Jump to content
hash.bg - биткойн форум
alex

DAO tokens - мнения

Recommended Posts

Здравейте, гледам от няколко дена по основните борси надпревара да конвертираш етер към DAO. За който не е запознат:

 

http://theconversation.com/the-dao-a-radical-experiment-that-could-be-the-future-of-decentralised-governance-59082

 

http://www.newsbtc.com/2016/05/10/ethereum-dao-crowd-sale-successful-crowdfunding-campaign/

 

Как мислите, дали ще е доходоносно да се обърнат малко етери във въпросните DAO tokens ?

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вчера си накупих за 10 етера

 

Screenshot_1.jpg

 

Причините за тези 60 милиона вече са най-вече в това, че винаги може да си изтеглиш парите (е, малко трудно става с едни команди и после ще трябва да си чакаш етерите 28 дена), но се създаде огромен фонд за инвестиции в етериум базирани проекти.

 

Мисля, че ще може да си купите DaoTokens и от борсата (днес poloniex обяви, че ще пускат търговия), не мисля, че ще станат по-скъпи...

 

Аз напоследък много се занимавам с етериум и съм много възхитен от нещата, които са възможни с него.

 

Мисля, че може да се рискува малко, най-малкото за да сте част в първата организация на новото време, хаха :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тези единици после само в етери ли могат да бъдат обърнати? Като цяло ми е мътна историята, но е доста актуална темата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, 3000, като гледам на gatecoin могат да бъдат обръщани и в BTC и други валути. Курса към BTC засега е особено добър, но се съмнявам да остане такъв след 1-ви юни когато реално ще видим търговия и по борсите, поне от това което разбрах за сроковете. Предполагам, че първите дни спекулата ще е особено силна, или ще падне много или ще се вдигне както е с всяка нова валута от вид, въпреки, че това не е точно валута. А относно моята инвестиция или ще се напия от мъка или от радост :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, само през етери се изкарват.... но може да ги продадеш и на която и да е борса (скоро ще има истинска децeнтрализирана такава)

Хубавото е следното - имаш етери (или дао токени) в TheDao.
Инвестираш в да речем първите няколко проекта, после се отказваш.

Цепиш се посредством ново ДАО, което сам си правиш. 

Въпреки, че си се отцепил, всички дивиденти, които се плащат от първите три инвестиции, ще се пренасочват към твоето ново ДАО.

 

Къде го има това в днешния свят - част си от фирма/организация, но се скарвате и ти си тръгваш... не само, че няма да ти плащат бъдещи приходи от приноса ти, ами ще се опитат да ти вземат и това, което ти се полага по закон (и то не само морален)

 

така че нещата потръгват..

 

Най-големият риск за мен с това TheDao е да изникне някой бъг в смарт контракта и да не може да се вадят етхери, или пък не дай си боже някой да намери хак, чрез който да си изтегли колкото иска...

 

Все пак е open source, много тестван и най-големите светила от етериум са съветници и прочие, така че едва ли...

 

Данчо - ще си отговориш на въпроса, когато разбереш как работи етериум :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, благодаря за инфото. Интересно ми е как ще се отрази това на цената на етерите, защото това са сериозни количества. Налегнаха ме едни FOMO чувства сега и се чудя какво да правя?  :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чак сега ли :)? Мен ме гонят още покрай историята с Майк Хърн... а откакто поразгледах и прогледнах как се програмират и какво точно означава смарт контракт, да не ти казвам как се чуствам...:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с цената на етерите Данчо не е точно така, по борсите етера никога не е падал по-ниско от IPO цената си, като ATH стойността е някъде 70x спрямо нея. Въпроса е че дългосрочно тази инвестиция (DAO) зависи от много неща и това ме притеснява, от друга страна много са парите вътре и несъмнено някой има достатъчно кинти да си пази милионите набутани вътре... 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично се базирам на подобна логика, първите 14 дни цената ще е 1:100, с всеки ден след тези 14, които между впрочем изтичат утре. цената ще се увеличава с 0,5. Последните 4 дена пак ще е фиксирана на 1,5:100 което е 50% по-скъпо.

