Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ethereum

kriptogruh
 Share

Recommended Posts

3 hours ago, HAKERAKN said:

Преди около 6 месеца най-сетне се реших да вляза на пазара с крипто валути. Купих си една копачка със 5 карти която прави 143 MH/s при 700W.Вложил съм към  3000лв до сега. Изкопал към 2 ETH. По изчисления трябва да си избия инвестицията за около 15 месеца.  Като гледам на къде отиват нещата май няма да изляза на печалба. 

Правилно ли смятам - 2 етера = 900$ + хардуер от който можеш да изкараш поне 2000лв?

22 hours ago, HAKERAKN said:

Преди около 6 месеца най-сетне се реших да вляза на пазара с крипто валути. Купих си една копачка със 5 карти която прави 143 MH/s при 700W.Вложил съм към 3000лв до сега. Изкопал към 2 ETH. По изчисления трябва да си избия инвестицията за около 15 месеца. Като гледам на къде отиват нещата май няма да изляза на печалба.

И аз същото се чудя - с 10 карти от 1-2 месеца - няма и 0,1btc от nicehash. 1100W консумация - 275mh/s. 4500лв инвестиция за всичко ново :unsure:

С всеки изминал ден все по-малко плащат на dagger hashimoto.

Трябва много да скочи биткойна и да уцеля момента, за да се избие.

Преди 19 часа, Sundy написа:

Правилно ли смятам - 2 етера = 900$ + хардуер от който можеш да изкараш поне 2000лв?

При 143 MH машината изкопава към 4 ETH за 1 година.  Ако успея да ги продам на 650$ това са ми 2600$. Т.е ще съм на печалба към 500-600$

EthereumMiningCalculator

Преди 2 часа, dido написа:

Здравейте, рентабилно ли е да започна от нулата  да копая  Ethereum с 6 видео карти sapphire 580, 180mh точно в този момент? 

аз не съм компетентен по-този въпрос, но бих казал, че ако все още не си закупил техниката е по-добре да купиш готовите етери, по-натам ще ми благодариш :)

Преди 2 часа, vamp111 написа:

аз не съм компетентен по-този въпрос, но бих казал, че ако все още не си закупил техниката е по-добре да купиш готовите етери, по-натам ще ми благодариш :)

Бих допълнил по-добре си купи наполовина етери и наполовина биткойни ако те влече етериума. Аз лично бих купил само биткойни!

@dido

Някой задава ли си въпроса какво ще стане с ETH майнерите когато bitmain си пуснат асиците? По спомен първите бачове започваха края на този месец.

При тези цени на хардуера и сметките според мен твърдо НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА да ставаш миньор. Най-добре да си купиш крипто и да чакаш. Последно ROI беше повече от 1 година на 1 риг...

32 minutes ago, Sundy said:

Някой задава ли си въпроса какво ще стане с ETH майнерите когато bitmain си пуснат асиците? По спомен първите бачове започваха края на този месец.

При тези цени на хардуера и сметките според мен твърдо НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА да ставаш миньор. Най-добре да си купиш крипто и да чакаш. Последно ROI беше повече от 1 година на 1 риг...

Когато видим шардинг - 2020г. най-рано, тогава може да видим и ASIC resistance. Абсолютен шиткойн е тоя ether, ама това си е мое мнение.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

https://www.coindesk.com/ethereums-october-upgrade-could-be-29-billion-blockchains-biggest-test-yet/

Ethereum's October Upgrade Could Be $29 Billion Blockchain's Biggest Test Yet

Статия разясняваща проблемите пред етериум обществото. Имат много параграф 22 проблеми и най-вероятно ще се стигне до разделение в поддръжниците, което ще го отслаби. Също блокчейна му е табу тема. Виталик много иска КЕШ да расте и всички чейнове да растат и да не се забелязва камъка сред камъните(само биткойна ще остане с чейн малко камъче). Последно коментираше как не било важно да се смята за колко време се сваля един блок и че големината му не била толкова важна за да подкрепи КЕШ-а. А при КЕШ-а се карат и върви към разделение и умиране(едва ли ще изкара и още един рън заради IPO-то).

Този алт сезон го виждам как EOS се качва на второ място и другите три криптота рипъл, кеш и етер падат надолу и като цена спрямо бтк  и като капитализация. Нов алт сезон нови звезди(значки лога алтове ) в които да повярва народа.

Според мен ще има още, дори и сега да направи малък отскок. Ще върви още надолу, етера, рипъла и кеш-а няма да са звездите този алт сезон. Стана прекалено скъпо да се правят смарт-договори върху етара. Блокчейна му е нараснал много, бързото (орязано) синхронизиране започва да става и то проблем. ASIC-те вече не са малко и тези с видеокартите се оплакват, че не остава нищо за тях. 

Виталик се е лепнал за Джихан с идеята - дайте да направим всеки блокчейн терабайти, че ни обвиняват че нашият е голям и да не си личи толкова...

Отлагат POS-a, Sharding, Raiden Network, Plasma вече нищо не се чува за тях, просто няма как и кой да смогне да ги направи...

Виталик се опитва да защити идеята(която явно е най-голямата му грешка), че Layer 1 не трябва да е прост слой който да съдържа само транзакции ами трябва да е модерен и в него да се съдържа всичко и смарт договори и тн... Но явно с тази концепция няма как да се получат нещата. Нодовете им ще намаляват. А пазара ще си търси новата звезда за предстоящият сезон... Така се случва с модерните неща...

пс. Имам и лична изгода ако EOS флипне ETH, така, че мнението ми е малко пристрастно .

PoS доколкото зная си върви по план, но не следя отблизо събитията. Само новината, че Constantinople излиза скоро и като цяло нещата ще се случват постепенно. Plasma ще тръгне с MVP тази година - миналата нощ имаше малко фъд около това, но изясниха, че няма промени. Относно това, кога Plasma ще достигне свръх голям капацитет, тук вече е въпрос на 2-3 години. Етериум, подобно на Биткойн е във фаза "Или ще има масово приемане или няма да го има въобще". @Vamp111 каза нещо много вярно, но не толкова очевидно за нас в България - Югоизточно Азиатския регион е бомба, но не със закъснител а вече лети на скорост. В момента САЩ и Европа изглеждат като костенурки в крипто вселената. В Япония, Корея, Тайланд и индонезийските държави дори има правителствена воля за приемане на тези технологии. Банкови конгломерати проучват и тестват по няколко технологии едновременно, при това не на сляпо по отношение на децентрализацията. Управлението там (финанси, политка и т.н.) най-вероятно ще приеме, че децентрализацията е основа, която не трябва да се пипа с мръсни ръце, а да се остави да порастне. Етериум е в центъра на конкуренцията. Не е никак случайно, че Бутерин буквално отиде да живее там. Срещите му с Тайландското правителство не са случайни. Тайланд е вероятно най-подходящата държава да гръмне топчето официално, защото е най-бързо развиващата се държава в региона и има най-голяма сметка да излезе с иновации на глобално ниво.

И към всичко това като добавим едни около 500 милиона човека, които са извън системата само там на островите и малко от континента ... интересни времена идват ... вече 10 години е така и тенденцията продължава :D

• 2 weeks later...