Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0
Guest Given

Pascalcoin

Въпрос

Guest Given

http://www.pascalcoin.org/

 

Някой с мнение за това?

 

"Pascal Coin is basically the same concept, but the difference is that everybody who has a wallet is a P2P node and the accounts safebox is synchronized with other nodes, so it’s impossible to attack the database because all nodes have the database included. Also, blockchain technology and cryptography ensures that your accounts are safe. Easy to use, easy to understand!"

 

Не използва оригиналния код на биткойн.

 

За жалост не съм достатъчно грамотен технически, за да преценя достойнствата на White Paper.

 

https://github.com/PascalCoin/PascalCoin/blob/master/PascalCoin%20White%20Paper%20-%20EN.pdf

 

Цената избухна днес, достигна $1 млн. маркеткап, главно защото го добавиха в Poloniex. Очаква се да го листнат и по други големи борси. Предполагам, че скоро ще се укроти, но как ви се вижда?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9 отговори на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Данчо , това само потвърждава каквото ти казах в друга тема - маркет кап-а сметнат като цена по брой койни не казва нищо особено...
Иначе, Given, на мен ми писна вече от четене на white papers, видях че колкото и да е велика идеята, има две почти непреодолими бариери за всеки нов крипто-проект: сериозен девелопмент и мрежовия ефект.

 

Което не значи, че не става за краткосрочна спекулация, но трябва да се специализираш в алт-койн материята (тя е и доста специфична). За дългосрочни инвестиции съм се убедил, че най-доброто risk-return ти дава само биткойн.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0

Това което става в поло явно е някаква миньорско-китовска задружна пълна програма. Схема за пари от нищото по подобие на POT и други шитове. Някой е добивал цяло лято и дори след като се пукне ще се стабилизира на достатъчно високи стойности за да разкарат добитото равномерно и сигурно на повече от добра печалба. Нищо ново, и на поло му трябват малко китайски комунисти-регулатори защото вонят ама много, особено с добавянето на въпросната монета, която преди това е листната само в незнайната cryptopia и сега това. Вонята е силна и напомня на гнилото вмирисано от Mintpal независимо от US регулациите.

 

pasc.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0
Guest Given

Абе забавно е, успях да вляза на 13 000 сат и излязох с почти всичко на 64. С малък стейк, разбира се, та няма да се пенсионирам още, хахах. Оставих си малко за всеки случай, ако решат да надуват до безкрай. Вече ще поглеждам по-често туитър акаунтите, които Стамен пусна, за да се закача по-рано на такива вълни. :) Да, да, знам, трябва се внимава и да не се бута повече, отколкото можеш да си позволиш да загубиш за час.

 

Жалко все пак, опитах да поразгледам фундамента и не е чак толкова лош, но с този балон на 99.9% ще го съсипят непоправимо.

 

Едит:

 

Това, което ми е по-интересно в случая е, хайпът, който се създаде. Мисля се открива възможност за бързо нарастване в цената и на други шиткойни, особено ако тепърва бъдат листнати в Поло или някоя от другите по-големи борси. Някъде прочетох (вече не помня къде), че Golem (GNT) се чака в Поло. Всъщност намерих, пуснали са вече формата:

 

https://twitter.com/golemproject/status/824188261551788039

 

Та гледам масово в туитър и форуми се пита кое ще е следващия Паскал. Да се язди scam-а може би не е чак толкова лоша идея.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0

Та гледам масово в туитър и форуми се пита кое ще е следващия Паскал. Да се язди scam-а може би не е чак толкова лоша идея.

 

Да няма проблем да се язди, но като цяло това с нищо не помага да се развиват креативни решения и иновации в областта която ни събра тук. Тези циркове се надявах да останат лека полека в миналото, а не да се чудим сега най-голямата алт борса дали прави схеми или не, дали ако й платим може да добавим всеки шиткойн и да пускаме ботовете да играят? На този Паскал гледам основателя малко е сконфузен какво точно се случва, искрено или не ще му остане това петно, да е автор на пъмпшиткойн еднодневка още преди да е развил идеите си (ако ги има). 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0
Guest Given

Малко утопично ми се вижда това. При 1000+ алткойна няма как да няма пъмпшиткойнс, все едно изведнъж да изчезнат penny stocks. Явно има такива и ще има и за напред.

 

Иначе ми е интересно това за Polo. Много смело всички се хвърлят на мнението, че те правят пъмпа. Малко рисково ми се вижда в условията на регулация. Няма ли я хипотезата за китове?

 

Абе не знам, не виждам нищо толкова лошо в случилото се. Пазарните спекулации не са задължително противник на иновациите, може да се окаже и точно обратното. Привличане на внимание към алткойн пазара, който, доколкото разбирам, след осирането на Етириум е бил жив умрял, може да донесе много повече ползи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0

Има достатъчно други шейди борси за подобни спекулации където да се извозва целия шит пръкнал се в bitcointalk. При дефицита на качествени алт борси е кофти най-реномираната да показва уж голяма цедка при листването на нови попълнения, а да добавя Pascal със замисъл за помпа или просто всичко това е добре платен add от трета страна. Мен ме губят като клиент. Сигурно няма голямо значение за никой, но червената лампа свети.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0

Паскала беше напомпан яко за 3 дни , но тази монета няма бъдеще , защото има 2 причини. Първата е че паскала е с лимитирани брой акаунти и повечето хора няма как да си намерят такъв. Втората причина е че паскала стана втората монета с която може да се копа етер и стана като DCR , SC и LBC. Единствената причина поради която паскала се различава от останалите монети е че не му трябва блокчейн за да работи правилно, но това си има цена като има лимитирани акаунти. Може би следващата монета която може да е хит е от този тип без блокчейн , но да си има безброй акаунти и е добре да се оглеждаме точно за такива монети в форумите преди да я пуснат в големите борси. Търсиме я с нов алгоритъм , защото старите не предлагат такава възможност. Полониекса не приема всяка монета , а точно търси монета която да се различава от останалите по нещо и по тази логика може да познаеш коя монета ще отиде в полото преди да бъде напомпана и така може да натрупаш доста пари.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0

Той създателя ако знаеше че така ще стане нямаше да я прави монетата по този начин. Лошото е че алгоритъма се оказа че не е негов и не е нов , а просто е добавил код в SHA 256 с което може би се е спасил от асиците , но не се знае и на тях колко време ще им трябва за да пробият този код, но нямат много интерес да го правят , защото монетата е нищо и не си струва труда според мен. Монетата натрупа много негативи които и се отразиха зле и за това не е виновен полото , а самата монета.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговори на въпроса...

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...