 

  • For the first 14 days: 100 DAO tokens for 1 ETH
  • For the 10 subsequent days: An increase of .05 ETH per 100 DAO per day
  • For the last 4 days: constant 100 DAO tokens for 1.5 ETH

Като гледам как интереса расте с всеки изминал ден мисля, че много хора ще се включат последните дни и на цена над 1:100. По моята логика (не твърдя, че е вярна) - при търговия на борсата тези хора ще търсят цена за продаване над тяхната и няма да позволят масово разпродаване понеже ще има силен съпорт. А ако ти си купил на 1:100 ще можеш да продадеш веднага дори с минимална печалба, без да те интересувакакво ще стане след 2 месеца

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо всички гледате какво може да спечелите :)?

 

Аз също не смятам, че има много потенциал за кой знае каква парична печалба, особено че е много рисково, защото е първото по рода си нещо в света - за това и сложих само 10 етера.

 

Но не мога да приема, че човек, който има интерес в блокчейн технологиите, ще пропусне да участва в това DAO - най-малкото за да следи по-отблизо кое как се случва и как се развива технологията.

А и самото чуство да си участник в първата съществена децентрализирана организация в света си е тръпка.

 

И не на последно място - погледнете на това като един огромен VC фонд за бъдещи DAO-та.....Все пак хора, които са сложили близо вече $100 милиона ще решават къде и в какво да инвестират.

 

И твърденията (както тук, така и в темата от форума на bitcoinbg.eu), че хората сложили толкова милиона са балъци и не виждат, че ставало дума за понци схема, всъщност намекват, че авторите на тези твърдения са с по-добра преценка от хиляди хора, инвестирали милиони в нещо.. Айде малко по-скромно :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сам се сещаш Данчо, ако нямаше задоволителни отговори на твоите въпроси, едва ли щяха да се съберат $100 млн за 2 седмици :)

 

И вместо да си говорим на различни езици, публикувах нещо като увод в Етериум, смарт контрактите и ДАО - с конкретен пример: 

 

https://hash.bg/forum/topic/618-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC

 

Нека се опитаме там да си изясним технологията на Етериум и после ще видим колко логични са отговорите на въпросите ти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Значи Данчо мисля, че вече доста от въпросите са ти се изяснили, но е добре, че играеш ролята на Devil's Advocate - аз ще отговоря на всички, така че хората, които нямат време или желание да се информират сами, да го прочетат на готово.
 
Като първо ще помоля всички да прочетат статията за TheDAO, която публикувах на сайта. Базирано на нея, ето отговорите на всички твои въпроси. Ако нещо не е ясно, моля те/ви да питате пак:
 
Цитат
1. Как се провежда това гласуване,50% ли печелят 75% ли или как?
 
Мнозинството - тоест 50% +1
 
Цитат
2. Кой предлага за какво да се гласува? това е изключително важен важен въпрос,може би един от най-важните
 
Всеки може да пусне предложение за инвестиция в неговото DAO. Има предложение да се изисква депозит за предложение, който да се връща при приемане на предложението. Така ще се предотвратят спам предложенията.
 
Цитат
3. Кой има достъп/подържа  тази система за гласуване,и как се гарантира че вота няма да е манипулиран
 
Блокчейнът и смарт контрактът - където всичко е 100% прозрачно и 100% гарантирано от Етериум блокчейна, че заложената логика в The DAO контракта e спазена.
 
Цитат
4. гледам купени са токенчета за 9 млн етера от общо 80млн което е огромно количество % и без някой голям Early adopter
да е влезнал няма как.Което значи той вече има 50% и купуването на тея токенчета става безмислено от масовката.
 
Ако се окаже, че някой има контролен пакет акции, то просто може да си изтеглиш вложените етери, без никакъв риск, изразен в етери (Обяснено е подробно в статията на сайта).
 
Цитат
5. Каква е гаранцията че тоя вътрешен човек, който има вече над 50%, не е решил така да си гласува са свой си биснес идеи и "да източи" системата?
 
Това е функцията на curators, сред които са сред най-уважаваните личности в етериум, като и Виталик е сред тях;
 
Цитат
6. Каква е гаранцията че това за което ще се използват събраните етери ще е ПЕЧЕЛИВШО ???? може би втория по важност въпрос.Няма бизнес модел в света който да има само печеливши инвестиции,а тук само  при лек спад в цената ще настъпи паника. Какво ще стане, ако 5млн етера се вложат да речем в някаква бизнес идея и след 2 месеца тоя бизнес фалира ?  
 
