Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Дискусия на актуални ICO-та

stamen
 Share

Question

Напоследък много познати ме подпитват за това или онова ICO. Мисля отново да почна да следя по-интересните проекти и тук ще споделям това, което мисля за тях. Ще се радвам да споделите и вашите мнения и информация относно тези или други проекти.

Ethereum Movie Venture - може и да не е скам, но рискът да инвестираш във филм, макар и през прозрачна и честна крипто платформа, не е за всеки.... Аз лично съм пас.

EONcoin - пълен скам, просто вариация в буквите на ONEcoin...

MobileGO - това ми хвана вниманието. Не съм запознат много с mobile games маркетинг, но от това, което съм чувал и което чета за платформата, сякаш има смисъл. Ще поразпитам няколко познати, които се занимават с мобилни игри, и тяхното мнение ще е определящо.

Интересен подход имат, че продават 100 млн токена, независимо от приходите, които получат. Има си и добрите и лошите страни....

Другото, което говори добре за тях, е че имат почти готов продукт: https://play.gamecredits.com/

ВАЖНО: горното и последващи мнения да не се считат за скланяне към инвестиция. Най-вероятният резултат от подобни инвестиции е пълна загуба на вложените средства :)

Recommended Posts

• 0

MobileGO - интересно е, че има игри в платформата. Регнах се, получих смс, сега се опитвам да инсталирам игра през тях, но не се сещам кое ми е profile user name... писах им имейл, ще е добре да видим, дали имат бърз и добър съпорт, което за мен е много важен белег, дали дадена компания ще има успех или не.

• 0

http://www.aeternity.com/- може би първият проект със сериозно българско участие, което не е толкова важно. Предстои 2-ра фаза на ICO. Хибриден PoW & PoS. Off-chain записи. Мигновени транзакции. Децентрализирана среда.

• 0

http://www.aeternity.com/- може би първият проект със сериозно българско участие, което не е толкова важно. Предстои 2-ра фаза на ICO. Хибриден PoW & PoS. Off-chain записи. Мигновени транзакции. Децентрализирана среда.

много ми е интересна аргументацията за втория рунд на финансиране....

• 0

Ето един клиент в крипто ми каза за тези

https://www.gladiacoin.com/- един поглед е ясен, че е пълен скам и пирамида. Което не значи, че първите (на които вече е платено веднъж) няма да намажат... 

• 0

Относно MobileGO - това е втора мрежа или по-скоро проект, свързан с GAME - виртуална валута за гейминг.

Доколкото разбрах токените, които ще се продават утре, ще бъдат само за турнири и за финансиране на маркетинга, свързан с платформата. Ако е успешен, сякаш GAME ще е най-печелившия.

Също така, ако си купите токени в утрешния crowd sale и платите с GAME, ще получите 7% повече токени, ако купите с биткойн. Всеки, който иска да инвестира, ще е по-добре да мине през GAME.

Гледам цената на GAME се е удвоила последния месец, но ако има интерес към ICO-то, предполагам ще се качи още.

Така че за сега аз си купих малко GAME, а след 2 дена ще говоря с един човек, който е много навътре в нещата с mobile app stores и ще кажа дали има развитие...

• 0

Хаха, малко смешно стана днес... Значи цял ден чета и гледам некви проекти, а преди час мина ICO на Gnosis, които

• за 10 минути събраха 
  • събраха 250,000 ЕТН!
  • което им давало valuation на цялата идея за 250,000,000$ долара!

Не е лъжа: https://gnosis.pm/token

От друга страна се радвам, че не съм инвестирал и цент, защото явно е лудост. Все пак каквото и да направят, то ще е с отворен код и всеки ще може да го копира.... При това е с 3 пъти по-висока valuation от Augur, които от сума ти време са в този сегмент...

Почвам да си мисля, дали не е някоя гигантска перачница. Обаче се сещам точно за себе си 2000-та година, когато мислих така и за инвестициите в google, amazon, yahoo и прочие....

