преди 1 час, vamp111 написа: неизбежно е да се случи в някакъв момент То че е неизбежно е ясно... но идва голям проблем големият трафик и цента на транзакциите, а фирми като пейпал, епъл и тн... тепърва въвеждат блокчейн транзакции а малко гледат към LN и всеки гледа да си промотира шиткойна си. Некви нови млрд идват и викат аз ще инвестирам в крипто шиткойн 2345. Задават се нови 2-3 години на борба между децентрализация и централизация. Етериума си губи псевдо децентрализацията с всеки изминал ден(вече с 5к нода, скоро и с по малко, какъв етер2, какъв шардинг с 1к нода...), но хората бавно увряват в това число и тези с млрд те. Да идва по бързо либрата и да ги убива алтовете Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 Преди 4 часа, ivan написа: То че е неизбежно е ясно... но идва голям проблем големият трафик и цента на транзакциите, а фирми като пейпал, епъл и тн... тепърва въвеждат блокчейн транзакции а малко гледат към LN и всеки гледа да си промотира шиткойна си. Некви нови млрд идват и викат аз ще инвестирам в крипто шиткойн 2345. Задават се нови 2-3 години на борба между децентрализация и централизация. Етериума си губи псевдо децентрализацията с всеки изминал ден(вече с 5к нода, скоро и с по малко, какъв етер2, какъв шардинг с 1к нода...), но хората бавно увряват в това число и тези с млрд те. Да идва по бързо либрата и да ги убива алтовете масата е тук за спекулации, никой не го интересува нищо друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 Преди 5 часа, vamp111 написа: масата е тук за спекулации, никой не го интересува нищо друго. Да, но все пак е важно LN да се наложи над алтовет и тогава масата ще разбере разликата. Но той проблема е с това, че цз и други големи борси са в обкръжението на кеш компания и не искат да го въвеждат зада не доубият кешбтк, както също им е кеф да има оборот и на другите алтове за да печелят повече от таксите та и тях да не обиват Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 28, 2021 Report Share Posted May 28, 2021 Преди 12 часа, ivan написа: Да, но все пак е важно LN да се наложи над алтовет и тогава масата ще разбере разликата. Но той проблема е с това, че цз и други големи борси са в обкръжението на кеш компания и не искат да го въвеждат зада не доубият кешбтк, както също им е кеф да има оборот и на другите алтове за да печелят повече от таксите та и тях да не обиват LN е протокол, не е алтернативка, как да спекулират хората с цената, как борсите да печелят от такси, само Биткойнерите ги интересува развитието на LN, както казах масата е тук поради други причини. Bitfinex имат имплементиран LN за депозити и тегления AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted May 28, 2021 Report Share Posted May 28, 2021 Викайте ми, човека от масата. Смятам се за интелегентен човек, но грам не разбирам от LN и от блокчейн и нодове, все пак не ми се и налага и не ми е в работният процес или в ежедневието тези неща. То ако бяха щах да работя нещо в тази сфера.(програмист, блокчейн ...нещо си, dev или ай-ти) Смея да твърдя, че и не разбирам как точно се сглобява автомобила, но го карам всеки ден или как се пълнят надениците и къде и как се сушат, но ги ям.... Или как може немският прах за пране, който карам едни тираджии да ми купуват е в пъти по-добър от този на нашият пазар, но пак перем и жената е доволна. Идеята, че не е нужно да си твърде навътре в "идеята на криптото", същността и функционалността на биткойна и алтернативните валутни, просто гледай си профита, нещата ще се наредят. Що земеделци познавам, където са прости на шкембе, но колко забогатяха покрай евро субсидиите, да не мислите, че разбират нещо от европейски пари.... Тя темата е неизчерпателна. Но както @vamp111 каза, масата са за печалбата, не за идеята... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 28, 2021 Report Share Posted May 28, 2021 най-големия проблем е, че хората си мислят, че вече е "твърде късно" да влязат в индустрията, казвам масата разбира се, а ние сме толкова рано, чак ми се плаче от радост, че сме яхнали една вълна от както е била миниатюрна и със скоростта с която се движи скоро ще се превърне в цунами, следващите 10 години тук, ще са много по-вълнуващи от първите 10, едва сега започваме. Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts