Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ethereum

kriptogruh
 Share

Recommended Posts

• 3 weeks later...

https://ethereumchainsize.tumblr.com/post/170214824203/current-ethereum-wallet-blockchain-size-as-of

понеже графиката от официалният сайт е скрита за големината на блокчена, тук има фен/"антифен" който споделя на около 10дни колко е голям блокчейна. В момента нараства с по 50ГБ на 10 дни а най-вероятно ще се увеличи скоростта с която нараства. Груба сметка юни ще мине 1ТБ а до края на годината ако ускорението се запази кой знае колко ще е. 

Моля някой на ясно да разясни точно какво е фаст и фул синхронизиране и какво печелим и губим в единият и другият случай. До колкото разбрах Виталик е зарязал развитието на VM което май си е програмният език да го кажа "солиди" за да се заеме със шардването на блокчейна. Тоест да не са 26 000(към момента) копия/нода ами примерно 5000копия/26000нода един фид файла да се съхранява на равни части на различни места споделено между компютри. И то май няма да е точно така ами само новата част от блокчейна.

Реално не го виждам как ще успеят да нарпавят шардинг преди края на годината. Не знам много, ама ми изглежда, че това има шанс да провали проекта в близко бъдеще година две три.

On ‎8‎.‎1‎.‎2018‎ г. at 2:50 PM, vamp111 said:

https://blog.elidourado.com/the-case-for-ethereum-maximalism-e6ec5dc7f7b2

интересно четиво за феновете на етер, аз не съм такъв, но все пак ми беше интересно

Може би ти е време да станеш фен.

ми от пускането му започнах да купувам, преживях и дао хак-а и други хакове и така и не можах да му стана фен, все още имам, преди го ползвах за търговия с/у бтк, честно казано така и не му станах фен, Но разбира се остава да е част от портфолиото ми.

Фактът, че за последните 12 месеца всички криптовалути, включително появилата се на 1 октомври Cardano, са поскъпнали повече (и то в пъти повече) от Биткойн някак разколебава вярата ми, че това ще е крайният победител в състезанието. Определено отстъпва по функционалност на всичките си преследвачи и само това, че е първият и най-известен го държи.

Гари, до преди 4мин. четях всичко което пишеш във форума с интерес и съм останал с впечатление, че си интелигентно момче... молбата ми е да си изтриеш последния пост, за да си запазя същото впечатление, дори няма да го коментирам поста ти, колкото и да ме сърбят езика/пръстите! 

Ако очаква биткойна да поскъпва по бързо от всякакви други шитни , то има доста да учи. Колкото бързо се качват шитните толкова бързо могат и да паднат, така че ако ти си държиш парите в тях си е голям риск. В момента етера върви много нагоре , но аз също не съм му фен и нямам нито един. Който и както иска да си влага парите , а дори и етера да мине по капитализация биткойна все ми е тая. Не забравяйте че и биткойна скочи до 20к и падна на 10к , така че и с етера скоро ще се случи нещо подобно да падне, защото не може само да се качва. За мен е двойно по скъп от колкото трябва да струва, но ще видим до къде ще я докара. 

Станчо а защо реши че етера на 1100 ще спре да се качва и ще коригира, а не на 5200 примерно?

А недай си боже да стане първи по капитализация ще стане страшно за БТЦ-то. Светъл лъч е влизането на втора фирма при производството на копачки, но дали и кога ....

Не съм решил че на 1100 ще падне , а казах скоро, защото го помпят отдавна без да е падал. Аз не мисля че нещо ще се промени и да го мине по капитализация , но и много ме съмнява да се случи такова. Пресен случай е рипъла , като удари 130 милиарда и виж го сега под 50 , а кой ли не го хвалеше тогава и доста хора загубиха от алчност. 

2 hours ago, vamp111 said:

Гари, до преди 4мин. четях всичко което пишеш във форума с интерес и съм останал с впечатление, че си интелигентно момче... молбата ми е да си изтриеш последния пост, за да си запазя същото впечатление, дори няма да го коментирам поста ти, колкото и да ме сърбят езика/пръстите! 

Ама давай , човек, недей ме щади. Яко момче съм, нося и на бой, и на псувни. Пък и човек прави такова провокативно изказване с цел да предизвика бурни ответни реакции, не за да мълчат всички деликатно. :)

40 minutes ago, batibon said:

Следя диалога с голям интерес. Гари , мисля че пръстите са за клавиатурата, не пренасяй форумния формат някъде другаде.

Спокойно де, само за вежливи словесни битки си говорим тука. Аз Вампа си го уважавам. Извинявам се ако съм засегнал някого, исках само да разпаля малко страсти. Забелязал съм, че точно в такива спорове ми хрумват най-добрите аргументи и идеи. Но може би важи само за мен...

форума е за това, за да си изказва мнението всеки свободно, ценя мненията ти, но това последното пак казвам не отговаря на това което съм видял написано от теб, бих решил, че профила ти е хакнат или по-малкия ти брат е взел да се пошегува.

та ето моя коментар сумиран в една картинка:

DU1Lu4cUQAA_JSr.jpg

докато битокойна кърви, би следвало преките му конкуренти да са в зелено нали така ? е сигурен съм, че освен емеркойн другите не си ги чувал.... това горе са ти преките конкуренти......

биткойна за последните 12 месеца направи от $1000 скок до $19000, което си е ъп 1800% сега е на $11 000 което са 1000% за 12 месеца което при четвърт трилион долара капитализация не е никак зле, има постоянен фиатен оборот, истински пари влизат/излизат от системата

хората търгуват биткойн, хеджират в биткойн и използват биткойн всеки ден, в/у биткойна се работи безвъзмездно и той се развива за разлика от 99% от останалите проекти, които събират милиони долара, за да разработят апп, за разпознаване дължината на ушите на уличните котки от разстояние... 

разни пъмп и думп койни, като лукс, пинк, рипъл, трон и това кардано дето го споменаваш дето правят ъп по 5000% сега ги забелязвате, защото цените им скочиха толкова, че да се появат в топ -а на coinmarketcap,  кой ги купува и за какво друго служат, освен за спекулация с цената с цел с профита пак да си купиш повече биткойн или бъркам?

етериума покрива съвсем други пазарни ниши, за това не го коментирам, съвсем не е конкурент, представи си го като кока-кола и фанта, някой хора обичат кола, други фанта, НО и двете са безалкохолни!!  освен етера и биткойна НИЩО друго няма функционалност! даже лайткойна след LN ще си остане един камък в торбата

друго искам да те питам колко крипто уолита от които имаш на телефона ти са за биткойн и колко са за останалите "конкуренти"  на биткойна ?

ако процентния скок в цената на един койн е това което повлиява на вярата ти в проекта, то нямам какво друго да ти кажа..

Ето това очаквах от тебе, Вамп. Логични, разумни аргументи. С почти всички съм напълно съгласен, а съотношението биткойн/алткойни в портфейла ми е 5:1. Не купувам алткойни с биткойн, нито продавам алткойни, за да си купувам биткойн. Реших преди време, че трябва да отделя една сума за алткойни, което на този етап се оказа добра идея. Ще продължа така без да мешам портфейлите, като само заменям един алткойн за друг. Едва ли някой се съмнява, че 99% от койните и токените ще изчезнат в небитието, много шитове се нароиха и продължават. Може би най-фрапиращият пример е този:

Направо е невероятно, че е някъде в средата по пазарна капитализация, въпреки че създателя му го определя като абсолютно безполезен. 

UET.jpg

Някой може ли да ме упъти има ли създаден за ползване смарт контракт, който да разпределя (например в %) средства, които постъпват по него към различни адреси?

Например 4-ма участници в някакъв проект трябва да получат различен процент от постъпленията. Постъпленията идват към контракт адреса и биват препращани към съответните 4 адреса в указаното в контракта съотношение.

има и доста лесен - една функция работа изглежда :)

Divide()
{

Send (0.2 * sender.Amount, recipient1)  //recipient1 e ethereum адреса на първия от групата, който например получава 20%

Send (0.3 * sender.Amount, recipient2)  //recipient2 e ethereum адреса на първия от групата, който например получава 30%

Send (0.5 * sender.Amount, recipient3)  // остатъка на третия

}

или искаш да е готов и да го копи пейстнеш, без да знаеш кое какво е? (Лоша идея)

По-скоро се интересувам ... представям си, че може да се предлага договор като услуга срещу такса да речем. Може след известно време евентуално да ми се наложи да търся  решение. 

On 1/30/2018 at 6:24 PM, StanchoBS said:

Не съм решил че на 1100 ще падне , а казах скоро, защото го помпят отдавна без да е падал. Аз не мисля че нещо ще се промени и да го мине по капитализация , но и много ме съмнява да се случи такова. Пресен случай е рипъла , като удари 130 милиарда и виж го сега под 50 , а кой ли не го хвалеше тогава и доста хора загубиха от алчност. 

Много се кефя на всички загубили от тази шитня Ripple. Как може да се занимаваш с такъв проект. Останах с впечатлението, че помпата му беше с цел да се изкупят повече BTC с такава шитня. Не ме интересува какво прави и дали е полезно. Признавам си, че съм в крипто средата и да изкарам някой лев както и след време да се разплащам без фиат, но все пак си имам и малко принципи.

Нещо свързано с форка на ETH? 

EtherZero, fork date 19.01.2018, 1 ETH = 1 ETZ

Някой има ли идея какъв трафик за единица време би направил full node, напр за час. Идеята ми е, ако се наложи да се поддържа от облачна услуга или vps да се направи сметка за цена.