ЕДИТ: Окей, като гледам коментарите тук, виждам, че не съм само аз заблудения... даже има идеи, че е пералня.... https://twitter.com/WhalePanda/status/856556103978627074

• 0
Guest Given

GNO Поло са го изкупили, колкото и да се правят на ударени. Маркет кап-а не е 330 млн., а около 12 млн.. 400 GNO са продадени за около 31$ всеки. Сега идва интересната част, девът държи 9.6 млн. GNO, почти всички от които трябва да изгори, като преди това ще ги държи заключени за година.

Тук много ще плачат и много ще празнуват, аз мисля да ги гледам само. :) Разбира се, ако теорията за намеса на Поло е вярна, то може да се очаква първоначален пъмп и да е добро за търговия. Всички помним Паскал. :)

• 0

Маркет кап-а не е 330 млн., а около 12 млн.. 

изкупени са токени за 12 милиона, които са 5% от всички.... Маркет капитализацията е стойността на всички токени...:)

Иначе вчера правилен избор да купя GAME, 14% печалба, жалко че сложих само 0.1 биткойна:

a4a1158f04b14458babb1bfad6cc5a88.png

• 0

много ми е интересна аргументацията за втория рунд на финансиране....

Къде прочете за нея? Пускането на мрежата е чак догодина, което ми напомня на ETH :) 

• 0

Предстои 2-ра фаза на ICO. Хибриден PoW & PoS. Off-chain записи. Мигновени транзакции. Децентрализирана среда.

Къде прочете за нея? Пускането на мрежата е чак догодина, което ми напомня на ETH :)

metaflute1 да каже какво има предвид с втора фаза..

• 0
Guest Given

"изкупени са токени за 12 милиона, които са 5% от всички.... Маркет капитализацията е стойността на всички токени... :)"

Tова е ясно, но по план тези токени трябва да бъдат изгорени. Тъй че възможните варианти са два - девелопърите не го правят и цената се срива повече от брутално поради заливане на пазара с нови токени. Другият вариант е да го направят и пазарната капитализация да спадне значително заради изгорените.

Въобще, изключително странен модел ми е това, но да видим какво са намислили...

• 0
Guest Given

Абе, този Виталик на колко проекта едновременно може да бъде advisor? След Gnosis сега гледам, че е станал и на WeTrust, което предизвика 70% скок в цената (аз съм си заредил още с листването в bitrex, тъй че е добре дошло). Робот ли е това момче? В някакво клипче пък си говори свободно мандарин... :D :D :D

• 0

https://wallet.aeternity.com/- на 21 май ICO-то продължава. Така са решили, така го правят. Въпрос на маркетинг. Според мен не е нужна някаква аргументация. 

е, как да не е нужна... трябва да има идея зад тава....

Ето тези направих dutch auction style ICO като имат определена идея зад нея:

Tова е ясно, но по план тези токени трябва да бъдат изгорени. Тъй че възможните варианти са два - девелопърите не го правят и цената се срива повече от брутално поради заливане на пазара с нови токени. Другият вариант е да го направят и пазарната капитализация да спадне значително заради изгорените.

Въобще, изключително странен модел ми е това, но да видим какво са намислили...

Идеологът зад това е точно Виталик :) А на него фундаментът като му е ясен, може да дава акъл колкото си иска, и той в повечето случаи ще е по-правилен от на когото и да е. А и те го вземат за Advisor, най-вече заради PR ефекта, който създава, както вече сам си забелязал намазал :)

• 0

Хаха, малко смешно стана днес... Значи цял ден чета и гледам некви проекти, а преди час мина ICO на Gnosis, които

• за 10 минути събраха 
  • събраха 250,000 ЕТН!
  • което им давало valuation на цялата идея за 250,000,000$ долара!

Не е лъжа: https://gnosis.pm/token

От друга страна се радвам, че не съм инвестирал и цент, защото явно е лудост. Все пак каквото и да направят, то ще е с отворен код и всеки ще може да го копира.... При това е с 3 пъти по-висока valuation от Augur, които от сума ти време са в този сегмент...

Почвам да си мисля, дали не е някоя гигантска перачница. Обаче се сещам точно за себе си 2000-та година, когато мислих така и за инвестициите в google, amazon, yahoo и прочие....

