Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Дискусия на актуални ICO-та

stamen
 Share

Question

Напоследък много познати ме подпитват за това или онова ICO. Мисля отново да почна да следя по-интересните проекти и тук ще споделям това, което мисля за тях. Ще се радвам да споделите и вашите мнения и информация относно тези или други проекти.

Ethereum Movie Venture - може и да не е скам, но рискът да инвестираш във филм, макар и през прозрачна и честна крипто платформа, не е за всеки.... Аз лично съм пас.

EONcoin - пълен скам, просто вариация в буквите на ONEcoin...

MobileGO - това ми хвана вниманието. Не съм запознат много с mobile games маркетинг, но от това, което съм чувал и което чета за платформата, сякаш има смисъл. Ще поразпитам няколко познати, които се занимават с мобилни игри, и тяхното мнение ще е определящо.

Интересен подход имат, че продават 100 млн токена, независимо от приходите, които получат. Има си и добрите и лошите страни....

Другото, което говори добре за тях, е че имат почти готов продукт: https://play.gamecredits.com/

ВАЖНО: горното и последващи мнения да не се считат за скланяне към инвестиция. Най-вероятният резултат от подобни инвестиции е пълна загуба на вложените средства :)

Recommended Posts

• 0

Не знам дали пиша в правилната тема, но нещо де обърках и ако някой може да ми разясни машко. Купих в coinexchange.io 5000 doge и ей така да пробвам да взема с тях 100 000 sprouts coins ама като ги купих станаха 5 400 000 ... да 5 милиона и не знам какво се случи ? Някой да има някакв8 обяснение. И не не съм имал нищо повече ... вкарах 170 долара да купя друг койн и купих си го, но за 5 милиона нямах достатъчно валута.

май не е много подходящо за тази тема :)

нищо не е станало, просто си ги закупил по курса SPRTS/DOGE който е ~0.000925. Така за твоите 5000 DOGE получаваш 5,4 милиона sprouts.

Интересни коини търгуваш :)

• 0

във фейсбук има над 10 групи за криптовалути с по над 5 хиляди члена

като си отворя фейса и скролвам надолу по стената, 50% от публикациите, които виждам, са от тези групи.

там постоянно се приказва за различни проекти и криптовалути.

• 0

Истината е в Telegram. Никой сериозен не виси във Фейсбук. Аз лично инвестирам на ранен стадий. Сега съм в прокет, който ще бъде обявен октомври месец. 70к евро минимум инвестиция, 7% бонус, който ще се отключи след 6 месеца. Дерзайте и успех.

• 0

@Стамен този проект изглежда добре, но има шанс и да не се получи ако не станат 5000 етериума такали да го разбирам ? И не разбрах колко е цената на токена ?

П.С. видях вече... 1 етх за 11 лифа. Тоест по 27 28 долара на парче.

• 0

Индекс от криптовалути: Hedge token има ИЦО още 3 дни. Аз влязох малко защото съм фен на индексите по принцип. Не вярвам дългосрочно, но се надявам на пъмп по някое време

https://www.coinspeaker.com/2017/09/20/hedge-token-wants-build-next-sp-index-crypto-ico-live/

• 0

Ето този ИСО си заслужава, защото едва ли е скам, след като Луфтханза официално ще го ползват:

https://www.coindesk.com/ready-takeoff-lufthansa-strikes-deal-blockchain-ico-startup

Благодаря на Стамен за всичко, което е направил досега и прави и не знам дали осъзнава живота на колко хора е повлиял :D Само ако можеше някой като мен да попие малко и прилага подобна философия на giving back и helping others в съчетание с бизнес страната на нещата, но и не само. Нооо, всеки си има и силни и слаби страни, което е красивото в природата и все пак не сме роботи правени по калъп :) Отделно благодаря, че сподели това интересно ICO!

Четох WP, направих някои проучвания и сериозно се замислям да вложа нещо разумно и предпазливо в него. ***(!!!! Но не в пресейла, защото условията, които предлагат не ми допадат) Имам още някои проучвания да направя и ще споделя ако открия нещо по-интересно. Най-вече ми се иска да разбера доколко екипа е добър и способен да осъществи замисленото :) (за мен спекулирането в ИСО е равносилно на Венчър капитализма, съответно екипа е номер едно фактор затова ако знаете нещо за този ще съм много благодарен да споделите! :) )

Ето два линка, които силно ме окуръжиха в тази насока. Единия е директно от Луфтанза, а на другия можете да прочететe изключително интересната дискусия между човек (gpuk) доста по-умен от мен и изглежда навътре с нещата, който задава доста уместни въпроси на девелопъра на WT, който пък от своя страна дава отговори, които изглеждат задоволителни, но сега съм уморен и преди лягане и пак ще ги прочета и обмисля.

Ако някой от вас има коментар и иска да допринесе към разбирането на останалите и мен самия разбира се, е добре дошъл! :) Успех!

https://newsroom.lufthansagroup.com/english/press-releases/all/lufthansa-group-partners-up-with-winding-tree-to-bring-blockchain-technology-to-the-travel-industry/s/16fc8ce5-4656-41ee-a6b2-026441ba19b6

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1946065.60

*** If the TGE generates less than $5 million in funding, all the contributions from this stage will be returned back to

the wallets they originated from. The private pre-sale backers will not be refunded. Public pre-sale contributors

will be issued a partial refund, minus the foundation's expenses before and during the fundraiser.

• 0

Change Bank. Правят ICO  в момента. За мен лично е по-добре да не се бърза, но не разбрах кога свършва ICO-то. В блога си пишат, че ще е скоро ... и все пак: В четвъртък ще се състои панел в Сингапур с двама участника: CEO на OmiseGO и CMO на Change Bank (http://futureofchange.peatix.com/). Не зная дали тази среща ще се предава на живо, но има опция да се задават въпроси онлайн преди началото ... може и да се появи в youtube, кой знае. Проектът е много амбициозен и дори ми е трудно да повярвам - крипто банка, която започва да функционира глобално от първия ден на появата си, но не и за страни, които са забранили/отрегулирали това: change-bank.com.

Напълно е възможно OMG да е по-добра инвестиция в момента, ако тази банка ще се гради върху техните услуги. Това последното е спекулация от моя страна. (това може и да не е вярно. Но не е казано нищо конкретно по въпроса. технически сроковете са подобни като на ОмисеГО, но пък и там всичко зависи от пускането на Плазма)

Edited by metaflute1

• 0

Много интересен проект Quantstamp подготвя за пускане ICO.

Това е една интересна и нова платформа, която няма аналог и определено ще помогне много за цялостната работа на Ethereum мрежата. Според мен проекта определено се очертава като много перспективен, надежден и решава истински проблем при smart contract-ите.

На кратко Quantstamp автоматизира одитите на интелигентните договори (smart contracts), като това става децентрализирано и безпристрастно, разбира се. За да се одитира даден договор, нодовете (nodes) в мрежата на Quantstamp копаят или по-скоро одитират договорите, като всъщност одитът е част от математическите стъпки, необходими за решаването на блок. След като бъде извършен одит на договора, авторът получава доклад, описващ всички уязвимости в сигурността. Това, според мен, доста подобрява работата на цялата Ethereum платформа, като внася голяма доза сигурност и доверие. Quantstamp са направили такъв одит, вече, за друг проект - Request Network. Разгледайте подробно WP им - заслужава си да му обърнете внимание.