Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн новини от света

Recommended Posts

16 minutes ago, vamp111 said:

борса позволяваща депозит в биткойн, търгувне на акции, стоки и т.н. директно конвертиране вътре в апликацията обратно в биткойн и теглене!

без комисионна до края на 2019, без KYC за биткойн депозити (само банковия трансфер го изисква)

реф. линк за ранно записване: http://www.abra.com/eq?kid=W7C6D

нещо подобно на 1broken (за тези които са го ползвали)

Засега няма теглене на фиат към банки в Европа. Няма и търговия с акции и стоки, всичко е в бъдеще време. Тоест точно най-интересните неща ги няма.

На 5.02.2019 г. at 15:55, ivan написа:

Замислих се още нещо, нали собственика на BAKKT е собственик и на NYSE: The New York Stock Exchange, тЪ веднъж пуснат BAKKT, очаквам да има голямо лансиране на въпросната борса и защо ми се струва, че доста милярда от нея ще се налеят... какви ще са тези собственици на BAKKT ако не го лансират стабилно на тяхната си борса която по разни места в интернет излиза, че има около 60-70млрд$ истински дневен оборот. Какво ще стане ако 1% от тези пари се завъртят дневно и към Bitcoin...

@Гари Можеш ли да кажеш някакви по-точни цифри и поглед. Един вид, колко пари се въртят реално и колко според теб биха се насочили към покупка инвестиционно към БТК, то от тези млр голяма част са на марджин (предполагам). Също така ще могат и ли да шортят, и ако да, ще трябва ли на самата борса преди това да заредят едни 50-100к койна за да има какво да продадат за да шортят.

Дневният оборот на NYSE е към 30-40 млрд. долара. Това го казвам по спомен отнякъде, защото тия данни са някаква тайна, необяснимо защо не ги публикуват публично. Капитализацията е над 30 трилиона долара, така че и 1% да се преместят, това са 300 млрд. Защо обаче да се местят, не знам. Огромните капитали не могат да се прехвърлят и да искат. Пенсионните фондове например няма как - те трябва да инвестират в активи с някакъв инвестиционен рейтинг, какъвто биткойн няма. А доколкото разбрах, BAKKT ще е отделна платформа, без връзка с NYSE, така че не виждам как ще преливат пари ей така от едната в другата. Не виждам и как собственикът Intercontinental Exchange (ICE) ще накара някой да си продаде акциите, за да купи криптовалута. Това е високорискова инвестиция, в която се впускат само някои хеджфондове. Има ги доста, поне 30-40, купуват, шортят. И на тях борса не им трябва.

Аз си оставам голям скептик за ролята на тия ETF-и за криптопазара и не мисля, че BAKKT  ще доведе до нещо хубаво, по-скоро ще намали интереса за покупка на реални биткойни от традиционните борси. Дори BAKKT  да декларират, че ще купуват и съхраняват биткойни, това хич не ми се вижда сигурно. Правя аналогия с GLD - най-популярният ETF за злато. Който уж купува физическо злато. Е, купува го, но в момента, който поискаш да си обмениш акциите за злато удряш на камък- Първо ти казват, че трябва да имаш поне 100 хил. акции, което е над 1 млн. долара. А в условията им е записано, че могат и да платят в кеш, без да видиш никога злато. Нещо такова ще стане и с тоя прехвален BAKKT, напълно съм убеден. Да, много хора ще предпочетат да инвестират в борсово търгуван фонд, на регулирана борса, най-вече защото ще могат лесно, без никакви главоболия да си изтеглят и похарчат евентуалната печалба. Но накрая това може да се окаже начин за конфискация на биткойн от населението - обявяват биткойна за незаконен, конфискуват койните на фонда и готово. Някой сигурно ще каже, че съм прекалено черноглед, но за мен пък са необясними тези очаквания точно тези, за които биткойн е най-голяма заплаха - правителства и банки, изведнъж да почнат да помагат за разпространение на криптовалутите.

@Гари абсолютно съм съгласен, ETF а е просто следващия троянски кон, който си вкарваме

всички се борят против това уникално за биткойн качество "scarcity" тези 21ММ които правят биткойна дефлационен а цялата финансова световна система изградена в/у инфлация.... 

Добре де, тези всички бактт етф и тн... Които ще са базирани на реални активи няма ли да имат публичен cold wallet където да се вижда какво имат и тн... 

Някак си борсите имат а те са нерегулирани, а тези ще са регулирани... Аз все си мисля че това ще са хубави неща. Може би истината ще излезе по средата, предстои да видим. 

Преди 13 часа, vamp111 написа:

това е ърли аксес, все още зарибяват, всичко ще пуснат, ще бъде като 1fox/1broker преди да махнат btc и после да ги затворят

прегледах сайта, според теб има ли шанс да е "пунта мара" . Все пак да депозир бтк и да чакаш да купиш акции, малко ме съмнява. Предпазлив съм все пак.

