Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Datacoin


pastet89
 Share

Question

Звучи доста интересно, не разбирам само ако всеки иска да качва по 100 гигабайта колко терабайта ще стане целия блокчейн:

 

https://bitcointalk.org/index.php?topic=358592.0

 

Иначе една от малкото перспективни валути с нещо наистина ново и различно, доколкото гледах във видеото на Етереум обаче, май техния проткол ще дава възможност за разработка на същото нещо. Само че проблемът за размера на файлове си остава....

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

  Бях писал нещо по въпроса за Datacoin на друго място. Тази валута съществува от края на ноември, копае се само със CPU. Имат си платформа за качване на файлове - https://krypte.net/. От това което съм следял за DTC-то знам, че имат проблеми с адването в борсите заради притеснения свързани с големият блокчейн. Цената на койна в началото на декември миналата година беше стигнал до 0.001 BTC , но от тогава си пада уверено до 0.00025 BTC с тенденция да продължи да пада. Общността, която работи по този проект е много малка и не се справя с промотирането. Последно направиха постъпки за превеждането на krypte.net на китайски и промотиране сред жълтите. Аз я копая от 2 месеца , но вече имам съмнения , че е много възможно да умре.

 

Относно питането на pastet - DataCoin е създаден за сторидж на малки файлове - текстова информация, малки графични файлове , торенти и т.н. За качването на файловете се плаща такса ...не си спомням точно колко , но голям обем от информация би било доста скъпо занимание. Всяка година блокчейна може да нараства най-много с 0.5 TB. Това след 2-3 години би било проблем.

 

 

 

EDIT: Взето от bitcointalk - 7. Is this storage free for storing data?

No. Currently fee is 0.05 DTC per 1Kb of data. This standard fee can be changed in future without hardfork.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Благодаря за информацията. Би ли споделил как копаеш CPU валути? Доколкото четох а и забелязвам там е най-трудно, защото хакери с ботнетове вземат огромен хашрейт и не може да се конкурираш с тях. 

Също така правилно ли съм разбрал, че няма лимит на датакойните, които ще бъдат издадени, тъй като постоянно те се издават с цел плащане на услугата?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

 Би ли споделил как копаеш CPU валути? Доколкото четох а и забелязвам там е най-трудно, защото хакери с ботнетове вземат огромен хашрейт и не може да се конкурираш с тях. 

Също така правилно ли съм разбрал, че няма лимит на датакойните, които ще бъдат издадени, тъй като постоянно те се издават с цел плащане на услугата?

 

 В началото , когато ентусиазма ми  беше по-голям копаех с домашния i7-4770 + два смешни служебни и с един трайъл пакет от Windows Azure (общо 28 ядра всичко заедно , за Azure има описано в нета как се копа за Quark coin  и от там го приложих за DTC.) Относно ботнетовете не знам до колко е вярно , но всеобщото мнение е такова. Например Primеcoina  - друга CPU валута, отдавна стана неизгодна за копане,а трудността й продължава да расте. 

  В анонса е заложено че ще има 2 милиарда DTC , после във форумите се твърдеше ,че няма лимит. Което и да е вярното в първият случай емитирането ще приключи най-рано след 400 години :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...