Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн vs Света


Guest Given
 Share

Recommended Posts

Guest Given

На фона на минорното настроение относно биткойн напоследък, мисля че една такава тема е подходяща. :)

 

The European Central Bank is manufacturing more than $1 trillion worth of euros a year. The U.S. Federal Reserve has created over $3 trillion dollars of new money in the last decade (after taking nearly a century to create the first trillion). No one knows exactly what is going on inside China’s central bank, but we can be certain that it involves massive liquidity creation.

 

Нека не забравяме, че биткойн идва да ни спаси от това. Ако зуум-аутнем ще видим, че дрязгите на Core/BU са изключително маловажни на фона на това, което ни дава биткойн и крипто като цяло.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Given

Възможно е. Засега Биткойн е натоварен с тази задача, ако се провали ще дойде друго. С удоволствие ще сменя името на темата, ако това се случи.

 

И по темата с децентрализацията - нали осъзнавате, че за първи път имаме пряк достъп не само до тези, които взимат решенията, но дори комюнитито ги кара да се обясняват на всяка стъпка. При това в туитър и реддит. :D

 

До ЕЦБ и ФЕД достъп нямат дори най-високопоставените държавници в света. Да, може да не е идеалният модел на децентрализация, но е най-доброто, което някога сме виждали и трябва да му засвидетелстваме уважение затова.

Link to comment
Share on other sites

Guest Given

Явно нямаш никаква представа какво представлява ЕЦБ. Още в момента, в който каза, че са избираеми длъжности. Не са, разбира се. Назначавани са, което е нещо напълно различно. При това за мандат, много по-дълъг от този на хората, които ги назначават.

 

Във времена на мир може да ти се струва, че Драги предоставя някаква голяма прозрачност. Порови се как се държеше ЕЦБ в периода след финансовата криза, как отказваха да си кооперират с ЕП, как отсвирваха местните правителства, как плюеха на институции като Дойче банк.

 

ЕЦБ е възможно най-централизираната и опасна структура в света. Напълно независима от политическо влияние, при това без реален противник в лицето на правителство на еврозоната. За справка дори ФЕД има федералното правителство срещу себе си. ЕЦБ няма нищо. На една от последните си конференции при силен натиск от страна на немското финансово министерство да се спре с безконтролното наливане на пари в търговски банки, отговорът беше: "ще потърпите още малко". Тогална вакханалия. Кой им е позволил да печатат по трилион евро на година? ЕП, ЕК или финансовите министерства на държавите от Еврозоната?

 

Колкото до биткойн - това не е корпорация, за да се знае кой-кой е и какво прави. Някои от Core разработчиците са на заплата при Блокстрийм, а тези на БУ при Вер и китайците. Много спекулираш с това кой на каква заплата е, сякаш служителите на Вер са някакви алтруисти, които бачкат за моя и твоя кеф. Тия 120 к годишно също са ми меко казано смешни. Имам познати кодери, които бачкат за повече, при това не са от нивото на топ хакерите, които се занимават с крипто. Сякаш програмисти от подобно ниво не могат да си позволят да работят в голяма корпорация за 5-6 пъти повече пари. :D

 

Разликата е, че кодът е отворен. Не като системата на ФЕД и ЕЦБ. Като не ти харесва и мислиш, че вредят на Биткойн, влизаш и виждаш къде са грешките им, след това ги изобличаваш. Аз лично съм чул най-големите фанатици на БУ и нито един от тях не е против segwit. Лично Вер казва, че segwit носи правилните неща, но имало по-важни проблеми.

 

До момента анти-segwit кодерите не могат да открият слабост в системата. В тази на BU бе открита и експлоатирана.

 

Аз лично съм доволен от нивото на децентрализация дори от факта, че го има този конфликт. Две от движещите сили на биткойн - девелопъри срещу миньори се изправят едни срещу други и опитват да убедят юзърите кой е прав. Възможно ли би било това, ако девелопърите са подчинени на миньорите? По мое мнение това ще е начинът, по който ще работи BU мрежата.

Link to comment
Share on other sites

Guest Given

Е, щом почна с обидите, си ясен. Фундаменталното познание, че ръководството на ЕЦБ е от избираеми личности. :D Аре у лево, ясно е кой е глупакът в случая. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Given

С истерици не споря, няма какво да науча от тях, което е целта на спора. Жив и здрав, комуникацията ти куца. Не губи време с други постове в отговор, все пак това са ти пари, хаххах.  :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

аз просто исках да споделя това с вас, всички знаете какво е алибаба, колко са големи, колко са в крак с технологиите, този човек Jack Ma, собственика на алибаба не веднъж е казвал, че залага на БТК и вярва в развитието на технологията зад него

 

https://twitter.com/BIUK/status/918000733814792192

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...