ivan Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Баща ми, ми вика няма как американците да позволят нещо да им измести долара. Предполагам и много други го мислят. Но нищо не съществува вечно. И според мен биткойна ще действа като вирус - не с груба сила, а малко и по малко. Не ме притесняват банките, защото самите участници на биткойн сцената ще са хората с пари(пари при пари ходят). Убеден съм, че дори и техническият директор на Google, публично както казва че не би си вкарал пари в биткойни, вече има доста вкарани. Като цяло си мисля че е ако беше казал, че го харесва(тоест купувайте) би се отразило на акциите на Гугъл и други компании в негативна посока. Предполагам във бъдеще ще видим трансфер на пари от акции към крипто, което няма да се хареса на борда на директорите, но самите те вече ще имат пари в крипто. Никой от големите управители, директори, шефове и тн. не би се изказвал публично но всичките ще си купят. Много малки играчи ще си купят. И накрая ще стане хората с пари ще имат и крипто валути. А те ще са тези които евентуално биха решавали да го регулират или не. Няма как те да си резнат клона. Както и миньорите и Коре ще се разберат няма да се погребат взаимно. Убеден съм, че обиколките на Виталик и срещите му с разни висши лица са протекли със следният елемент. Виталик: И сега да ви демонстрирам г-н Путин колко е лесно да си прехвърлите пари от един човек на друг. Вземете този телефон, нека да ви сканирам QR кода, щрак и в адреса на Путин 1 милион долара в етери. Путин: Ама то наистина е интересно това. Виталик: Да, нали това е бъдещето, моля задръжте този телефон за спомен. Путин: На следващият ден да,да,да към руската банка, регулирайте, пазете, но това да просъществува Да ли са били 1 милион или по-малко, това няма значение. Със сигурност е имало раздаване на етереи при тези обиколки. Предполагам хората, които стоят зад етера и Виталик(който е едно само техническо лице и му се казва какво да прави относно маркетинга) са раздали доста на правилните хора. Също така доста от правилните хора са си купили биткойни. Няма как да участваш в регулацията на нещо и да не го познаваш от зародиша му. Там не са случайни, които днеска са прочели в новините за новият световен ред и да го спират. Проблемът с мръсните пари наркотици и оръжие, които се въртят не са причината този тъмен сектор да съществува. А най-вероятно ще изведе част от хората от там защото ще имат много пари и няма да им се занимава/рискува повече с тези неща. Разбира се ще дойдат други на тяхно място. Самото крипто няма да създаде повече богатство на земята, просто ще размести капиталите едни богати ще "обеднеят", други бедни ще "забогатеят". Професията банкер и счетоводител ще става все по рядка, след 10-20 години. Аз лично ще си пазя един биткойн за екскурзия в космоса Пък ако не стане това розово бъдеще ще си купя един чифт обувки. Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 хаха много елегантно измислено, с тоя разговор :Д Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Само една корекция, но в страни от темата. Примерът с диалога не е много коректен. Излиза, че Виталик го лъже. Не може да дадеш койни на човек, подавайки му телефон или вече инсталиран и зареден хардуерен портфейл. Това означава, че е му даваш пари, върху които имаш контрол (вече си виждал, копирал и т.н. достъпа). За да дадеш лично пари на някой, който не знае как да извърши трансфер, трябва първо да го научиш как се прави, а след това той сам трябва да си продължи нататък. Това както, писах е в страни от темата и го споделям, защото съм си мислил доста върху сигурността и различията спрямо сегашните нагласи и смятам, че би било полезно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 И това че Виталик бил дал 1млн на Путин,сериозно ли го мислиш ? Сериозно мисля, че е дал(дали той или други от екипа) на правилните хора включително Путин(дали на него директно е отделен въпрос). Относно сумата едва ли е дал толкова на него но със сигурност има раздадени десетки ако не и стотици милиони по сегашни цени в етер. Виталик е математик, мозъка му е доста напред а за съжаление тогава човек започва да става неспособен да комуникира нормално с другите хора(стават асоциални, просто за тях света изглежда по друг начин). Но консорциума, който го е придърпал да разработва етера се грижи за тази част. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Данчо, не мисля да водя тази дискусия. Ако си на друго мнение ок, ще поживеем ще видим... Ти с твоите мечти, други с техните мечти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Хора излагате се тук не става въпрос за подкупване, а за демонстрация... Какво му е показал и колко му е дал само те си знаят ! Г-н Пръч ти да нямаш статистика с руските олигарси и какво се е случило с тях ? Владимир Путин е смешно да се говори, че може да бъде подкупен, та той купува хората, фабриките, бизнеси !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 https://twitter.com/niccary/status/877824638092541952 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/ogranichavat-plashtaniiata-v-broj-do-1000-leva-6070643 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 То иронията е, че ще трябва да си счупи главата с първите две и накрая само чикънкойн ще му свърши работа, освен ако не направи някой смартконтракт ей така на витрината - да купи следващия път един салам, а да плати два. Един вид версия-смарт-контракт. Модерна работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 за съжаление реалността е такава в момента....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragomirG Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 vamp моля те не пускай повече нищо от vesti.bg не ми се коментира що за умрял сайт са... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 сайта е умрял сигурно, ама първо там видях новината, снощи по новините съобщиха същото нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Добре де сигурен съм , че тук няма човек който да вярва , че приложението на ВТС,ЛТС,ЕТН .... са за дребни транзакции. Защо във всяка тема продължавата да го дъвчете. А да се облизвате пред витрина с подобни надписи си е дълго гладуване и облизване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 какъв стор оф валю ще ти е бтк, ако банката не ти одобри превода, просто ще си имаш едни бтк дето не може да обърнеш във фиат, за хора като мен това е критично аз съм алергичен към фиата, обаче ето идва момента в който отивам до магазина искам да си купя нещо само че там не са чували за бтк, ами как да са чували, като бтк е станало попуярно само като стор оф валю, ето ги и хората в малайзия, индонезия, китай, япония, те са по напред от нас чували за за бтк, в техните магазини го приемат, само че плащам си салама и чакам 5ч да да си види дзао мън транзакцията и освен това за 5 долара салам трябва да платя и 5 долара такси..... аз съм прост човек може би за това на мен не ми излиза сметката, ако може някой да ми обясни за какво може да се ползва бтк на практика, ще го изслушам с интерес.. metaflute1 and Tronald Dump 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Нека мине още малко време, да влезне segwit-а и за напред такива разговори за такси едва ли ще се водят, ако не влезе ще се получи голям краш. На всеки е ясно, че такса по-голяма от 1-2 цента обезсмисля цялата система. Това е задължително условие за да мине табелката "приемаме биткойни" Аз продължавам да твърдя, че миньорите не са толкова глупави и няма да се погребат сами в караници. Имат адски много техника, която струва пари а за друго не може да се ползва. Имат много койни, които може да струват много повече. Тези такси просто ще ги забравят защото знаят, че рискуват много - това бяха едни гадни игри и мерения на ****. Но май видяха, че само ще загубят повече ако продължават. Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Създайте тема "Бъдещето на ВТС" и си напишете какво искате от (да бъде) ВТС, а аз ще ви отговоря защо мисля че няма да бъде . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 аз съм прост човек може би за това на мен не ми излиза сметката, ако може някой да ми обясни за какво може да се ползва бтк на практика, ще го изслушам с интерес.. Местиш стойност от една точка до друга без сериозни регулации. Ако ти се наложи да изпратиш 40 млн $ (къде легално къде не), то 5 долара такса ще са за теб капка в морето. И познай, има само два койна (от скоро) на чиято ликвидност може да разчиташ зада правиш такива шашми.