Tronald Dump Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 В случай, че на 11 март има добри новини (одобряване на ЕТФ) колко време ще е необходимо за чувствително нарастване на цените? Няколко минути, часа, дни? Някой наблюдавал ли е подобна ситуация в миналото в този, или аналогичен пазар? Понеже продадох на 1158, се чудя дали да купя сега или в рамките на няколко дни при евентуална корекция надолу, и да поема риска да се срине, или да изчакам новината и ако е позитивна веднага след това да купя, преди да е тръгнала нагоре - с тази цел питам, колко време за реакция ще имам? Като цяло ми се струва по-добре да купя в началото на ъптренда, отколкото сега и да поема 75% риск да се срине и после да чакам няколко месеца да си върне стойността. Също така можете ли да ми кажете някакво приложение за нотификации за цената на биткойн за Андроид? Ползвах Блокфолио, но то нещо се бъгна и алертът не работиPS: Преди няколко дни сторжкойн публикуваха в туитър че са получили 3 милиона фъндинг от Гоогле вентурес. Половин един час по късно вече започна ъптренд и се разви с 80% увеличение на цената в рамките на 3 часа. И там пикира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Да речем, че се приеме ЕТФ-а - само заради спекулацията, цените ще идат да речем на $2,500 - в рамките на може би часове.. Но поне един месец ще трае, докато причините за тази спекулация се реализират - тоест, докато финансовите институции започнат да наливат реални пари в биткойн.. Тогава и $5000 да е биткойни, реалния demand ще го покачи с още много... Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted February 25, 2017 Author Report Share Posted February 25, 2017 Тоест ти очакваш рязък спайк в рамките на часове, но след това допълнителен растеж, който също ще бъде доста добър, в рамките на няколко седмици? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted February 25, 2017 Author Report Share Posted February 25, 2017 Има ли официален канал по който ще се разбере, когато бъде изнесено решението (може и да е преди 11 март, тогава е крайният срок) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Да, спайк в рамките на часове и после един дълъг възход до небесата... Още повече че първите месеци след приемането няма да е възможно да се шорт-ва този ETF - правила на SEC Разбира се, когато цената се повдигне още и ETF-а може да се шортва, ще влезнат трейдърите, които може да възпрепятстват известно време покачването, защото графиките ще им "говорят", но като цяло ще стане мазало... До 11 е последният срок. Може по всяко време май да излязат с решение (в реддит имаше скриптове, които да чекват нон стоп за решение от сайта на SEC), но може и да не излязат с решение, което ще е равнозначно на приемане... Последният вариант е само теоретичен и щял да бъде прецедент в историята на SEC. Ама с администрацията на Тръмп трябва да сме готови на всичко Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted February 25, 2017 Author Report Share Posted February 25, 2017 https://www.sec.gov/rules/sro/batsbzx.htmhttps://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?action=getcompany&CIK=0001579346&owner=exclude&count=40&hidefilings=0това са местата според разни хора в реддит Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Време е за покупки и без новини Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Без да претендирам, че съм наясно, но няма ли някакво техническо време след одобрението зада заработи фонда и освен това какво правим със "sell the news" ефекта ? Това е 98% спекулативен пазар, малко наивно е да се очаква да вървим само нагоре с месеци. Ако има някой по-навътре да споделя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Гледай аватара ми кога ще се смени. За сега страшно няма, но не мога да кажа по-точен ден, дали преди или след 11.03 Мога да кажа ниво между 1350-1460$ ВТС-Е, но къде точно е рано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 На аватари не разчитам, ще дойде време да усетиш как клатят здраво местните MM. Изглежда че ще има още един leg up, но прогнози колко и как си е опит за ясновидство. Все пак според мен като(ако) излезе новината ще има дъмп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 И аз така мисля за новината от 1400 до 1100-1050$ дъмп ПП Не те карам да разчиташ на аватари, само ако се колебаеш и искаш второ мнение, но решението за подобно нещо си е изцяло твое. Да няма после сръдни и обиди Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 St0ky - за мен приемането на ЕТФ-а ще има подобен темпорален ефект като халвинга през лятото... само че този път той няма да е породен от намаленото предлагане като тогава, а от повишеното търсене.. което като баланс е равнозначно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted February 26, 2017 Author Report Share Posted February 26, 2017 независимо кога ще започнат да бъдат наливани парите, аз очаквам скок заради психологическия ефект, а не реалната механика на пазара. но понеже е по-вероятно да не бъде одобрен ЕТФ-а, нещо не ми се купува предварително - по-добре да купя при евентуалния спад, в момента сме на върха и не ми се купува ако не е сигурно че ще има рязко нагоре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiO Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 (edited) Да, спайк в рамките на часове и после един дълъг възход до небесата... Още повече че първите месеци след приемането няма да е възможно да се шорт-ва този ETF - правила на SEC Разбира се, когато цената се повдигне още и ETF-а може да се шортва, ще влезнат трейдърите, които може да възпрепятстват известно време покачването, защото графиките ще им "говорят", но като цяло ще стане мазало... До 11 е последният срок. Може по всяко време май да излязат с решение (в реддит имаше скриптове, които да чекват нон стоп за решение от сайта на SEC), но може и да не излязат с решение, което ще е равнозначно на приемане... Последният вариант е само теоретичен и щял да бъде прецедент в историята на SEC. Ама с администрацията на Тръмп трябва да сме готови на всичко Една поправка. ETF дялове могат да се продават късо само на вторичния пазар. Съответно късата продажба зависи пряко от маркет мейкъра, а не от SEC. Без да претендирам, че съм наясно, но няма ли някакво техническо време след одобрението зада заработи фонда и освен това какво правим със "sell the news" ефекта ? Това е 98% спекулативен пазар, малко наивно е да се очаква да вървим само нагоре с месеци. Ако има някой по-навътре да споделя. След евентуално одобрение на фонда, братята трябва да намерят Authorized Participants (брокери/други финансови институции), които да купят пакетите от дялове (в случая има 10 пакета от по 100 000 дяла = 10 000 биткойна всеки). Демек трябва да се намери някой да купи от пазара 10 000 биткойна, след това да ги даде на фонда и да получи в замяна 100 000 дяла. Тези, получени 100 000 дяла, този Authorized Participant може да си ги държи или да ги пусне на вторичния пазар (демек ще можем и ние вече да си търгуваме дялове на etf-a на близнаците). В документа на близнаците не се споменава никакъв конкретен Authorized Participant, но фигурира Initial Purchaser, който вероятно представлява близнаците. Демек при евентуално одобрение ще започне веднага покупка на мин. 10 000 биткойна. Дали ще е за ден или за седмица, не е ясно, но срокът е от този род. П.С. За да съм максимално точен, датата за предаването на активите от страна на Authorized Participant и получаването на дяловете в замяна е определена в договор между двете страни. Съответно може да бъде и същия ден/седмица, може и да е след 2 тримесечия. Edited February 26, 2017 by XiO Данчо_Конкретиката 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 имах предвид че първите 2 месеца или подобно след пускането на който и да е ЕТФ няма право да се шортва.. след това може Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts