Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ethereum

kriptogruh
 Share

Recommended Posts

Добре, всеки да си приготви биткойни

Ще публикувам биткойн събирателен адрес и всеки ще пусне натам, а аз със цялата сума ще купя ether-и :)

Въпреки че не виждам, защо всеки не пусне директно към Etherium????

Въпроса беше че ако не успеем да си подкараме портфейл, в този случай. Иначе аз ще пробвам директно към Etherium.

Някой ако успее да пусне клиент/портфейл да свирка :)

Има логика в това, което казваш... и аз я разбрах (за щастие без да платя за това) покрай историята с Nxt

Специално за Etherium имам 2 основания да инвестирам в началото:

- чета усилено и виждам как са решили проблеми, чието решение доскоро мислех за невъзможно

- един от основателите (vitalik buterin - http://fusion.net/modern_life/story/ethereum-bitcoin-currency-created-19-year-372034) е човек зад много уникални програми, чийто статии съм чел в bitcoin magazine и съм доста удивлен от тях), а и си поговорих с този познат от конференцията, който го познава лично и явно говорим за гений

- аз специално съм инвестирал в биткойн толкова, колкото мога да загубя. Ще инвестирам в нови проекти от тези печалби, така че съм наред с банкрол мениджмънта им, като се надявам, че всеки друг е

- инвестирам, защото така ще се запозная и следя развитието на технологията от самото ѝ начало;

- смятам, че биткойн само "отваря вратата" за Killer applications на бъдещето и определено, колкото по-рано влезеш, толкова повече ще спечелиш. Разликата тук не е 5, 10 или 50%, а говорим за десетки пъти, ако се окаже, че технологията е изпипана

Без съмнения интернет ще се напълни със scam. Ако нещата вървят със сегашните темпове обаче ще се появи работеща алернатива второ поколение , защото генерирането на нови идеи покрай биткойна стана лавинообразно и те трябва да намерят реализация. Дали това ще случи с Еtherium или нещо друго не знам.Случаят с NXT e ясен , една голяма еуфория и съвсем скоро излъгани очаквания последвани от срив в цената. Ако отворите форума им и сега ще прочетете как юзърите ревът на умряло от бъгавия софт . Основният им девелъпър пък  видяхте как отговори на Стамен , това беше абсолютно несериозно поведение. 

Etherеum има за мен един много важен плюс - публичност на девелъпърите. Другото е мъгла ,но проучване е нужно на този етап.

П.С.Чак сега успях да разбера че 1x ether = 10 x wookiedoo 1BTC = 20k  wookiedoo. Който научи нещо конретно да споделя.

Всичко е въпрос на риск мениджмънт.

Аз сега ще инвестирам 1-2 биткойна, а след 6-7-8 месеца, когато се види, че системата върви и цената се качва, може да инвестирам още 20-30 биткойна, живот и здраве де :)

Позволи ми да не се съглася с някой от доводите ти. 

- Относно това кой е по-голям гений мисля , че е излишно да ги мерим. На каква база и критерии ?

- Екипа се състои от 4-ма основатели  и  още 16 човека програмисти и някакви мениджъри. Не съм наясно, но си мисля че е невъзможна задача 500 човека да работят по един проект и то от разстояние.

- Поне в предварителната информация се наблягаше на това ,че механизмът на действие на системата е максимално опростен и изчистен. Това предполага и по-малко бъгове. Никой няма да чака 2 години да си оправят софта.

- За липсата на достатъчно инфо съм съгласен.

- Инвестирането в което и да е крипто второ поколение си е по-скоро хазарт- Висок риск но и високи очаквания...

да, няма проблем

Благодаря ти!

Добре, всеки да си приготви биткойни

Ще публикувам биткойн събирателен адрес и всеки ще пусне натам, а аз със цялата сума ще купя ether-и  :)

Въпреки че не виждам, защо всеки не пусне директно към Etherium????

Аз лично съм писал вече поне 3 пъти и в двете теми и никой не ми отговаря как мога да си създам портфейл за линукс.

И не разбрах: каква е тая далавера, дето купилите първата седмица получават бонус 2 пъти покупката, който им се дава по 2% на ден до края на ИПОто, което са 50 дни, или още 100%, а не 200%! 

В крайна сметка, ако инвестирам 1 биткойн първата седмица колко етера ще получа?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=428589

"After the fundraiser closes, the total sum of ether produced will be denoted as X and we will instantiate a premine of 0.50*X for the fiduciary members, early stakeholders, strategic partners, a pool for use between the conclusion of the fundraiser and the launch of mining and finally a long term endowment."

Доколкото разбирам след събирането на средствата, ще приберат половината за добре свършената работа :)

A това не би ли свалило стойноста на Етера на половина?