Само не ми давайте примера за кафето щото ако бтц разчиташе на пазара с вендиг машини нямаше да струва толкова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 виж на практика как стоят наистина при мен нещата, веднъж в месеца летя до Мюнхен или до Болцано, Италия, биткойна си ми е в портфейла, на стойност без значения каква да кажем хиляди или милиони долари дори. Минавам си летището без проблем, защото не нося кеш, нося си само gsm-а... Отивам в Мюнхен обикалям по максимилан штрасе със жена ми искам да и купя Гучи лисица, че луи витона вече не е на мода, 4000евро в магазина им викам баце бецален мит биткойн те ми викат ВААС ?? викам биткойн капиш те ми викат НАЙН, (явно не са чували) съответно отивам аз до няква банка да кеширам малко, обаче от банката ми казват кракен мракен банка фалш, денги НАЙН!! вег геен или полис фарен..... ко прайм ?? шегуваш се за кафето, но без кафето няма функционалност за мен бтк, за това си ходя с кеша в джоба, много ми се сложно с тези виртуални пари най много да объркам нещо ??? мисля така разсъждава обикновения човек и за да има мас адобшън трябва да има функционалност, аз така мисля. и до ден днешен като отида на ресторант и като ми кажат ми нямам пос терминал и ги питам в кой век живеят ?!?! с визата/маестрото на всеки е лесно, ама купи си семена за джоджън от нет-а и светваш веднага, значи пак се губи функционалност.. много лесно може да ти регулират бтк-то само се замисли, обръщаш си от оня ден профита във фиат, пускаш го от чуждата банка към бг и тука ти казват проглен май френ, таз банка е блеклистната сори, не можем да потвърдим превода ко прайм тогава ? Данчо_Конкретиката 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 не знам дали бях ясен какво искам да кажа, за това пояснявам, стор оф валю ОК обаче ако служи само за това то очаквай сериозни регулации, защото влизаш в сивия сектор с тези местенки на милиони долар..... ако обаче това нещо е функционално и по масово прието то мисля по незабелязано може пак да си местиш милионите долари, обаче и да може да пиеш едно кафе във шератон софия, бали или аруба.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Защо си мислиш че ползват btc само за транфер, като вход изход в долари. Един от китовете в туитър маневрира с около 90 000 BTC в момента и влиза и излиза на десетки позиции в рамките на седмица - в други койни, ICO-та , Presales и т.н. и мога да ти кажа, че няма друг такъв инструмент на планетата Земя, който да му позволява да си размята милионите нерегулирано където иска и да движи пазари и тенденции. "Ама те като ги регулират той бла бла бла" - ми регулират го но само на вход-изхода, докато няма регулация в самата екосистема ще прави и мести милиони когато си иска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Местенето на btc Данчо, не е ли местене на пари или си местиш само нещо в гащите? Местене е..... по 40 пъти на ден може да си местиш милионите за 5 долара такса нали така? Мислиш, че е много регулиран, но се заблуждаваш. И да ти дам туитъра му нищо няма да разбереш. Инфото за това какво прави не е публично и не мисля да го разгласявам. В момента той изкупува целия Presale на едно ICO с 30% discount. Кажи ми къде са тия регулации щом може да прави това? Та да се върна на въпроса какво може да правим ние с BTC ... ами ние нищо, освен да мрънкаме че таксите ни са високи, докато други правят от своите милиони още милиони. Та така с "проваления проект" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Горе долу е така,местиш си го от единия крачол в другия. Проблема е като искаш да обърнеш на фиат и то 40млн $ И ти почна като Стамен ."Аз ти казвам че е така,защото аз така казвам" Доказателства,конкретика,факти .НЯМА .НУЛА Ми не схващаш ли защо не мога публично да дам инфо? Ако искаш ми вярвай казвам ти как виждам нещата от моя опит. Ако смяташ, че си измислям жив и здрав бъди и се успокой, винаги ще си отгоре и винаги ще си прав! Лека вечер на всички пожелавам Рожденик съм днес и отивам да броя бири до 32 Reloaded and metaflute1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Защо си мислиш че ползват btc само за транфер, като вход изход в долари. Един от китовете в туитър маневрира с около 90 000 BTC в момента и влиза и излиза на десетки позиции в рамките на седмица - в други койни, ICO-та , Presales и т.н. и мога да ти кажа, че няма друг такъв инструмент на планетата Земя, който да му позволява да си размята милионите нерегулирано където иска и да движи пазари и тенденции. "Ама те като ги регулират той бла бла бла" - ми регулират го но само на вход-изхода, докато няма регулация в самата екосистема ще прави и мести милиони когато си иска. това е така, прав си, но пак е вътре в тази система бордърлес или не само вътре се случва... Честит Рожден Ден и от мен, жив и здрав да си, не изпивайте повече от 1 бтк Reloaded 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts