Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн новини от света

Recommended Posts

преди 1 минута, Гари написа:

Технологично биткойн е много далеч от това да стане масово използвана валута. Дори с LN да се реши проблема с мащабирането, остават още много други. Категорично трябва да се направи по-лесен за използване. Представете си как обяснявате на баба си как да си купи нещо с биткойн и ще ви стане ясно. Средностатистическите маймуночовеци, цъкащи по цял ден айфоните, ще ви отсвирят и те когато почнете да им говорите за транзакции, публични и частни ключове, инсталиране на портфейл и т.н. 

А на въпроса кога ще спре тази манипулация на цената от картела - на теория може и никога да не спре. На борсата за фючърси не се продават реални биткойни и загубата се измерва само във фиат, който финансовият елит може да печата в неограничени количества.  Така че могат да скъсяват до безкрайност. Пак така с печатаните в неограничени количества фиат могат да изкупуват койните на разпродаващите. И да си манипулират цената в един плавен спад докато 95% от биткойните отидат в техни ръце. И тогава кой знае - може да го направят световна валута. 

това е мнение което споделям

преди 32 минути, Гари написа:

Като ви казвах миналата година, че пускането на фючърсите е много лоша новина, всички начело със Стамен ми опонирахте. Супер било. Ей ви го супер.

като цяло схваща идеята

А, споко, тия дни като пуснат фючърсите и на етер съвсем ще го закъса тоя пазар. Аз съм го писал 100% загуба вече. Скоро (1-3 години) не очаквайте нищо освен спад. Жалко за парите.

Преди 1 час, Wabi написа:

Аз съм го писал 100% загуба вече. Скоро (1-3 години) не очаквайте нищо освен спад. Жалко за парите.

Не зная в какви валути са ти активите,но не бързай да ги отписваш. Нужно е търпение. Ще дойде и твоето време.

Най-доброто което можеш да направиш при такъв пазар е да не правиш нищо. Всичко това се прави с цел да се внесе паника и отчаяние предимно в по-новите инвеститори.Това което се случва сега не е прецедент. Миналият Януари беше почти същото. Повечето монети изгубиха до 80% от стойността си. Биткоин след пик от $1270 през декември падна за кратко до около $670, етера до $7 и т.н. Просто тази година нещата се случват с известно закъснение заради проточилата се чак до януари крипто еуфория.

Ще изгрее слънце и на нашата улица...

То си ги държа (макар 1-вата вълна да я продадох на мн кофти момент), въпросът е, че не очаквам скоро да се подобрят нещата. Миналата година нямаше ни Futures, ни ETF, ни медии, ни нищо. И пазарът растеше ( и така 8 години ). Сега нещата не мисля, че ще се повторят 1:1. Прекалено много акули се навъдиха и ще се търси максимум от ситуацията, а той няма да дойде за 3-4 месеца, както предишни години, а ще се съобразяват нещата спрямо още 10 000 фактора от останалите пазари. Дано не съм прав, но където има много пари и проекти, винаги идват подмолните действия и циганията, замаскирана под корица на Forbes ;)

BTW проектите ми са все с добри идеи, вече работещи или в бета и ме е яд, че заради биткойн стоят мега евтини и без валутна двойка с долар/евро нещата няма да се променят.

преди 16 минути, Wabi написа:

Сега нещата не мисля, че ще се повторят 1:1

Нещата никога не се повтарят 1:1 ,защото тогава всеки ще може да предвиди какво ще се случи. Повтаря се модела с леки изменения. Важното е да погледнеш зад очевидното за да видиш истинската картина.

Ето малко позитивно мислене:

Bitcoin Price Bull Tom Lee Says HODL

‘All Hell Will Break Loose’: Abra CEO Predicts Bitcoin Price Boom Will Return This Year

Винаги като прочета някое песимистично мнение за биткойн ми се иска да пратя пишещия да чете темата цена на биткойн от самото и начало. Биткойн е форма на социална съпротива. Почнал от нищото, от нула , стигнал в този момент да се играе върху името му на тука има-тука нема от големи финансови кърлежи, визирам фючърсите, стигнал да бъде обсъждан в Г 20, тоест глобално явление което трябва да се наблюдава... братско в кавички побратимяване на финансови юридически имена и личности от подлежащо контролирани  и криптоборси и свързани такива възлови точки...тоест неофициално превземане и неявен контрол, в очакване на някакви бъдещи регулации.... всеки иска парче от всичко носещо пари.Най-големия схемаджия, онзи унгарец джордж, забравих му фамилията, иска блокчейна, но не и биткойн, бил много волатилен, хах. Ще има всеобщо приемане, цената няма кой да познае каква ще е, ще има и регулационни рамки на приложението на технологията в зависимост от целта която е избрала дадена държава или институция или просто някой... но ще ни бъде   Все още мисля, че биткойн и блокчейн са най-доброто нещо измислено  в мрежата.

Блокчейн е добра технология, но може да минат и 10 години докато бъде обществено приета ;) В момента големите фирми си изграждат собствени частни блокчейни , за да тестват технологията. Единственото, което в момента носи пари е да си блокчейн разработчик - все пак им се плаща до 4-цифрена сума в евро на час ;) Останалото са догадки, а колкото по-сериозна става работата около биткойн и останалите, толкова повече съпротива ще срещат.

Преди 2 часа, vamp111 написа:

Изгорях с половин Етер ... :D 

Надявам се Binance да направят рефънд, четох че ако си направиш иск ще ти възстановят парите.

преди 54 минути, Sundy написа:

Изгорях с половин Етер ... :D 

Надявам се Binance да направят рефънд, четох че ако си направиш иск ще ти възстановят парите.

