Jump to content
hash.bg - биткойн форум

SoftUni.bg - онлайн университет


stamen
 Share

Recommended Posts

Преди дни стартира един прекрасен български проект, който идва точно навреме за всички, които искат да се занимават по-сериозно с крипто-технологиите.

 

Става въпрос за SoftUni.bg - онлайн университет за практическо насочено програмиране, основан от XS-Software и преподавател в Telerik Software Academy.

 

Бизнес моделът е много добре замислен, като можете да проверите, дали изобщо става нещо от вас и да изберете от много богата гама курсове:

 

Курсове на SoftUni

 

Аз бих ви препоръчал (в допълнение на основните курсове) 

Rubi, Python, Java, Android, iOS - с която и да е от тези технологии няма да имате проблеми с работата и парите в следващите години само от нуждите на крипто-валутите.

 

Надяваме се от есента да има и курсове по крипто-валути и технологии,

 

Ето и по-подробна статия за проекта в Капитал от вчера:

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/01/30/2231438_noviiat_softueren_universitet_privleche_silen_interes/?sp=1#storystart

 

Link to comment
Share on other sites

A splendid idea? Seriously?! 

 

Ако тези, особено с безпризорния гений-отроче на М$oft, ще са преподаватели - опазил Бог  :D (меко казано е гнусно точно тоя смешник да има претенции за техногия като Perl и сие (ако някой има нещо против мнението ми, нека ми покаже поне 5 реда код, чийто автор е тоя и чиято функция е друга, освен тебишир, черна дъска и балалайка мая)).

 

Все пак, ако е безплатно обучение, да, може да мине като плюс за децата, стига да не се подложат на продължително облъчване на мъдростта  :D

Link to comment
Share on other sites

Това мисля, че е най-позитивната новина за България, която съм чел последните месеци. Дано потръгне добре и много млади хора получат шанс :)

 

Божествено прозрение  :lol: ? Кога се случи? Out-of-body experience? Или в Курило  :D ? 

 

Не бе, това е най-хубавата новина след османското робство въобще! Палячо...

 

(Понеже ненавиждам мекеретата, нека го кажа в прав текст: някак си не ми се нрави да кича с лаври боклуци и техните гъзоблизци.)

Link to comment
Share on other sites

Добре дошъл във форума :)
Никое голямо начало не е лесно. Никой няма да викне преподавател от Харвард да преподава в държава почти от четвъртия  третия свят. Това не означава, че идеята е лоша. Ако има достатъчно желаещи да учат, потенциалът на на начинанието ще се разкрие много бързо :)

Link to comment
Share on other sites

Пичове я кажете сериозното си мнение. На 28 години съм, късно ли е за преквалификация? Защото с тази архитектура(сегашната ми дейност) е трудно в днешни дни да си платиш и плотирането на чертежите , а пък също ми омръзна от мутри инвеститори. Ако има шанс към какво да се концентрирам - C#, Java? Уж не съм напълно бос.

 

Със здраве!

Link to comment
Share on other sites

След като си архитект, разполагаш с достатъчно аналитично мислене, за да може да се "преквалифицираш".

 

Само два съвета:

1. Има един често споделян цитат във фейсбук: "Независимо какво кажеш 'Аз мога' или 'Аз не мога', и в двата случая ще си прав". Така че забрави за това, че си на 28 - може умът да ти да е по-обременен от на някой тийнейджър, но ще разбираш за какво правиш дадена програма и какво се очаква от нея - проблем, който съм имал с много иначе професионални програмисти.

 

2. Не очаквай от един такъв курс да станеш страхотен програмист. Възможно е, но ще трябват 2-3 години учене и практика след него. По-скоро целта ти е да се научиш на начин на мислене, с който да виждаш как могат да станат нещата. Кое е възможно и кое не, технически. Всеки един програмен език ще те научи на това, но ако приемем, че бъдещето е на крипто валутите, избери Java - технология за всички системи, неслучайно и Nxt и eMunie са написани на Java.

 

Успех

Link to comment
Share on other sites

Само че Java и C# са най-трудните езици, така че по-добре почни с Python, защото е мега лесен, а може да се прави всичко на него и върви на всички платформи. И с курс няма нищо да научиш, програмирането се учи само с практика. Аз познавам доста висшисти по ИТ, които не могат да завъртят един цикъл след като са завършили. Учиш най-основните неща, после си избираш нещо интересно, което да правиш и почваш с гугъл и форумите да се оправяш сам. За нула време ще се научиш.

Link to comment
Share on other sites

Това за познатите ти висшисти е така, но защото е такова държавното ни образУвание, както и студентите, които са там, за да вземат тапия, а не да научат. 

За начинаещи определено се препоръчва курс в началото - после всичко опира то практика и хъс :)

Link to comment
Share on other sites

За начинаещи определено се препоръчва курс в началото - после всичко опира то практика и хъс :)

Май не се изразих правилно, по тая точка съм съгласен с теб... Курса си трябва в началото, само че само с него нищо не става без практика.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...