ЕДИТ: Окей, като гледам коментарите тук, виждам, че не съм само аз заблудения... даже има идеи, че е пералня.... https://twitter.com/WhalePanda/status/856556103978627074

https://www.reddit.com/r/ethtrader/comments/67ax24/to_all_gnosis_token_holders_take_a_seat_before/

• 0
Guest Given

Момчета, срам ме е да си призная, но накупих от още едно ICO. Който иска може да погледне https://backto.earth/blog/back-to-earth-white-paper/

Ето и един линк от туитър, защото са много специални и директно в сайта не може да се влиза:

https://backto.earth/blog/crowdfund/?aid=p5oGjdkqRYGR33BLL1FRpQ

• 0

Гледам и те са избрали модела на АEterniti с двоен ICO. По-горе бях попитал за аргументация на този модел и някой каза, че нямало нужда от такава. Нека спомена една възможна такава...

Правим първи ICO и за нула време събираме милиони. Само че повечето от тези милиони са пари на някой вътрешен биткойн милионер, който може да ги пусне от колкото си поиска различни адреси. Пресата зашумява, даваш интервюта, всички почват да съжаляват как са изпуснали такова яко ICO и прочие....

И тогава пускат второто IСО, което няма нищо лошо да е подпомогнато от същите биткойн милионерчета... Обаче проектът след време си намира причина да не се получи, а "developers" си живеят няколко години като царе с development fund-a :)

ICO като средство за пране на пари

Не случайно след чудото на Gnosis доста от хората, които следвам в Туитер - а те всички са доста по на "ти" с материята от всички нас тук заедно, си го написаха в прав текст, че става въпрос за зле скалъпено пране на пари...

Ето примерна схема: имаш високи печалби, реализирани в крипто-валута. В момента, в който обърнеш във фиат, дължиш данъци. За разлика от нас българите, американците са научени да са много внимателни и параноични с данъците си, защото има кой да ги следи и наказанията са чудовищни...

Та въпросът е какво да правиш с тези биткойни, които се водят на фирмата ти, и на които дължиш данъци, ако ги обърнеш във фиат или си купиш нещо с тях. Един от вариантите е да ги ре-инвестираш без да ги обръщаш във фиат. Ако реинвестираш в друга крипто-валута, нищо не променяш... Но ако реинвестираш в крипто токени, няма нищо лошо тяхната стойност да стане нула, ако ти после си получил вложените биткойни анонимно от организаторите на ICO-то... Разбира се, оставяш процент за тях...

ВАЖНО: Смятам, че както AEterniti така и Gnosis са солидни проекти, направени с най-добри намерения от крипто-анархисти... но мисля, че доста от другите са направени с подобни цели като горе-описаните, така че внимавайте в коя игра играете... 

• 0

Не разбирам каква е ключовата разлика с втора фаза на финансиране. Ако един проект идва с намерение само да пере пари, той може да си направи и трета фаза, но и само с една ще събере пари. Това си е маркетингов трик, зад който могат да стоят и лоши и добри намерения. Втората фаза цели набиране на повече средства и в двата случая. Някой е преценил, че ако първа фаза се получи успешно, с една допълнителна фаза ще се изстискат още повече средства, което е добре за проекта, ако намеренията са добри (т.е. ще е добре и за инвеститорите), а ако намеренията са пране или скам - ще е добре за няколкото измамника, които са го измислили.

Във всички случаи бумът на ICO-тата ще намножи и скам проектите. Като под скам разбирам не само проекти, създадени с тази цел, но и проекти, които са с добри намерения в началото, но се провалят и парите не се връщат.

• 0

Ключовата разлика е това, че с първото ICO манипулираш пазара, за да събереш прекомерно много през второто. Не е ясно, дали хората, които сега го правят, няма да попаднат зад решетките след години.. Както се случи с Чарли Шрем и други пионери от зората на биткойн - законът не е забранявал изрично действията им, но съдът после ги приравнява към съществуващи закони, защото по същество действията са били същите...

Предлагам да разграничаваме термините: Скам е проект, създаден с изричната идея да се измамят вложителите (onecoin)...

Другото е фалит и е най-нормалното нещо на света...