до сега м/у другото такъв съпорт към юзурите от към борса не съм виждал никаде другаде, браво на момчетата от бинанс, дано те рефънднат

Важно - прочетох го, че ако си пуснеш иска за рефънд към SEC или там някаква Американска институция, а не към Binance!!! Просто се надявам Binance като най-добрата борса да затворят изцяло CTR пазара и да възстановят на потребителите си криптото, бълха ги охапала...

Тия имат 6 милиона капитализация, над 400 ранг , слаба работа... С тях и без тях. Добре, че са ги хванали, поне да ги осъдят за урок на бъдещите такива тарикати.

жалко, за хората дето са се набутали, и това и такива подобни проекти плашат масата, даже започвам да виждам как умишлено подобни проекти се рекламират и им се дава повече гласност от истински проекти като биткойн (за други не се сещам) може би умишлено да може да се плашат хората и да стоят далче от крипто

CTR - има 3 дни още търговия, то не пречи да се купува и продава. Пък нека е зле +5% за 5 минути. +1% за 5 секунди (разбира се с риск и за обратното :) ). Самият този факт показва, как новините имат малко значение за спекулативните покупки и продажби. В този смисъл по другата тема - цената на BTC спокойно може и $1 да стане, търговията ще си върви по абсолютно същия начин (че даже и по-добре). Същото важи и за $100К. Даже при CTR след срива след новината обемите се вдигнаха 30 пъти (когато започна да расте), точно защото след такъв срив следва ръст и веднага се налазва от ботове и спекуланти, пък ако ще след 3 дни да е краят на света.

Преди 2 часа, stamat написа:

CTR - има 3 дни още търговия, то не пречи да се купува и продава. Пък нека е зле +5% за 5 минути. +1% за 5 секунди (разбира се с риск и за обратното :) ). Самият този факт показва, как новините имат малко значение за спекулативните покупки и продажби. В този смисъл по другата тема - цената на BTC спокойно може и $1 да стане, търговията ще си върви по абсолютно същия начин (че даже и по-добре). Същото важи и за $100К. Даже при CTR след срива след новината обемите се вдигнаха 30 пъти (когато започна да расте), точно защото след такъв срив следва ръст и веднага се налазва от ботове и спекуланти, пък ако ще след 3 дни да е краят на света.

Ей Стамат с този 1 долар, много добре знаеш, че колкото повече играчи влизат в мрежата, капиталите който се търгуват стават по-големи. Няма как в мрежата да има в обръщение 5 милиона биткойна и да искат да се въртят само 5 милиона долара. В момента може би има 10 20 милиона играча в мрежата на крипто, ако станат 200 милиона играча, няма как с тези 5 или 10милиона бтк да се въртата обороти от 100 милярда на ден и 1 бтк да струва 1, 100 или 10к  долар за 1 бтк.

А този скок на това ицо най вероятно е от глупост на някои силно заблудени хора, или ботове които не са спрени. А и обема който може да се изтъргува на тези цени е супер малък.

Явно е че цената падна, позна, но недей да вярваш в безкрайното падане, както казвахте, че няма само да расте. 

Аз не казвам, че ей сега утре BTC става 1 долар, а че практически няма никакъв проблем да е толкова, поради някакви причини, да речем Ванга е казала, че който има биткоин ще го отвлекат марсианците и постепенно интересът спадне до $1. А на борсата ще си е все същото - ще си се купува и продава, нито пък тази цена ще е причина да се разпадне мрежата - като не им е изгодно на фермите - има много желаещи с персонални компютри, ако сложността падне. Разбира се, че не вярвам в момента да видя реално такава цена.

А за CTR защо трябва ръстът да е от глупост - ти ако виждаш, че започва ръст няма ли да се включиш. Аз бях казал, че държа максимално BTC за 5 минути, да допълня за шиткоинс - там държа по 5-10 секунди = +0.5-1% в такива случаи като този с CTR. Явно доста народ и ботове правят така. На ден има по 2-3 валутки, които ги помпат и то без бомбастични новини. А когато има срив 80%-90%, нормално е да се получи настроение за ръст и като се изсипят всички и става 300% в обратна посока. И в момента е 200% от вчера, въпреки че след това излезна съобщението, че го разкарват окончателно от борсата. В момента си върви все едно нищо няма да се случва след 3 дни. При общ обем на тази валута 6 милиона $, вчера и днес има 160 милиона търговия само в Binance, очевидно се купува и продава и купува и продава и някои печелят, други губят и т.н. Хазарт с елементи на математика - това е както като се броят карти на Блекджек - там има 52% шанс за печалба и след 1000 разигравания излизаш с малко повече $$$ от колкото си влезнал, освен ако не са те набили. Тук поне опасност от това няма, защото си е в реда на нещата.

А за BTC не вярвам в постоянно падане - почти е сигурно, че ще има 100% ръст, въпросът е кога. Първо (както казвах) го виждам да стигне 6000 и там вече не знам. Зависи от начина, по който се озове там - ако е така плавно, може да падне още (до 5, че и 4К), ако е рязко, може да се повтори предното 6000 -> поне 10000. 20000 обаче не знам дали ще има скоро (1 година), по-скоро не. По-дългосрочно го виждам да ходи между 4 и 10К, ама това вече е шесто чувство несвързано с нищо конкретно.

P.S. Ей това докато го писах, имаме 10% ръст за 1 минута на CTR. Не е глупост, а нещо съвсем нормално, след като е на второ място по търговия в момента, манна небесна за бърза печалба (или бърза загуба) :)

We will delist the CTR token on 2018/04/08 at 05:00 (UTC).  Withdrawals of CTR tokens from Binance will continue to be supported until 05:00 (UTC) on 2018/05/05.

Не съм наясно как го делистват.... на 8ми всички които държат центра ги зануляват или Бинанс изкупуват?