Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

-Данчо пръча предсказва ,че е само въпрос на време " проекта на хилядолетието " ДАО да умре,когато нито един даже и не си помисляше такова нещо.Дао умря на 14-я ден живот

Тук не съм съвсем съгласен. Провалът беше на Етереум и ти тогава го отчете. Това не означава, че нямаше да се провали, но всъщност ДАО дори не започна да действа като организация, заради провал на платформата от техническо естество - един хакер взе (не открадна) огромен дял от капиталовложението, защото контрактът му предостави тази възможност. 

"Налазвайте,ние сме куратори на проекта и няма да има проблеми"

Tехнически погледнато, не излъгаха! Проекта се провали, но капиталовложителите излязоха не само сухи, но и с профит

:D

Аз казвам само, че не ДАО се провали, а Етереум - ни повече, ни по-малко. Това трябва да се знае. Между другото много ми е интересно дали оттогава са подобрили поне сигурността? Колко дупки в швейцарското сирене са запълнили?

Аз казвам само, че не ДАО се провали, а Етереум - ни повече, ни по-малко. Това трябва да се знае. Между другото много ми е интересно дали оттогава са подобрили поне сигурността? Колко дупки в швейцарското сирене са запълнили?

Защо им е да запълват дупки, като могат да пипат по веригата  :D  :D  :D​  

Много спорове....

Относно тази игра eth vs bitcoin

ETH е още млад и има да извърви доста път. Нека го извърви и тогава нека бъде твоето (Данчо) - Да защитаваш и да се кланяш на една кауза и идея  не е добре, ставаш поклонник.

За BTC да се твърди, че е провален проект е много грешно- Той е започнал, като експеримент и е успял да стигне от една идея и виждане на Сатоши до това което е сега! (без помпане без корпорации, без помощи, вместо това с МНОГО СПЪНКИ). ETH е успял да стигне до това което е сега с подкрепа на мега структури и много пари!(а не от нищото)

Нека ги сравня малко нещата с ботаниката - има едни дръвчета Бонсай, които ги продават в магазините, купуваш ги и след месец два умират. Защото са създадени изкуствено, семе напомпано с химикали и торове да израсте бързо и да изглежда много добре. Но като почнеш да го поливаш само с вода умира след няколко месеца. 

Не казвам че това ще се случи с ETH-ма, но нека си извърви пътя и ще се види какво ще стане. Ако искат консорциума много лесно могат да го напомпат до 100млрд и повече(но знаят, че колкото повече прекаляват, рискуват повече) - тези капитализации са много измислени. Аз самият мога да създам валута с 1милярд единици да пусна в обръщение 10 бройки да продам малко и видиш ли вече имам капитализация няколко милярда. И това с процента от общия пазар е пълна щуротия рипъл и разни други валути, като се погледнат само реално търгуваните обеми(без изкуствено търгуваните) тогава ще добиеш представа за %-те.

Стамен не го послушах и загубих ако бях направил каквото ми каза щях да имам 4х-5х а сега имам 2х. Той за разлика от теб(Данчо) не разглежда само един вариант и само една опция, фен е на Биткойна но гледа целият пазар а ти се взираш само в ETH. За разлика от теб когато той е повярвал в идеята и е тръгнал да прави всичките тези неща, ти къде си бил?

Изказвай съвети, давай препоръки, но да го раздаваш като господ, сякаш ти чертаеш бъдещето. Не се гордей толкова това няма да те направи по-щастлив. Дори и да стане това което казваш - какво, ще стоиш от страни и ще се смееш и ще сочиш с пръст ли?

п.п В повечето случаи, изкуствено създадените неща не просъществуват за дълго... но винаги има изключения

Доста емоционални изказвания, Данчо...

Вероятно си един от най-добрите трейдъри в този форум, и по принцип. Желая ти успех в бизнеса, дай боже да успяваш да помагаш и на другите (тези дето те търсят на лични съобщения).

Всичко това е без значение за мен.

Не съм борсаджия, интересувам се от практическото приложение на тези валути, от които ти така добре печелиш. Интересува ме как крипто бизнеса може да кореспондира с оффлайн реалността. Как тези валути, тоукъни и приложенията зад тях, могат да решават житейски проблеми.  Иначе не ми пука "кое е най-доброто крипто"- в Trezor-а ми има място за всички :)

Хората сме различни, знаеш.

Само един съвет, ако позволиш - говоренето в трето лице, за себе си, навежда хората (най-вече тези, които не те познават лично) на доста притеснителни мисли...

Успех!

Не можах да намеря мое мнение какво точно мисля по въпроса, но то от толкова Данчови коментари човек се губи.