Липсата на  КРИСТАЛНО ясни отговори на такива елементарни въпроси говори само едно ....пирамидална,измамна схема или огромно невежество и амтъорщина.Щом става въпрос за пари аз мисля че и двата варианта са силно неприемливи.

NXT е пример от практиката, който показва, че и при планирана измама (ако приемем, че е така), човек пак може да спечели от инвестиция използвайки спекулацията карткосрочно, докато надуват балона първите месеци и после да излезе, ако усети, че нещата не се ОК. Както направи и Стамен.

All coins will be locked for one year. You won't be able to sell anything before a year AND you won't be able to sell more 1/3 of your coins per year which mean that you will never be able to sell all your coins.

Горният текст е копиран от темата за етереум в биткойнтолк. Все по мътно ми става. Това ако е вярно значи да заключиш пари без шанс за бягство при лоши обстоятелства. Почти , като истинска банка наистина. 

Мен пък ми харесва - няма полза от хора, които да направят "бърз лев", а от хора, които вярват в дългосрочния успех на технологията и дори и при тези условия, аз бих инвестирал... след като се запозная по-добре с всичко де, че още не съм намерил време

Може и да си прав, но жалката истина според мен е, че ако един койн бъде подкрепен от Goldman Sachs, а друг от bitcointalk, то първият ще има доста по-голяма стойност след време :(

В крайна сметка стойността на всеки койн зависи от степента на adoption (възприемане) и ако Голдман го наложат в индустрията, която да предлага услуги с Етериум, ще има to the moon :)

Времената се менят и либертарните нагласи в биткойн отстъпват все повече път на "хората с костюми".... Даже вчера четох една статия по въпроса:

http://www.coindesk.com/bitcoin-abandons-anti-establishment-wall-street/

След като почетох малко за етереум, не мисля за сега да се включвам, сигурно е интересен супер сложния им протокол, но нещо не ми легна на сърце, а като нямам удоволствие от това което правя, няма смисъл.

Както каза дан40 по-горе няма го духа на общонста, а това е интересното за мен, как хора опитват да прокарат различни супер хай-тек идей без да има огромна корпорация зад тях.

Децентралезирана технология която има Terms & Conditions не е за мен. Виза и Мастеркард имат Terms & Conditions и са ми достатачна част от живота.

Ще чета за новостите който пускат и като дойде време, ако изобщо допускат външни девелопери може да мисля и аз с нещо да се включа там или когато некст излезе наяве, че е измама и нямам работа там :)

Здравейте,

Открих наскоро този уебсайт и прекрасните теми тук, за което благодаря.

Няколко лични мнения, предимни негативни, на базата на техническо наблюдение относно Ethereum:

• Сорс кодът е безобразно написан по редица причини, предполагам става дума за следните лоши фактори в организацията им: липса на време, липса на човешки ресурс и знание. (Ако допуснем, че това https://github.com/vbuterin/pyethereum ще е част от тяхната система.) 
  • Лоша прозрачност на протокола. Да, имат документация, но тя не е нито проста, което говори зле за нея, нито е изчерпателна.

От друга страна, предимно икономическа, съм съгласен, че звучи като добър претендент за валута version 2 и евентуално печалбите от ранни инвестиции могат да се върнат многократно.

Все пак лично мен ме вълнува техническата страна, която е и основата. (За сравнение проекта на Сатоши http://sourceforge.net/p/bitcoin/code/HEAD/tree/tags/.) 

Само 4% :) след това изкачат грешки и до там и се отказах.

Scanning dependencies of target ethereum
[  4%] Building CXX object libethereum/CMakeFiles/ethereum.dir/State.cpp.o
In file included from /home/k00sum1/cpp-ethereum/libethereum/BlockChain.h:24:0,
                 from /home/k00sum1/cpp-ethereum/libethereum/State.cpp:39:
/home/k00sum1/cpp-ethereum/libethereum/Common.h:39:44: fatal error: boost/multiprecision/cpp_int.hpp: No such file or directory
compilation terminated.
make[2]: *** [libethereum/CMakeFiles/ethereum.dir/State.cpp.o] Error 1
make[1]: *** [libethereum/CMakeFiles/ethereum.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2

А, аз това го минах. Оправя се със:

sudo apt-get install libboost1.53-all-dev

Виж ти докъде ще стигнеш. Аз инсталирах всичко "успешно" и като тръгна да стартирам вече клиента, ми дава пак някакви грешки. 

Между другото току-що прочетох, че тоя проект бил откраднал идеята от вече съществуващия QixCoin. 

Успешно го инсталира, но клиента пак не тръгва. Ще изчакам да си оправят всички бугове и след време пак ще пробвам, така или иначе мининга няма да го пускат скоро, а и се отказах да купувам.