vamp111 Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 вече казаха ,че гласуването е менте и са си направили тшк с юзърите и не ги интересува (но с други думи) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooHigh Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 https://blockchain.info/unconfirmed-transactions 200к непотвърдени и бавещи се транзакции, явно никой не го бърка вече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 много ни бърка всички - проблемът най-вече е това, че причината са некви спам транзакции, които ги бяха идентифицирали а най-тъпото е това, че събраните комисиони от транзакции растат и растат и миньорите нямат никакъв стимул да разрешат проблема, защото в момента печелят по 3-5 биткойна на блок в допълнение на наградата от 12.5 биткойна... Jihan and co правят най-елементарния селски номер - уж искат промяна, но целта им е просто да блокират каквото и да е развитие - хем си цъкат с AsicBoost, хем печелят по transaction fees. И най-смешното е, че има толкова хора по света, които им се връзват на риториката, че дори ги подкрепят.... vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooHigh Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 До преди няколко месеца реваха по форумите на 60-80к непотвърдени.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 За нищ не става това ВТС ..... продавайте. Гледам все още не е късно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Не знам за вас, вчера пуснах една трансакция и се почувствах като тотомилионер когато видях 4 потвърждения за 3 минути , а бях се подготвил на есен да я дочакам. Вчера в тиутър сигурно сте разбрали, че Трезора слага по дефоулт гигански такси нещо от сорта на 500 долара за койн. С леджъра нямам този проблем. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 За един месец се вижда, че проблема ескалира: линк 21 Април - 35к 18 Май - 350к Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 От приятел във фейсбук чата: времето ще покаже, ама няма как самият той китаеца да се дърпа до безкрай защото така ще си съсипе бъдещи печалби от бъдещо покачване на цената на биткойна, просто иска да си покопае на воля още някой месец, че то май един месец му е милион два в +$ Като цяло съм съгласен, ама с китайците винаги е тегаво... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Според мене още Юни месец ще имаме яснота какво ще се случва, КНБ като се произнесат какъв ще е контрола над борсите и както пишеше в една Японска статия, контрол и над миньорите и всичко ще се изясни, аз съм заложил на активация на сегуит до края на Юли месец и дъно $2К а за таван бедна ми е фантазията, това чудо активира ли се сигурно ще се удвои цената до края на годината, нищо че в Лайт-а изглежда тихо и там нещата се случват. Тука тия балони с фалшиви обеми дето се надуват и "големите пари" които текат БТК/АЛТ и АЛТ/БТК в момента ще се спукат и всичко ще отиде към БТК в момента в който започна сигнализирането про-сегуит от Джихан и сие. Вярвайте ми аз гледам китайска кабелна (защо няма етмотиконка с ракета, кой век сме) metaflute1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 "Also, in this news, there is a phrase pointing to the new virtual currency regulation in June, is not it possible to withdraw the virtual currency after enactment in June? " - предполагам, че това е статията, която си пуснал в Биткойн новини от света Аз разбирам от това, че миньорите в Китай също излизат от играта поне на китайска територия и ще претърпяват големи загуби в сравнение със сегашното си положение. Ама защо би било по-добре за тях да превключат на SegWit? Заради спешна нужда от вдигане на цената? Това ми идва като най-логично обяснение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Ако КНБ започне да регулира по някакъв начин миньорите това неимоверно ще се отрази на цената, не ми идва на акъла по какъв начин може да стане това, но четох някъде имаше нещо свързано с локацията, цената на електричеството и че това в момента е едва ли не правене на пари от въздуха и държавата си иска дяла и като основание се посочваше политиката на КНБ да вдига цената на Юана спрямо долара и нещо със търговията на цветни метали, която е много сериозно регулирана от държавата точно с такава цел. Пишеше нещо и за някакъв балон в ипотечните лихви и как ако се пръснел това щяло да се отрази на Юана и за това КНБ взема драстични мерки с/у всичко (явно и БТК ) което водят до изтичащи извън държавата средства, обаче беше на китайски мисля от Уейбо и го превеждах с гъугал преводач признавам си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 докато борсите и уолетите не обявят поддръжка на UASF BIP148 тези графики по-горе нямат никакво значение май... засега само tresor от по-големите са обявили поддръжка само Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Какво мислите/прочетохте за следното Споразумение, подписано от доста солидни имена: https://medium.com/@DCGco/bitcoin-scaling-agreement-at-consensus-2017-133521fe9a77 Интересно, че хората, които аз следвам в Twitter, са много враждебно настроени и не разбрах какво е значението на този флаг, дали е първия или четвъртия бит... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 30, 2017 Report Share Posted May 30, 2017 https://coinjournal.net/blockstream-president-adam-back-shares-roadmap-scaling-bitcoin/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 30, 2017 Report Share Posted May 30, 2017 https://github.com/btc1/bitcoin/pull/6#issuecomment-304854525 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 30, 2017 Report Share Posted May 30, 2017 Данчо, не само ти си Анти-Кор настроен..... но като цяло има още доста хляб в БТК, човек четейки последния ти пост почти би повярвал че биткойна е мозъчно мъртъв и го поддържат на изкуствено на системи, има още хляб недей така, има хора дето от скоро са в крипто може да ги уплашиш и да минат във фиат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 30, 2017 Report Share Posted May 30, 2017 Понеже и аз от скоро(няма два месеца) съм запален по криптоманията да кажа и моето мнение. Има няма от месец и нещо си купих биткойни(трябваше и етериуми, Стамен ме съветваше да са разпределени в двете валути ама кой да слуша). Тогава само бях прочел малко за етериума и не вярвах, че ще скочи(точно беше се качил на 50 долара и паднал на 40). Знаех, че jpmorgan стои зад него и други институции... но си мислех тези пък къде се бутат искат и те да вземат от пая. Признавам, изобщо не очаквах че ще скочи до над 200 и явно ще бъде в топ 3 от крипто валутите на бъдещето. И то най-вече заради това, че тълпите се манипулират... Това което си мисля е че си имат сериозен план и си го следват, кога какво да се случи(новини, събития и тн...) Но май помпането вече е към своят край(или поне се надявам). От тук нататък помпането чрез корпорациите ще струва повече и рискуват сериозен спад, както се случва след всеки сериозен пик. Защо си мисля, че все още БТК има много сериозни шансове В момента БТК мрежата е задръстена, не се изпълняват трансфери, а тези които се изпълняват са на висока цена. https://bitinfocharts.com/comparison/transactionfees-btc-eth.html#3m и то 5-6 пъти по високо от eth цената Въпреки това транзакциите са много повече(защото е по-разпространен ) В момента голяма част от транзакциите, които се случват в етериума са защото не могат да се случат в биткойнна АКО СЕ СЛУЧИ този SEGWIT какво ще стане: Биткойна от 300к+ транзакции ще отиде на 600к транзакции При етериума ще паднат транзакциите от от 170к примерно на 100к (може и да бъркам) цената на транзакция ще стане по евтина от етериум транзакция (може и да бъркам) До колкото разбрах след segwit лесно ще се вдига блока и проблеми със скалируемостта, като този няма да има. В бъдеще файла на етериума ще бъде доста голям и няма да се ползва масово на домашни компютри, ще бъде само на корпоративни и тн..(не че не можеш да си имаш едни 500gb или няколко терабайта на пс то ама защо) Във бъдеще файла на биткойн ще може да се пази и на домашни компютри(тоест нодовете ще са много повече) Друг проблем който виждам пред eth както и на другите крипто валути, голяма част от тяхното състояние е затворено от създаделите си и реално ако се изсипе на пазара нещата ще стоят по друг начин(но това няма да се случи) а при биткойна всичко е на пазара(освен адресите без движение) Проблемът на проблемните китайци е че искат да разцепят биткойна явно сега(заради asicboost). Те искат да се случи това което се е случило с eth / etc, да има две вериги биткойни. Това, че няколко седмици нищо няма да се случва във едната верига ще се преживее, но ще остане жива и ще съществува(отначало с малко мощност и с времето ако има интерес ще я увеличават) Но ако продължават да се дърпат и да настояват да си запазят asicboost рискуват биткойните си, защото eth ще продължава да си яде от пазарният дял. Поне изгледите за сега са 1-ви август да приключи тази одисея... Етериума ако ще се ползва за смарт договори, той трябва да има константа и стабилна цена иначе май се губи смисъла От друга страна ако умре биткойна умират всички или ще има нещо подобно след десетилетие/я Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted May 30, 2017 Report Share Posted May 30, 2017 Не ти остава дълго. Ще плачеш. Дано да е със суми под 100лв Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 бтк-то няма да умре, само че когато мине определена сума (психологическа граница) много хора ще обърнат във фиат и ще си кажат стига толкова броих свещи, може да се пенсионирам... и това разбира се ще се отрази на цената, изморяващо е, аз ставам в 3 бг време да отварям позиции които затварям на обяд, малко сън няма да е излишен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Чучке ,ако ми беше послушал безплатните съвети от последните 3-4 дена,щеше да си точно +43% отгоре !!! 5к ако си имал,сега щеше да си с 2150 лв по богат,и то само за само 3 дена. Другото е,както обичам да казвам,ала бала приказки ! Поздравление за успеха, но чак 43% ? Трябва моята топка да е потвърдила подобни движения за да се включа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Вчера ЕТН/ВТС = 0.09 Днес да предположим , че си уцелил максимум ЕТН/ВТС = 0.112 0.112/0.09= 1.24 или 24%+ Явно твоята математика е друга. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Не съм ти счетоводител. Да ти са честити. Дано да става дума поне за 1 ВТС като цяло ПП. И да не забравиш , че за такива неща се черпи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts