Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Winklevoss ETF 11 март


Recommended Posts

25-30% е повече от достатъчно. Бачи Тръмп спечели с по-малки шансове, като дори ми донесе няколко печалби от басове и залози. :)

 

Гледам, че близнаците натискат колкото могат http://www.coindesk.com/winklevoss-bitcoin-etf-100-million/

 

Как мислите, че мерките на PBOC се отразяват на решението за ETF? Според мен всички мерки, свързани с KYC и AML политики би трябвало да се гледат положително от американските регулатори. Интересно е, че отварянето на ОК и Huobi съвпада с дедлайна на SEC.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Отварям една тема за това  доста важно събитие,което може да има огромен ефект върху цената на биткойн.

 

1.Според Needham & Company, шанса фонда да бъде одобрен е <25%  

Те очакват също така,при одобрение,само през първата седмица да бъдат наляти 300млн във фонда ,като  това ще има "дълбоко положително" :)  влияние върху цената в лонг рън

 

https://www.scribd.com/document/336204627/Bitcoin-Investment-Trust-Spencer-Needham#

 

2.Според Seeking Alpha, шанса фонда да бъде одобрен е 35%

Те определят цена за биткойн 3678$ през 2017 ако фонда бъде одобрен и 551$ ако бъде отказан.

Базирайки се на шансове за одобрение +сегашната цена+очакваната те изчисляват средно-притеглена цена в момента 1645$ или +67% .Много добър Risk/Reward. Или това е нещо като фючърсна цена.

 

 

Ето тук е заровено кучето и аз дълго не разбирах защо цената след халвинга се качва постоянно,и откъде са тези силни бичи пориви при тези отчаяни фундаменти.А те,големите акули ,базирайки се на подобни анализи ,са купували и продължават да купуват от извън борсовия маркет ОТC.Все пак +67% са доста добра сделка.А има ли  голямо търсене и дефицит на OTC,винаги това се отразява и на борсите.

Жалко че чак сега го разбирам и бях толкова мечо настроен.Все пак на 11 март ще се реши всичко,ако тези по-горни анализи са вярни. 

 

 

http://seekingalpha.com/article/4044517-bitcoin-etf-approved-march-2017-black-swan-asymmetric-risk-reward

 

Ето тук също има инфо по въпроса http://www.coindesk.com/charts-etf-approval-impact-bitcoins-price/

 

 

3.bitmex преди два дена са пуснали фючърси относно приемането или не на фонда  :)

Шансовете според тези контракти, фонда да бъде одобрен са 40% в момента 

 

https://www.bitmex.com/app/contract/COIN_BH17

 

 

Остава ни да се молим на биткойн боговете, и с помоща на про биткойн обкръжението на Тръмп,да имаме положителен отговор на 11 март. 

 

Благодаря за споделената информация. :)

 

Как определят точно тези цени $3,678, $551? Според мен, щом дават точни нива, трябва и да покажат как са стигнали до тях. В противен случай се приемат за произволно избрани. В статията аз не намирам нищо конкретно като информация, а само общи приказки.

 

За мен в момента всички новини относно фонда са чисти спекулации без реално отражение върху цената. Големите, които могат да повлияят значително на цената, отдавна са заели позициите си. Ефект върху цената би имало чак при евентуалното одобрение на фонда.

Link to comment
Share on other sites

Колко вероятни са тези два начина да се разиграе ситуацията? Това което се случи преди няколко дни беше доста лоша за приемане краткосрочна новина, и въпреки това биткойн показа доста добър резилиенс и бързо се възстановиpost-1395-0-22160300-1486889514_thumb.jpgpost-1395-0-92377200-1486889513_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Цените  изобщо не са случайни предполагам, а базирани на сложни анализи и формули.

Това са фирми за инвестиционно банкиране,с това се занимават.И си е цяла наука, и то със доста сложна материя.

 

Предполагам, цените се базират на очакваните пари който ще бъдат наляти във фонда/съответно изтеглени от биткойн пазара при отказ ,и как те ще се отразят на сегашното състояние на пазара( цени и обеми).Взимат се в предвид  адски много фактори и го изчисляват по тяхна си методика.

 

Взимат опита и от предишни ЕТФ,знаят и SEC как работи, защото всичко е прозрачно  и на базата на всички тези неща,анализират .

 

По горните анализи са безплатни.Със сигурност имат и платени,където са  разяснени доста повече неща и който анализи  са били поръчани от някой голям играч преди няколко месеца/години, и на базата на тях е инвестирал.

 

Според мен, това е и основната причина от септември насам цената да расте толкова.Няколко седмици/ месеца след 11 март ще разберем със сигурност дали е така.

 

Инвестиционните банки/фондовете, когато коментират даден пазар, не се ангажират с нищо конкретно, а само от рода: "Очакваме покачване/понижение тук и там". Казвам "коментират", именно защото не дават нищо конкретно. Ангажираш ли се с конкретни данни, то правиш анализ. Щом правиш анализ, трябва да покажеш целия процес, за да се приеме на сериозно.

Освен това коментарите на инвестиционните банки/фондовете са за най-големите медии, а не в сайтове като Seeking Alpha, където на автора на статията се заплаща на база брой преглеждания.

Не можах да намеря интернет страницата на Emerita Capital.

 

Както и да е, просто споделям мнението си относно подобен тип статии.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...