Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ethereum Classic


Recommended Posts

Изненаващия ход обаче е този на Polonex ??Защо са ги аднали ? и защо сега?

 

Защото това се оказа една борса, която печели от манипулации, а не от такси. Мога само да предполагам, че обема им е по-фейк и от този на китайските борси, както и това, че правят всичко съзнателно с цел лична изгода. Знам, че е извън темата, но избягвайте poloniex по всякакъв начин. Аз държа каквото смятам, че мога да си позволя в kraken. 

Link to comment
Share on other sites

Интересното е че така натеречения "хакер" има няколко милиона етера в Класик и може финансово да подкрепи мрежата ахаха Голяма сапунка се заражда да гледаме  :)

 

 Класик чейна  ще умре много бързо, достатъчно е миньорските разходи и цената му да се уравновесят, чудя се дали това е имал предвид  Гав - https://twitter.com/gavofyork/status/757197495801880576

 

Хахаха - 51% атака - https://pbs.twimg.com/media/CoHpQTuVYAEogWt.jpg:large

Link to comment
Share on other sites

Полониекс не са ли американска борса, регулирани по щатски закони? Ако манипулират обемите, могат голям да си го вкарат.. там това е подсъдно със затвор...

 

Ако не са манипулирани обемите обаче се чудя на хората, които са купили "класически" етери за вече близо 20,000 биткойна... Хмм.....

 

Страхотно е, че се случва това, защото най-малкото дава практически опит относно развитията след хардфорк... А биткойн иска или не ще трябва да хардфоркне в скоро време...

Link to comment
Share on other sites

Данчо ако ти имаш сериозно количество етери и си борса, няма ли да подкрепиш цената за да си продадеш и класическите и новите ?

Link to comment
Share on other sites

Има си ботове за целта, държат пазара и изяждат малките реални ордери по средата. Разбира се нужно е време за да излезеш на + от това но както виждаш някой хайпва междувременно сериозно класиката.

Съвсем скоро и Битфинекс ще добавят класиката и това съвсем ще загрози цялата картинка.

Link to comment
Share on other sites

Битфинекс обявиха, че няма да пускат класик, ама знаеш ли...

Тъкмо се бях зарадвал, че си оставих всички етери в кракен, вече ме e яд..

Мисля обаче, че ако класик се закрепи и го пуснат и от кракен, ще трябва да ги дадат по сметките на клиентите си...

Link to comment
Share on other sites

Ако Кракен или Битфинекс решат да въведат търговия с класик не виждам как ще оправдаят това, да не ги върнат по акаунтите на клиентите...

Link to comment
Share on other sites

Колкото повече се разнищват нещата (shapeshift също ще пуска ETC, минирането на ЕТС е 5 пъти по-изгодно в момента от ЕТН и т.н.) почвам да се замислям, дали да не инвестирам в ЕТС малко...

Въпреки че очаквам скоро Кракен да обявят същото и там ще ми удвоят ЕТН в ЕТС, така че за сега ще чакам...

Link to comment
Share on other sites

Според мен ,гледай по най-бързия начин да си вземеш Класик и продавай ! Цената нагоре не виждам много да иде то текущо 0.013.Ще бранят това ниво и най-вече 0.010 ,но рано или късно ще им свършат силиците.Борсите като върнат на хората сума ти Класик и ще залеят пазара.Колкото повече борси пускат Класик да се търгува ,толкова повече селл натиска ще се засилва.

  Понеже виждам, че във втори пост изяждаш една нула реших да отбележа, че цената на класиката е близо 20 пъти по-ниска от виталиум(eth). ЕTC показва патерн на типичен шиткойн в поло и най-вероятно му готвят нещо, но все пак ми е трудно да повярвам, че един непокътнат блокчейн без реална употреба подкрепен само от миньори може да има 70 млн. капитализация.

 За мен цялата история се прави за пари(BTC), организирано и подмолно...

   1. Привидно успешен HF и всички са щастливи.

   2. Следва пъмп на виталиум, който беше "най-естествения" и мина без спирка през всички технически съпротиви и който пъмп приключи с това и отгоре на всичко малко преди дъмпа имаше малък технически фейк за нагоре. Близо до върха имаше директен маркет бай на няколко пъти от по 400-500 BTC , повярвайте ми писал съм си с хора търгуващи с около 2000-3000BTC и никой никой не би имал тези пари на този етап ако правеше така.

   3.Сега всички са доволни, измислихме си нови пари и имаме нов инструмент , който забележете с по-малко усилия и пари може да движи по-големият от него, защото най-вероятно ще преливат стойност един на друг от капитализацията си.

Отгоре на всичко преди въпросните събития темата за ETC в биткойнталк беше 3 страници с 5-6 участника вътре??? Сами се сещате за какво става въпрос.

Някой който разбира от смартконтракти моля да каже в управляем адрес ли са останали парите на Кракен в старата верига или загубиха няколко милиона.

 

 Изводът от цялата история е, че евентуален форк на Биткойн би предизвикал още по-голям цирк.

Link to comment
Share on other sites

 

Иначе тоя филм който ни прожектира Polonex ,не хваща дикиш.

66к биткойна оборот при Класик ,няма как да е реален,10% от това по може ,ама 66к ??? 

 

Просто Polonex са единствените виновници етер да е >1$ и те манипулираха/надуха балона ETH зимата.Вероятно имат 30-40к ETH и толкова  ETC.С тях могат да правят каквото си искат.Според мен е добре да се стой далече от двата етера в момента.

 

На абсолютно същото мнение съм. Прави впечатление, че Poloniex доста експедитивно пуснаха този пазар докато при старта на DAO-то бяха от последните. Обемите днес са рекордни - общо 200к BTC повече от половината се падат на класик, което е смехотворно, не знам дали е коректно но някаква средна цена на класика за деня към тези обеми прави половината койни в обръщение..... 

Link to comment
Share on other sites

И аз да се включа като добре нагазил в тия ла*на. Вчера успях да изкарам нелоша сума пари от класика, но лично според мен в момента не трябва да се купува нито един от 2-та. Хешрейта на класика непрекъснато играе надолу нагоре, обемите на полониекс са безумни, като главната причина за това е, че борсата манипулира както винаги. Реално тоя Класик няма зад себе си дев екип, съпорт и т.н, 12% от всички монети са в ръцете на дао хакерчето, което съм абсолютно убеден, че е вътрешен човек. В момента търговията се води единствено от спекулация и алчнотия, така че ако някой е решил да играе да си има едно наум. Лично според мене  въпрос на време цялата схема да се сгромоляса със страшна сила.

Link to comment
Share on other sites

Отвориха пазара на ETC и в Кракен... цените са около 10-15% по ниски за ETC там, но предполагам, макар че няма много причина за това...ако купиш ЕТС в кракен, можеш да ги пуснеш към ПОЛО без риск от replay attack и да ги продадеш там..

Link to comment
Share on other sites

Много е важно в коя валута мериш печалбата си?
Ако сложиш всичко в ETC, и то се изравни с ETH, ще направиш голяма печалба... в ЕТН..

 

ако мериш в биткойн обаче, се вижда, че сбора на ЕТС и ЕТН се върти около 0.021 биткойна... така че, ако се изравнят ЕТС и ЕТН, то цената им ще е около 0.01 бтс всеки, така че в бтс ще си малко назад

 

а ако мериш в долари и предвид спада на биткойна, може и да си доста назад..:(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Стартира китайски проект за децентрализирана търговия на активи с основна валута ETC.

 

http://etcwin.com/html/index.html

 

За какво ти е това, като имаш следното:

 

https://etherdelta.github.io/- изцяло децентрализирана борса без собствен токен...

Link to comment
Share on other sites

Само тези, които са на етер могат да се търгуват....

Има и некъв bitrelay, който може да позволи поне от едната търговията, не съм го гледал още, а трябва...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

От няколко дни обмислям да добавя известно количество ETC към порфолиото си и мога да дам няколко силни аргументи:
 
 1. Към днешна дата повече от 20 борси предлагат търговия на ETC/BTC, като водеща с над 50% обем е poloniex. Там от както е листната винаги е в топ 5 на най-ликвидните търгувани двойки. Който си губи времето като мен по разни борси сигурно е забелязал дебелия buy side, силно напомнящ на този в ранните дни на ETH. Освен това има визуална прилика между двете графики на ETC - до сега и ETH в периода след старта между 08/08/15 - 22/10/15. Обобщено казано - някой товари стабилно.
 2. Сериозен ресурс да напомпят цената имат само големите пулове и миньори, които за целта си харесват само POW монети, а както знаем всички, ETH скоро минава в отбора на POS докато неофициално за класиката се работи в тази насока:

 twitter @eth_classic
''The focus in 2017, will be to secure and stabilize the ETC blockchain, and to possibly research going into a PoW-PoS hybrid by 2018.''

т.е. нищо чудно 2017 да е годината на ETC

 3. Наблюдавам, че много хора с опит са доста булиш спрямо класиката в момента,а очевидно и китайците не крият симпатиите си, така че това е допълнителна удивителна.

 

Технически има ясно изразено дъно на 0.00118 и може да се помисли за позиция с твърд стоп и минимален риск. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...