Гаранция Франция. Няма кой да ти даде гаранция, че дадена идея ще е печeливша. Но когато толкова много хора с толкова много пари гласуват за успеха на дадена идея, вероятността да се провали е доста по-ниска... Освен това, когато толкова много хора са инвестирани в тази идея, то идеята има огромна база от клиенти, които да я ползват и маркетират на познати - стандартните аргументи за crowd-funding и wisdom of the crowd.
 
Цитат
7. Какво ще стане с цената на етера/респективно на токенчетата/ когато се гласува за някакъв проект и тези 9млн етера,който са 12% или там процента от общото количество , се изсипят на пазара и се продадат ??? Защото никой в РЕАЛНИЯ свят не е и чувал за етери а се работи в УС долари   :)
и по-малко да ги продават за 3-4 месеца пак е огромно количество,за сравнение с биткойн,  все едно 2 млн биткойна да се продадат на пазара за 3-4 месеца   :) какво ще стане с цената на етерите, който са +10% или -20% всеки ден и сега ,без такива огромни количества
 
От предложението ще се види, колко от отпуснатите етери ще се продадат за долари, за да се плати на програмисти и прочие. Преценката е на всички нас, дали да отпуснем етери, ако сметнем, че много от тях ще се изсипят на пазара и ще ни срутят цената.
 
Цитат
8. Каква е гаранцията че утре някой няма да излезе и да каже,хакнаха акаунта с 9млн,пийте по една водичка ,но не се притеснявайте, другия месец ще пуснем нови токенчета за купуване и са много хубави 
 
Ако хакнат Етериум, ще хакнат и акаунта, ама тогава цената на етера ще е горе-долу нула... Иначе, както писахме на многo места вече, никой не може да изкара етерите от смарт контракта, защото не съществува частен ключ за тях.
 
Цитат
9. Каква е гаранцията че нещо няма да се бъгне "в системата" на всеки един етап? което е с вероятност >50% в конкретния случай ,нещо което никога не е правено и проверено и тествано а и самия етер е на няколко месеца и е супер бъгав /справка опитай се да инсталираш портфейла/
 
Няма гаранция, рискът е далеч по-малък от 50% обаче. За сега доста добре мина набирането на капитал, предвид огромния обем транзакции и всичко си работи като мед и масло.
 
Цитат
10. Гледам и вчера един от разработчиците е отеглил подкрепата си.Защо?
 
Той не е разработчик в проекта, а curator. Защото набирането на капитал в интернет е преследвано от SEC! Тази DAO не могат да я хванат, тя е като биткойн, но за хората, които имат връзка с нея, не е сигурно. Тези куратори не получават никакво възнаграждение, за това за тях е доста рисково да поемат такава роля, без да получават нищо в замяна. Ако ме питаш, учудвам се, че само един го направи.
 
Цитат
11. Първо,как мнозинството може да направи правилен избор за инвестиране ???   :) /историята показва точно обратното/..... подточка тук ,гласа на един финансист завършил в Харвард ще е равен на гласа на г-н Сулио завършил средно образование с 3-ка в гр.Бяла Слатина и работещ в момента като дюлгерин   :)  .....подточка 2, ако мнозинството са подобни на г-н Сулио то техния избор отностно инвестиране ще е по- меродавен от този на човека завършил финанси в Харвард,/което е абсурдно/....подточка 3, с голяма вероятност можем да предположим тогава че такова бизнес управление няма да е печелившо .
  
Второ ,винаги по-богатия ще има по-силен глас,с което идеята за децентрализация отпада.
 
 
Кажи сега, кое е по-доброто от двете, защото двата ти въпроса са малко противоречиви... Както обясних в статията - решенията в тази ДАО се вземат на базата на интереса на хората в нея. Нормално е хората с повече вложения, които носят по-голям риск, да имат по-голяма тежест при вземане на решения. Само в България Сулио има повече пари от финансистите :) Така че, аз съм ОК да се съобразявам с хора, които са вложили повече пари от мен и имат повече знания.
 
 
Цитат
12. винаги ще има стремеж към ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ от определени кръгове с цел финансова изгода за самите тях.Нещо подобно на картелите,незаконна договорка между някой голями участници с цел финансови облаги.
 
Да, при стандартните корпорации винаги го има. Тук е невъзможно и ще изчакам да ми дадеш пример как би могло да стане.
 
