Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Ethereum Classic

Recommended Posts

И какво сега ... ЕТС ще расте ако ETH расте така ли да го разбирам ? И каква е разликата в двете ? Има ли файда сега да се инвестира в ETC ? Понеже мислех да изчакам малко да поотихне ЕТН ... 120-130-140$ ако падне и да вложа някой долар в тях ?

ако знаехме отговорите на тези въпроси.........  :D

във всичко е хубаво да се инвестира, стига да имаш "ташаци" да стискаш като пада цената да не продаваш

лично мое мнение, ако трябва да избирам в момента м/у етц/етн бих заложил на етц

и пак мое мнение ако сега е момент в който трябва да налея някъде фиат, преди да стане ясно какво ще става с бтк, то лтц е моя фаворит.

И какво сега ... ЕТС ще расте ако ETH расте така ли да го разбирам ? И каква е разликата в двете ? Има ли файда сега да се инвестира в ETC ? Понеже мислех да изчакам малко да поотихне ЕТН ... 120-130-140$ ако падне и да вложа някой долар в тях ?

В сайта си ЕТЦ има мото - 3 основни характеристики, които би трябвало една криптовалута да притежава, за да има смисъл всичко това. В крайна сметка Сатоши Накамото е създал BTC с такава цел: децентрализираност (decentralized), неизменност (immutable), неудържимост (unstoppable). Когато Етериум беше само една мрежа се случи точно обратното на тези, бих казал, ценностни аспекти. След като един хакер открадна 70 милиона $, те стопираха мрежата (stop), поради това, че, технически това беше възможно да се случи от един човек (централизирана намеса) и върнаха парите на набуталите се (измениха блокчейна). Това стана, според мен, защото се получи парадоксална ситуация, при която печели само хакера, а дори и да не бяха направили нищо, пак мрежата си оставаше компроментирана, защото тази кражба стана възможна поради слабост в смарт контракта, а според някои - слабост в самия език, на който се пишат контрактите. ETC в момента е това, което не би трябвало да се е случило с ETH. Нова мрежа, която не зависи от милостта на някой ... и т.н. Следния документ обяснява това. Не съм го изучавал подробно и може нещо да бъркам, но като цяло мисля, че е нещо такова:

https://ethereumclassic.github.io/assets/Ethereum_Classic_-_The_New_Original_Innovator.pdf

не се занимавай с койнбейс и с китайски борси, нито поло или финекс.... аз съм на мнение, че кракен е най-добре... а и там може да си купиш всичко директно, без обръщанки...

Мисля от coinbase да взема ЕТН, но ми изписа " Do not send ETH directly to an Ethereum contract. " Какво трябва да означава това ? 

Това означава, че когато човек реши да навлиза в някакъв бизнес (отнася се и за така модерното в момента крипто), трябва да се чете. Доста да се чете!  

Ето една малка насока - разучи какво представляват контрактите, как работят, кой трябва да притежава частният ключ при сключване на контракт. Ако е необходимо, върни се и малко по-назад, и виж какво е частен ключ ..  После се замисли, дали имаш частния ключ за сметките си в Coinbase, и в останалите борси.

Hash.bg освен форум, хоства и доста интересни статийки по темата. Препоръчвам ти да ги прочетеш, преди да почнеш да вкарваш парички насам-натам. ;-)

И един приятелски съвет, както обича да казва Стамен, избягвай да работиш с Coinbase. :)

Шилбърт шилва яко, че ETC ще е следващата валута, която ще се търгува в coinbase срещу долари. Пуска двусмислени туитове, предполагам, че официалното обявление ще е скоро.

Едит: Няма значение, току що го опровергаха.

• 5 months later...

така или иначе следва помпа във всички алтове през първото тримесечие на годината, поне това се очаква де, а винаги се търгуват новините, т.е. когато някой го листват в борса и то голяма, обикновено помпата му почва от преди това.

аз към момента съм неутрален, на нищо не залагам, само холдвам, по-скоро чакам форковете да пуснат малко от безплатното да изкараме за по едно кафе в Шератон