Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на Ethereum

Recommended Posts

Всичко е математика и числа, зависи колко са натоварили и къде. А това защо им е да въртят от фиат през бтц пак в етер и пак във фиат е зада създават мания, която влива свеж фиат в системата. Маржин търговията в btc/eth пазара пък им позволява да тласкат нагоре като се подхранват от фиата. Всичко това е нужно проради причината, че първата помпа до 90 долара към април тази година наду един балон, който обаче можеше да се подхранва само от "старите пари" в крипто - основно трейдъри и дългогодишни крипто фенове -напълно недостатъчно зада излезе от масивна позиция. Затова въртят едни пари и качват на високо, и според мен разковничето е точно във внезапната промяна в обемите при фиатните двойки. Сегашната дейност може да ги вкарва в малък минус но най-вероятно са натоварили 90% на под 30 долара така че градят висоти докато трае еуфорията. Ти сам знаеш, че балон се пука бързо, но парите изтичат бавно където трябва, ако си го спукал на достатъчно високо. 

Но както и да е ... спекулирам с теории без основа :) за да дискутираме.

Така е... но Данчо виж ордер бука на етера в поло... той казва всичко!

"Имам много пари, сложил съм стена, от тук надолу няма мърдане ! Купувайте овце!"

tumblr_inline_mq4y16AQjQ1qz4rgp.gif

Данчо, гледам си доста запознат с ETH-a, за това я дай интересно обяснение за това:

https://pastebin.com/GD0PWd8p

За мен ETH си е жив scam и до 1-3 години ще си отиде като стой та гледай :)

Но все пак ще ми е интересно и мнението ти.

не се наемам да правя анализи, но това, което става не ми харесва. Малко след като цената ETH/USD сигурно започна да пада, се посочи, че под $260, нещата доста "ще се разкрасят"

Ambroid‏ @anambroid 21.06.2017

$ETH looking OK so far, not much volume on the dump. Waiting for a break of 260 to confirm death.

Но от днес:

$ETH Oversold on the Daily. Bull trend still intact. Can range here for 10 days before revealing trend direction.

То и като цяло днес всичко се скапа много здраво :)

Да не ти пука какво казват конспираторите. Етера ще става все по скъп , защото е неизбежно след това което направиха девелопърите. Намалят скоростта на копане и само до нова година скоростта вече ще е паднала над 40% , което ще го направи още по рядък етера, а и до тогава колко още ще се качи само той си знае. Това го прави труден за добиване и по добре е да се купят етери вместо хардуер за копане. Задава се нещо голямо с този етер, дано е за добро обаче и да няма спънки по пътя :)

Не искам да ви плаша, но май надлъгването с държането на продажбата на събраните етери от ИСО започва... Помислете си, ако сте събрали 50 милиона и те вече са 40 милиона. 10 милиона "загуба" е огромна и мисля, че на повечето ИСО нервите няма да издържат и ще настане ад...

Ако сте с краткосрочен инвестиционен период, може би е най-добре да продадете сега. Но тогава почва мисленето кога да влезете пак и ситуацията е доста неприятна.

Аз имам много дълъг хоризонт на инвестициите ми в Етер и не мисля, че нещо в технологията на Етериум се е счупило. Затова си знам, че няколко месеца (а може и години) ще съм "назад" спрямо това, ако бях продал на $400, но от биткойна съм свикнал с това положение вече години. Затова ще си седя на задника и ще чакам да се обърне пазарът...

Нищо не се е счупило според мен всичко си е наред с етера и падането му е и заради падането на биткойна най вече. Тук аз виждам огромно покачване на цената на етера и то до края на годината и не ме интересуват сега някакви си 50 или 100$ на парче, защото не се знае кога да вляза после а не искам да изтърва това което имам. Има няколко неща които ще го направят рядък до края на годината , а в горният си пост забравих да спомена че и преминаването му на PoS ще го направи и още по рядък , и като сметнеш и че скоростта му ще падне почти на половина към края на годината и как да не си помисля че ще струва най малко 1000$ на парче. За да се поддържа етера от PoW - копачка тя трябва да си вади минимум тока и да има нещо отгоре за да не умре миньора от глад , което означава че - 6 карти от които имат около 1,20лв - на ден промишлен ток тя трябва да вади най малко 10лв на ден за да се поддържа системата от миньори. Да ви кажа че в момента при цена 210$ една копачка вади около 20лв чисто и от там може да приемете реалната му цена от 100$ и до къде може да падне и колко повече е давало когато беше на 350$ преди седмица. По тази логика като си направя сметките до края на годината ако трудността се покачи двойно , което пък означава че реалната му цена ще се покачи и тя двойно от сегашната и стане 200$ , но понеже намалят скоростта до тогава около 40% , което пък още означава че реалната му цена става почти 400$ и още едно удвояване заради преминаване на PoS и от там следва че реалната му цена на която ще се копа етер с една копачка ще бъде 800$. Ееее ако се замисля и за много малък балон и ето ти едно 1000$ за парче към нова година. Това всичко ако преминe на PoS до края на годината. Виталик спомена нещо за 1 милион транзакции , но не за ден, а на 20 минути ако преминаването стане, което ще сложи в малкия си джоб биткойна. ..... ще видим

Не искам да ви плаша, но май надлъгването с държането на продажбата на събраните етери от ИСО започва... Помислете си, ако сте събрали 50 милиона и те вече са 40 милиона. 10 милиона "загуба" е огромна и мисля, че на повечето ИСО нервите няма да издържат и ще настане ад...

започна се: 

https://np.reddit.com/r/statusim/comments/6jju26/is_status_planning_on_liquidating_eth/djeta9a/

Статус.им почват да продават.. 1 милион "само"...

Статуса събра към 100 млн долара за някакво мобилно приложение, докато Етереум (по спомен) стартираха с 18 млн. Нямам търпение да видя що за чудо ще е този апп.

• 2 weeks later...

С активирането на segwit и процесите преди него, тоест от 21 очаквам силно преливане на капитали от eth към btc. Като от септември да започне индия да ползва по активно биткойна а от нова година реално ползване на биткойна в япония. Всичко това май ще свали доста цената на етера, за мен ще тръгне стабилно нагоре преди хардфорка му към края на годината.

Ако така лесно се хващаха дъната и пиковете всеки щеше да е космонавт :)

За мен дъното ще се очертае до ден два(150$), след това ме съмнява да има по-голямо дъно, но знае ли се.

Можете ли да ми препоръчате от къде да купя етери и след това ако съм решил да ползвам jaxx мога ли да ги прехвърля там ?

Някой ше ми обясни ли защо има такава огромна разлика в етер и класик етера?

Много се извинявам за малоумните си въпроси

• 5 months later...
  • 2 weeks later...