Цитат
13. Тази система нито ще е автономна още пък по малко децентрализирана.
 
Нека дефинираме отново автономна и децентрализирана. Така, както аз ги разбирам нещата, тя е точно автономна и децентрализирана.
 
Цитат
14. Управление на капитал от такъв тип ще е силно НЕЕФЕКТИВНО.Кой например би искал да си даде парите и те да се управляват по неефективен начин  от гласа на  10 000 различни човека, хора който нито познава нито разбират от бизнес ?и всеки един от тях с различно мнение по различни въпроси 
 
Това е твое мнение и само бъдещето ще покаже, дали то е по-меродавно от мнението на голяма група хора със сто милиона залог зад тях...
 
Цитат
15. какъв и как ще се осъществява контрола,след като се дадат парите? щото кризата от 2008 доказа че пазара не може да се самоконтролира сам,трябват регулации и намеса.
 
Учудвам се, че точно ти казваш неща от рода на "трябват регулации и намеса". Мисията на блокчейна е точно да се вършат нещата без контрол и намеса. Регулацията е в кода на смарт контракта, контролът се извършва от блокчейна на Етериум - при това 100% прозрачно и неутрално. 
 
Ще копна накрая и най-важното по темата от статията:
 
TheDAO е нещо като инвестиционен фонд за бизнес начинания, моделирани посредством Смарт Контракт/ДАО в етериум. Всеки ще може да кандидатства за спонсорство от TheDAO.
САМО компании, базирани на Смарт Контракти могат да кандидатстват за финансиране. Ако те получат средства, тези компании няма как да „лъжат“ или да „покриват“ печалби. За илюстрация – представете си, че някой проект е финансиран от TheDAO. В него има функция DoService(), която приема дадено количество етери и предоставя в замяна някаква услуга. Ако в тази функция първият ред код е Send 0.1*EtherAmount To TheDAO, спонсорираната компания ще изпраща 10% от всеки постъпил приход към TheDAO – няма нужда от контрол върху инвестицията, няма начин посредством счетоводни хватки да се намалява печалбата и прочие. Говорим за икономика с на практика нулеви административни разходи и 100% контрол от страна на Етериум мрежата на базата на логиката на смарт контракта!
 

Сори за грозното форматиране, бях го направил готино с цитатчета, но форумът не приемал толкова много.. за това и вчера ми се е бъгнало мнението. Ще го оправя някой ден

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стамене, само един въпрос. Може ли crypto.bg да стане DAO? Ако отговорът е да, това е супер. Другия въпрос е обаче дали си заслужава? Няма ли да се получи стрелба по врабчета с топове?

Много хора това се питат.

Много показателно е това което се вижда в момента.

При толкова високи технологии, инвеститори и 100 милиона, някой може ли да каже каква е цената днес 16/05/2016. Вижте.

 

А може би трябваше смарт контракт за тези диаграми?

 

Ако направим крипто.бг на ДАО, ще е "стрелба с топ по врабчета". Най-ефективните ДАО-та ще са тези, които боравят САМО с дигитални активи и други ДАО-та в етериум. Другото е мижи да те лажем..

 

Когато (надявам се скоро) излезе криптоЛев като дигитален актив в Етериум, крипто.бг ще почне да обменя банковите левчета за криптоЛевове, а обръщането лева в биткойн ще се поеме от истинска, децентрализирана борса като https://etherex.org/- работи на тестнет в момента

 

Какво е децентрализирана борса - койните и активите си седят във вашия портфейл. Задавате например лимит поръчка към ДАО-то на борсата. Ако има насрещна поръчка, активите се сменят едновременно. Разходи - газ-та за транзакцията към ДАО-то...

 

Иначе Данчо прав си, имаме много различни виждания по въпроса, само времето ще покаже къде сме бъркали :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, 3000, като гледам на gatecoin могат да бъдат обръщани и в BTC и други валути. Курса към BTC засега е особено добър, но се съмнявам да остане такъв след 1-ви юни когато реално ще видим търговия и по борсите, поне от това което разбрах за сроковете. Предполагам, че първите дни спекулата ще е особено силна, или ще падне много или ще се вдигне както е с всяка нова валута от вид, въпреки, че това не е точно валута. А относно моята инвестиция или ще се напия от мъка или от радост :)

 

Фактически се оказва, че си на фрийрол и може да спечелиш много :) Ето какво писах в reddit:

https://www.reddit.com/r/TheDao/comments/4jvocr/a_conjecture_about_the_massive_investment_in/

 

На нашенски - след края на набирателния период, цената на ДАОТокените няма как да падне под 0.01 етера за токен, защото всеки притежател на ДАОТокен, може да я обърне за 0.01 етера през самото TheDAO - верно, ще трябва да изчака 28 дена, ама ако си е инвеститор в етер, не е проблем...

