Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн новини от света

Recommended Posts

@Гари

LeuPay мисля имаха малтийски IBAN-и, но май само на старите карти, вече не, до колкото разбирам съкращават пресонал, продават офиси и се свиват, ако някой е по вътрешен, може да потвърди LeuPay, Ipay, Icard може и да влязат в изторията, но ако с тях не може, пробвай с MONESE те предлагат английски IBAN-и + дебитна карта със не голям лимит за Българи, искат пълно kyc

@Shmitkata в близките месеци, този проблем ще бъде разрешен от Samouraiwallet, който е най-лек, удобен и юзърфрендли, за жалост ги има (за сега) само за Андроид, но и това е проблем, който ще бъде разрешен

Тaproot е добра технология, но далеч не прави транзакциите анонимни, т.е. в блокесплорера ако погледнеш отделно една транзакция няма да можеш да ги различиш, но при самия изход ще бъдат лесно проследими, мисля че със Schnoor ще бъде оправено и това

тези неща искат доста тестове но вероятно Mast, Taproot, Schnoor, ще бъдат имплементирани бързо, след това вероятно BIP174 (PSBT) което ще позволи да се транзактва офлайн чрез само частично подписване на транзакцията и всичко това вероятно до края на годината!

има още едно предложение но то изисква хардфорк, на Люк предложението за намаляне на блокразмера до 300К, за сега среща доста малко фенове, според него това ще допринесе за по-голям адобшън от хората да си подкарат фул-нод.

Преди 1 час, vamp111 написа:

Тaproot е добра технология, но далеч не прави транзакциите анонимни, т.е. в блокесплорера ако погледнеш отделно една транзакция няма да можеш да ги различиш, но при самия изход ще бъдат лесно проследими, мисля че със Schnoor ще бъде оправено и това

тези неща искат доста тестове но вероятно Mast, Taproot, Schnoor, ще бъдат имплементирани бързо, след това вероятно BIP174 (PSBT) което ще позволи да се транзактва офлайн чрез само частично подписване на транзакцията и всичко това вероятно до края на годината!

има още едно предложение но то изисква хардфорк, на Люк предложението за намаляне на блокразмера до 300К, за сега среща доста малко фенове, според него това ще допринесе за по-голям адобшън от хората да си подкарат фул-нод.

До края на годината силно ме съмнява. Според мен до края ще е добре ако минат в тестов режим, имат завършен софтуер. После поне половин година на тестнет и чак след това ако Джихан е загубил още повече влияние до към 15 20% ще може да мине, като софт форк. 

Тук си го сложил, тук да стои... по тази логика може утре и крипто бг да е в това положение....така ли излиза??? 

..... и докога с тази логика-  голямата риба като кихне, малките ги хваща пневмония ?? 

Преди 2 часа, Shmitkata написа:

Пускам до тука една тема от дригият форум:

https://bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=22&t=6430 .... бах м****у и съдбена система и ....!

Ако сметнете, че не му е мястото тука  го махнете...

Това е положението в БГ, нашите са гъзолизците на европа и още повече на САЩ, а САЩ са се взели за глобална полиция!

Росен е поредния случай на не американски гражданин, човек, който никога не е стъпвал в САЩ, човек който няма бизнес в САЩ, няма работа касаеща САЩ, да бъде екстрадиран там и съден по техните закони, още повече имат право да поискат и конфискация на личното му имущество. Този филм вече съм го гледал с мой познат.

RG са извършвали напълно легален бизнес в България, нашата съдебна система е толкова проядена, работещите в нея са толкова некомпетентни, че дори не са си направили труда да проверят фактите по случая, а само самите те дали легално отсъждат екстрадация за този човек, който пак повтарям не е извършвал никаква дейност на територията на САЩ!

Такива обвинения "за пране на пари" винаги могат да бъдат използвани срещу бизнес от всякакъв вид, даже и ако продавате дрехи онлайн, това е просто хитър ход на полицията! Само мога да си представя какво нашите "спец" полицаи са търсили по време на обиска, нещо от рода на флакша с голям червен надпис BTC

Жалко за човека и дано успее да си откупи сам свободата, защото помощ от нашите няма да получи!

Погледнато от друга страна... ако наистина няма пране, това ще се разчуе и ще е още един хубав шамар по системата, какъвто е нужен за по-голям адобшън! (жалко само за страданията през които трябва да премине заедно със семейството си)

преди 31 минути, Johny_Domino написа:

Недейте да правите генерални заключения. Има доста неясноти около случая. Не сме толкова запознати с фактите и детайлите...

-не е извършвал дейност на територията на САЩ

-в България не е нарушил нито един закон

-е Български гражданин с права

това са фактите, които имат значение, нашият съд това даже не го интересува, те просто гледат да спазят молбата от САЩ да бъде екстрадиран там, да бъде съден там, по техните закони и да лежи там в техните затвори! 

Българското законодателство, изпълнителна и съдебна власт са най-голямата пародия, те са корена на всички проблеми в нашата страна и главата на октопода наречен корпуция!

Звучиш предубедено. Напълно съм съгласен за ерозиралата и прогнила съдебна система в България, напълно съм съгласен, че и България не защитава адекватно българските си граждани и веднага е готова "да даде гъза" в услуга на "таткото"  - САЩ. Обаче нека бъдем по-разсъдливи. Ако има даже лека искра на истина в това, за което го обвиняват, тогава какво?! Освен това "не е извършвал дейност на територията на САЩ" не значи, че не участва в международна престъпна схема за пране на пари. Вече живеем в глобализиран и виртуализиран свят, където и престъпността е такава, което не изключва възможността да участваш в престъпни дейности дистанционно. Тук подчертавам, че не обвинявам човека, даже не го познавам, само си купувах и продавах от него и всичко беше точно и коректно. Проблемът е, че не можем да се явяваме, като съдници или защитници на база на някаква миниатюрна част от случая, представена по телевизията. Твърдението на една от страните не винаги представя цялата истина. И все пак не ми е ясно едно нещо(от международноправна гледна точка), не е ли редно да се докаже вината му първо в България, когато, човекът е български гражданин?! 

аз това имам в предвид, не казвам, че е невинен или каквото и да е, а това, че след като е Български гражданин и дейността която извършва е в България, значи трябва да бъде съден тук по нашите закони!