@Alexleo имаше подобни преди година, но ги затвориха

https://1broker.io/?c=en/content/close-announcement

там беше същото, ползвал съм го доста време

не съм скептично настроен към https://www.abra.com/eq?kid=W7C6D дори напротив, 100% ще го тествам като го пуснат!

1broker имаше функция да копираш търговиите на по-умелите играчи, беше интересно, създаваше пасивен доход (но с голям риск) 

On 2/7/2019 at 9:42 AM, ivan said:

Добре де, тези всички бактт етф и тн... Които ще са базирани на реални активи няма ли да имат публичен cold wallet където да се вижда какво имат и тн... 

Някак си борсите имат а те са нерегулирани, а тези ще са регулирани... Аз все си мисля че това ще са хубави неща. Може би истината ще излезе по средата, предстои да видим. 

Очакванията ти ми се струват твърде нереалистични. Заради същите тия регулации, всички колективни инвестиционни схеми - пенсионни и взаимни фондове, не могат да инвестират в криптовалути. А това са сигурно 90% от парите на NYSE. И това няма да се промени защото криптовалутите НЕ СА ИНВЕСТИЦИЯ. Американците го разбират това много по-добре от всички други по света. Инвестиция е нещо, което ти осигурява положителен паричен поток - някакви пари ти капят в джоба. Покупката на акции ти носи дивиденти, покупката на облигации ти дава лихвени плащания, покупката на имоти - приходи от наем. Покупката на биткойн не ти носи нищо. Дори да държиш биткойни за милиони в портфейла си, това няма да ти донесе и една стотинка. Покупката на биткойн е само възможна застраховка за едно супер катастрафално събитие - тотална загуба на доверие във фиатните валути. Ако в някакъв момент хората по света започнат да бягат от долар, евро, йена и т.н. и да договарят сделките в нещо друго - това е времето на биткойн. И пак не е сигурно, защото вече има един актив, който от векове играе ролята на алтернатива за фиатните пари - златото. Но биткойн има шанс да го измести като по-удобен за използване. Каква е вероятността една такава катастрофа да се случи едва ли някой може да каже. Според мен е изключително малка - умните хора, които управляват света, внимават инфлационния данък да не е повече от 2-3% годишно. 2-3% от 100 трилиона са си доста пари, а тия 2-3% хората не ги усещат, трябва да стане хиперинфлация като във Венецуела сега, за да се откажат от хартиените пари. 

преди 47 минути, Гари написа:

И пак не е сигурно, защото вече има един актив, който от векове играе ролята на алтернатива за фиатните пари - златото. Но биткойн има шанс да го измести като по-удобен за използване. 

Това ми хареса. И определено има много логика в останалият ти отговор. 

Аз изхождам от малко по друга идея. Хората са алчни и всеки иска да спечели и ако цената на Биткойна расте това повлича инвеститори, които искат да спечелят, явно и като пада каквито са спекулантите. Но колкото повече се разпространява биткойна сред повече хора и психологията HODL толкова повече във времето цената ще му се повишава. Ако да кажем в момента има 50-100 милиардера инвестирали като Марк Кюбан и този на туитър Джак по няколко милиона, то след някакво време хората няма да държат в резервите си само долари евро ЗЛАТО ами и някой друг биткойн от началото малко после повече. А и със разрастване на мрежата от потребители цената ще става по малко волативна и такива ATH ATL ще станат много малко и цената ще се стабилизира (само да е с повече нули...)

Все пак вярвам, че на борсата след като се пусне БАККТ, оборотът на биткойни на NYSE ще успее да стигне 1% от целият и оборота. Което трябва да вдигне цената със 100% :)

Ще видим пролетта какво ще стане

21 minutes ago, Гари said:

Нещо ентусиастите не се множат от ден на ден. 

Броят на ентусиастите удари тавана 2017 г., но сега всички те са твърде заети да духат върху обгорените си малки алчни пръстчета.

Теорията за по-големия глупак диктува, че рано или късно този момент идва. Нови милиарди няма откъде да дойдат при това положение и сегашната цена е съвсем резонна, а не "дъно", "бтк е продаден докрай, чакаме бика" и подобни пожелателни разсъждения.

Тази транзакция е осъществена без ползване на интернет или сателитна връзка, т.е. на радио честота:

https://www.blockchain.com/btc/tx/82c043a82770e9129633d2c7259818b404d467fb8cab963773c574857a96202e

Цитат

BAM! #Bitcoin sent over 7.077Mhz via #JS8Call to @SamuelPatt

Туит:

https://mobile.twitter.com/nvk/status/1095354354289135617

нещо важно, което подминах вчера, биткойн транзакция чрез радио вълни между създателя на opendime и един от разработчиците на openbazaar

благодаря @metaflute1

вече имаме възможност за без интернет транзактване на биткойн:

сателитно, благодарение на Blockstream

радио, благодарение на тези двама хубавци

смс текст, благодарение на пичовете от Samourai (google PonyDirect app за андроид) 

меш, благодарение на GoTenna и Samourai