 

Следователно пазарната цена ще е >=0.01 етера за ДАОТокен. Ако е по-голяма и има навитаци да я купуват, Alex ще направи добър return on investment - risk free!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За печалбата играем, в крайна сметка и моята цел е да се развиват тези технологии и да успея да доразвия сайта си който тук беше оплют в началото :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хората които са в DAO-то с чувствително голяма сума, стоят явно и зад етера - в нормални дни без тях в полото се завъртат около 15-17к BTC-та , а в дни като днешния, в които пускат еднопосочни задачи на ботовете - 80-60к. Работата е ясна, не знам защо си мерите пушките, краткосрочно тази инвестиция е на +, а дългосрочно говорим вече за много неизвестни. Започвам да харесвам шитера - работи се активно по проекта, силна мрежа, силен маркетинг, силни дискусии на всякъде по темата, ликвиден пазар, ще предлага много драма и за в бъдеще - миграцията към POS и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данчо, не мога да повярвам, че ползваш аналогията с Лалетата - точно тази, която ползваха навремето срещу биткойна...

Не разбираш ли, че самият биткойн Е едно ДАО?

 

Ще затворят Виталик, колкото затвориха Гавин Андерсен или някой разработчик от Core Team... Ако под "косматия" имаш предвид Чарли Шрем, него го затвориха, защото се установи, че е продавал биткойни срещу долари за милиони без да съобщи на властите.

 

Вярно е, че TheDAO нарушава законите на Америка като позволява на американски граждани да инвестират в нерегистрирани в SEC бизнеси. Но биткойн нарушава много по-тежки закони - издаването на пари! Но не могат да им направят нищо - защото са децентрализирани - тоест, няма кой да съдят :)

За цената на Етера - St0ky гледаш на нещата през тясната призма на трейдинга. Замисли се за основно правило - покачваща се цена при високи обеми НЕ Е само работа на ботове.

 

Замислете се колко диаметрално различно е отразяването на етериум спрямо това на биткойн - при едното излизат статии в nytimes, forbes и прочие относно рекорди в crowd fundinga, нови парадигми и бизнес модели, за другото всички знаем...

 

Дали ще се срути цената на етера след май... По-скоро обратното - 10-15% от всички етери ще са затворени в TheDAO. Сплитването изисква 28 дена. От тук предлагането на етери намалява, а не се увеличава. Докато ФОМО-то само ще се засилва от поредни статии как са се събрали $200 милиона и прочие.

 

Данчо казваш 

 

не можеш нищо да си купиш с етери в реалния свят,освен мечти

 

 

ами замисли се, че Етерите главоломно настигат биткойна по това какво може да правиш с тях като разплащателно средство. Всички биткойн базирани услуги и борси имплементират етериум. Но е факт, че с етериум може да правиш доста повече неща отколкото с биткойн - например ДАО-та.

 

Аз не мога да си простя, че съм 100% заровен в крипто-технологиите и инвестирах само 5-10% от криптото си в нещо, което избухна над 1000% за 4 месеца. И аз в началото (когато скочи 5-6 пъти януари) се хванах, че страдам от синдрома "Гроздето е кисело", но овреме се усетих колко глупаво е подобно мислене.

 

Единственото лошо, което може да се случи на етериум, е откриването на някой лош бъг в имплементацията на протокола. През 2014 бях на конференция в Амстердам и имах шанса да си поговоря с Гавин Ууд, този който се отказа от ролята си на куратор за TheDAO. Тогава той беше сред главните девелопери на етериум. Питах го как мислят да имлементират нещо толкова по-сложно от биткойн без бъгове. При положение, че биткойнът е преживял няколко сериозни бъга в началото си.