Въвеждането на SegWit, която и да е било версия е пагубно за ВТС в момент когато не е изпробвано. Докато не се изпробва поне 1 година в ЛТС няма да бъде въведено. Очевидно мрежата е задръстена и затова сега бял свят ще види само 2М блок.

Човек трябва малко да се абстрахира и да мисли правилно. Въпреки великите прозрения на Данчо популярния койн е ВТС и всяко люшкане там би довело до погром на всички криптовалути. Мисля , че никой здравомислещ няма да го допусне. Дали е първи? Това е същото като дали Кирил и Методи са създали глаголицата. Дали някой го е минал по капитализация, голяма работа, златото $ го бие по капитализации и какво от това?

Целият свят е разединен с този скейлинг дебат, напълно естествено е и ние тук да сме на различни мнения, важното е всички да запазваме добрия тон и от време на време покрай спора да постваме и някой друга полезна всеки му информация. 

Започват да подгряват за Lightning. За тези, които смятат, че е грешка, Сабо още 1994 е осъзнавал необходимостта от подобно решение, а Хал Фини дори го е дискутирал, когато са разработвали биткойн - има го цитиран в статията. 

https://www.cryptocoinsnews.com/nick-szabo-talks-necessity-of-second-layer-blockchain-on-top-of-bitcoin/

Между другото ,много приказки се изписаха,а и за да се върнем в темата , не видях някой да е отговорил на елементарния ми въпрос:

-Защо китайците са ЗА segwit ,а Коре са Против ???????  :D

Според мен отговорът не е толкова прост, имайки предвид, че те много ясно са заявявали, че са против вкл. и по идеологически причини, както и неефективна комуникация поради културални различия. Предполагам, че най-просто може да се обобщи така: пред икономическия интерес всички са равни. Това е и основната характеристика на миньорите като част от системата. Те са там за да печелят пари, нито повече, нито по-малко. Разликата идва в начина по който възприемат Биткойн в бъдещето. Ако искат многото милиони веднага, правят 128 МБ блок и на втория блок системата рухва, но те си прибират печалбата от първия. Ако искат Биткойн да просъществува поне още няколко стотин години, правят така, че цялата планета да може да го използва (SegWit, Schnorr, по-голям блок, Lightning и т.н.), et voila :)

Допълнено: Хубаво е, че рано или късно общия интерес изкристализира и на всички им става ясно, че вървят в една посока. 

Edited by metaflute1

Данчо, в интерес на истината не задълбах тогава и съм съгласен с теб, че намекваш за Блокстрийм. Ще трябва да прочета и помисля. Но имаш право, че от тук започва конфликта. Аз по това време се колебаех и си давах ясно сметка, че не мога да взема страна. 

Ако това е вярно, както го описват в заключението: 

Conclusion: A Completely Unworkable System

то, хората веднага ще го разберат и ще изхвърлят LN на боклука. За щастие скоро ще я видим върху Litecoin и ще се разбере :)

Ако това е вярно, както го описват в заключението: 

Conclusion: A Completely Unworkable System

то, хората веднага ще го разберат и ще изхвърлят LN на боклука. За щастие скоро ще я видим върху Litecoin и ще се разбере :)

LN в/у лайткойн дават, че в тестнета бил работил без проблем, ама да видим...

Базите данни и софтуера се изграждат върху математически концепции, а не на желанията на този или онзи.

Ето един пример. 2+2 е 4. Сега ти казваш че ще си купиш 2 круши днес и утре още 2 и на третия ден ще броиш дали са станали 4. :)

Няма нужда да се чака какво ще стане щом анализа на модела показва, че няма да стане това което се твърди.

Има си много базови принципи заради които биткойна не може да се мащабира. Ще си крета известно време и после ще го изместят като всяко нещо. Важното е технологията и общностите да се развиват.

Спорните или неработещите технологии ще бъдат оценени, независимо от всичко. Радвайте се. Това ще провали биткойн и хората по-бързо ще се научат как да оценяват новите неща. Както е сега с ICO балона. Ако LN е балон, ще има опарени, но светът ще продължи да се развива, макар и по-опарен отпреди. Ако твърдите, обаче, че всички биха се подлъгали и биткойн бъде приет с неработещо решение ... тук няма много логика. 

Даже смътно си спомням, че имаше някакви данни за сривове на ЛН в р/бтк ,но не ми се търси сега (за без пари)

Това е поне пето намекване, че си склонен да направиш нещо за пари, че ти дължа пари за форума и т.н. Много е жалко, човек... Но това е съдбата на 95% от дей трейдърите, така че вземайте пример :)