Jump to content
hash.bg - биткойн форум
 • 0

ZCash...


stamen
 Share

Question

Доста интересно крипто-нърдско четиво, ама нали всите сме такива тук :)

 

https://steemit.com/blockchain/@juansgalt/zcash-futures-at-2-2-billion-market-cap-is-it-s-technology-that-good-report

 

Голям хайп. Някой мисли ли да купува?

Link to comment
Share on other sites

24 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Това е една спекула в Bitmex,обемите са малки и някой с 30-40btc манипулира пазара.Аз съм открил на 0.22btc доста къси позиции пък ще видим.Цена 0.22btc е нереална при положение ,че броя на Zcash e колкото BTC.Тази може да се задържи в началото ,но до 30 декември е абсурд.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Това е една спекула в Bitmex,обемите са малки и някой с 30-40btc манипулира пазара.Аз съм открил на 0.22btc доста къси позиции пък ще видим.Цена 0.22btc е нереална при положение ,че броя на Zcash e колкото BTC.Тази може да се задържи в началото ,но до 30 декември е абсурд.

 

Внимавай защото с наближаването на старта вероятността да подгонят късите ви нагоре е доста реална, особено в случаите на ниска ликвидност затварянето на позиция може и да е сепуко за по-дебелите играчи. Лесни пари няма.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Фютчърсите удариха току що 0.783 BTC. Тази истерия е преднамерена. Какво прави впечатление:
 
 1. Модата на анонимните монети (символ на която е Dash - впрочем псевдоанонимна) отдавна отмина, затова е странно цялото това вълнение по въпросите на анонимността и нуждата от нея точно сега.
 2. Добре приемаме смирено следното - технологията зад Zcash е нова и е ..... да го наречем пробив! Но също така тя е с отворен код, който може да се мултиплицира в нови и нови анонимни системи за разплащане с различни имена, за пример давам Komodo и още поне три проекта към настоящия момент.
 3. Кривата на емитиране е подобна на Биткойн със съществената забележка, че през първите 4 години 20% от емитираните монети отиват като награда за т.н. founders(да ги оплачи човек). След четвъртата година обаче - Аааалилуя!!! вече 100% от добитото отива за миньорите. Много дискусионен е въпроса какво ще остане до тогава от поредния шиткойн, който ще е направил вече богати няколко талантливи манипулатора имащи добри умения в писането на код.
 4. Предвид  точка 3 може да предположим, че още на старта на монетата по борсите (Pumpoloniex ще е водеща без съмнение) може да се създаде впечатлението за demand - търсене благодарение на бавното емитиране(само около 4000 монети след първата седмица, 800 от които за отрудените програмисти) и големия изкуствен и натрапчив хайп.
 
 Всичко това с голяма доза сигурност ще доведе до начална много висока цена за тези така безценни, тъмни, анонимни и революционни монети.....и понеже в този форум съм познат с влечението ми към картинките няма да се сдържа да покажа как би изглеждала графиката на Zcash(out). За нагледен пример ще използвам друга революционна идея с много последователи в тежка депресия, а именно Steem :)
 
https://www.tradingview.com/x/cQnbsqhE/

Красота! Колко ли хора са заключени по нивата на тази картинка с репликата 'Cheap coins!'
Затова умната с поредния опит да Ви продадат скъпо и прескъпо пръдня в торба наместо технология, която да носи полза на всички ни. Извинете ме за израза.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

https://cryptowat.ch/bitmex/zec-quarterly-futures/1h

 

1.9 бтк или близо 2400 лв за 1 "нещо " ,което всъщност още никой не го е видял !!! БГ фараоните от 90-те ряпа да ядат пред тези   :lol:  

 

 Засилват го нагоре зада има чист профит на старта :). Иначе това е статията от фейсбук групата и е интересно да се прочете:

 

http://weuse.cash/2016/10/28/the-untrusted-setup/

 

В социалните мрежи се появяват отново някакви сравнения с биткойн... доста нелепо. Биткойн както знаем е една отворена книга, която е свидетелство за това, че децентрализираната машина върви безпроблемно, независимо и честно за всички участници в нея, докато това ново чудо влиза в хипотезата, че някаква намеса в кода може да генерира безкрайно количество монети и това деяние да остава напълно незабелязано. Този пример ми напомни за един скам преди години, казваше се AsiaCoin с декларирана емисия от около да речем 80 млн. монети, тогава беше модата на монети с имената на страни и континенти и се създаде голям хайп по този проект защото видиш ли китайците били луднали по него и цяло да избухне. Избухна, но се строполи в рамките на минути когато се оказа, че девчето е скрило няколко милиарда premine само за себе си и в продължение на дни продавало като пич  :lol:  :lol:  :lol:  обаче най-парадоксалното е че дори след това имаше хора които купуват с мисълта, че все пак има value и някога ще тръгне нагоре....  :blink:

 

Btw Не се занимавайте да скъсявате, щом могат да го докарат до почти 2 bTC значи не е проблем да го направят и 3, 4 или дори 5... пазара не е толкова ликвиден и принудително затворените къси винаги са гориво за още нагоре

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Преди малко на Поло-то имаше buy ордер в съотношение 5000 BTC към 1 Zcash, незнам за вас, но аз искрено се забавлявам с олигофренията на пазара. Утре плача ще е до небето.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Който е гледал стрийма в youtube с пускането на генезисния блок може да се успокои, че при тази цена девчетата могат да сменят кухнята с истински офис скоро и евентуално zooko да се подстриже. Предполагам, че следващите дни може да се опитат да задържат Zcrash в паритет с BTC

 

P.S Току що убиха де що има хора с къси на фютчърсите.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Аве няма човек, който притежава 3000 койна да си купи такова нещо. Освен обезумял хакер..:)
Така че всичко е некво нечувано шоу...:) Само полониекс печели от всичко :)

Link to comment
Share on other sites

 • 0

никой не е дал никакви пари, това беше най-абсурдното шоу на света, но ето че много вероятно да са запалили някои да инвестират по $100-ина долара на цена 1:30..

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Добре, днес като го видях на цена 0.7 си мислих на колко да влизам. И си мислих нещо от рода на 0.01-02 бтс за ЗиКеш.

 

Но сега е на 3.31 - what the fuck? Нямам никакво друго обяснение, освен манипулация на пазара, защото е малък и лесен за това, а към самия койн има много силен интерес, оттам и балъци.

 

Някои да им по-правдоподобна версия - собствена или прочетена?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

ZCL - 100% от вчера се качи и вече е около 0,002 бтк и аз пак с най малкия късмет вчера си продадох всичко на 0,001 защото ми трябваха парите

къде го търгуваш това, като гледам го няма в поло?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

То това е малка монетка и я няма в по големите борси. Аз го казвам за миньорите най вече които го копаят , защото добива е по добър от на ZEC , ако знаеш кога да продадеш

Търгувам го тук https://bittrex.com/Market/?MarketName=BTC-ZCL

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Така, след като бананът ми падна се чувствам длъжен да споделя следното инфо:

 

http://www.livebitcoinnews.com/zcash-support-coming-alphabay-july-1st/

 

Утре Zcash започва да се използва в най-големия дарк маркет - Alphabay. Очаквам пъмп след официалното потвърждение на новината, макар и не толкова голям, колкото е бил при Monero.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...