Отговорът му беше, че биткойн е програмиран от човек, на който програмирането не му е основната сила. А етериум се пише от солидни професионални програмисти. При това разликата между Етериум и биткойн е в това, че етериум е стъпил на аналитично извлечен протокол (вижте yellow paper-а), за разлика от биткойн. И аз не съм професионален програмист, но съм достатъчно светнат, за да разбирам защо и как превръщането в код на аналитични уравнения е доста по-сигурно и лесно начинание от това да програмираш "идеи".

 

Активно следя напоследък reddit-а на TheDAO и много ми харесва как се развиват дискусиите. От тях ще се отделят хора с различни виждания, които ще направят нови, подобрени ДАО-та, които да пасват на тези виждания. Помислете колко по-лесно и бързо вече може да се създава нова компания, отколкото в "реалния свят", където са едни договори, инкорпорации, такси - отнема толкова време и разходи.

При ДАО: пишеш код, инвестираш, ако не става местиш етерите в подобрено ДАО. Тази скорост на еволюция ще постигне невероятни резултати в много кратко време...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече изпусна момента за инвестиция, изчакай, според мен цената ще падне близо до 100 даотокена за 1 етер няколко седмици след май месец.

 

Да, точно така е за живия организъм, сигурен съм, че в дискусиите относно ДАО-то ще се разделят много групи със сходни интереси, които ще си вземат вложеното и ще го сплитнат в тяхното си ДАО.

 

Но всичко ще става по строго определени и ясни за всички правила и по принцип всеки ще има по всяко време право на избор! Така че едва ли ще има сърдити.

 

Тези, които са чели началните постинги в хеш.бг, ще се сетят, че този сайт беше направен с много близки по смисъл намерения - тези на не-йерархична структура.

https://hash.bg/forum/topic/51-%D0%B7%D0%B0-open-enterprise/

 

Още тогава писах някъде, че това е структура, която много наподобява биткойн. Сега вече имаме много по-удобна технология за постигането на подобен вид организации.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....

За мен това е нещо ново и интересно, но разбира се съществуват много въпроси свързани с това колко правилни ще бъдат решенията и дали най-компетентните или тълпата ща надделява.

Очевидно в този сложен процес ще има много събирания и деления и на едни места ще се очертаят лидери, а други разклонения няма да бъдат успешни и даже ще загинат. Темата за лидерството в децентрализирана среда става много актуална.

 

Като цяло напълно в идеите на Дарвин за еволюцията на видовете - Оцеляване на най-приспособения. :)

 

Въпросът е да се инвестира ли до 28 Май в този тип децентрализиран инвестиционен фонд базиран на блокверигата на Ethereum?

 

Тълпата може да взима мъдри решения. Да, може и да оглупява, но ... НО лидерството като тенденция точно в този проект е грешка - полза към негативния сценарии. Вярно е, че е неизбежно, но зависи в какви граници. Като цяло според мен колкото повече намалява броя на лидерите, а се увеличава броя на последователите, толкова по-лошо за проекта. идеалният случай е броят на лидерите да е равен на броя на участниците, но това е идеално състояние, което не е постижимо, но все пак участниците в момента не са предимно овце. Статията, която прочетох вчера ще ми е като библия във фазата за взимане на решение. Посочва условията при които една тълпа би могла да израстне до нивото да се взимат адекватни решения. В ДАО те са налице повече от когато и да е било в историята. Има много ценни key-questions, които позволяват да се анализира проекта (proposal), както и конкретно за ДАО предизвикателството: 

 

https://medium.com/colony/the-dao-how-to-not-fuck-it-up-5d57f354d0e7#.64y1zk3ij

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За цената на Етера - St0ky гледаш на нещата през тясната призма на трейдинга. Замисли се за основно правило - покачваща се цена при високи обеми НЕ Е само работа на ботове.

 

 Не може инвестиционния интерес да е висок да речем само във вторник и сряда а в петък и останалите седем дни да няма никой, смятам да оставим темата свързана с цената настрана, защото както писах тя се решава от някой друг. Последните дни чета активно, нещата са интересни, но както винаги ще има много въпросителни, бих инвестирал до толкова доколкото искам да разбера дали и как работи системата, подобно нещо направих и с Nxt и не съжалявам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти май не четеш внимателно мненията ми. Да, нарушава хиляди закони, както и биткойн ги нарушава. Но няма кой да подведат под отговорност... Децентрализация, брат, какво да правиш :-)

 

И за цената на даотокена пропускате някои неща, но почвам да се повтарям, за това спирам...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...