Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Задават се 2 хард форка в основните крипто валути


Recommended Posts

Тука една задачка за домашно.Кой е виновен "краля" от тотално доминираща валута с над 90% ,да пропадне в бездната до 44% ,и тоя процент ще продължава да пада ? и един додже койн да поскъпне 400% повече от него ??

 

 

Доминиране над 50% за мен не е положително, така че няма защо да лееш сълзи. Който е избързал с 400% сега ще се върне или ще почака краля. Извода е ВТС UPPPPPP.

Link to comment
Share on other sites

Доге-то не знам защо го ръчкаш в цялата схема, догето е понци влак за хазартно зависими, които се нахака лошо там просто чака следващия курс след 2 години. Да сравняваш биткойн с меме е забавно. 

 

 

https://bitinfocharts.com/comparison/transactionfees-btc-eth.html

 

Гледам тук таксите на етера не са революционно ниски, по-бюджетни са от BTC ама не са цъфнали и те. Таксите на етера са на нивото от февруари тази година на бтц, голям прогрес голямо чудо.

Link to comment
Share on other sites

Някой който държи BTC може ли да предложи стратегия за намаляване на риска през следващите няколко месеца? Аз виждам няколко пътя:

 

1. Do nothing - чакам евентуален хард форк и оставам с BTC в двете вериги. Когато стане ясно коя верига ще доминира прехвърлям всичко в нея. Ако се повтори ситуацията с ETH форка, няма да се загуби почти нищо тук. Там обаче и главните девелопъри и 90% от обществото го искаха този форк, а тук нещата изглежда ще са много по-болезнени. 

 

2. Switch to ETH - Тук нещата изглеждат много по-добре. Дори да има форк, мисля, че ще мине доста лесно. Обществото е единно, и всички вярват на фондацията която им докара толкова профит тази година. Очаквам паниката в BTC през следващите месеци да надуе цената на ETH още повече. На Consensus 2017 всички говореха за ICO и очаквам скоро и mаinstream компании да се пробват. Негативното е, че и там скоро ще усетят scaling проблема, и то много по-лошо от BTC защото ще блокира голяма част от приложенията на смарт контрактите.  

 

3. Switch to something else (LTC) - Скучно, но може би не лош вариант за няколко месеца?

 

4. Switch to USD - Най-скучно, и едва ли е за препоръчване

Link to comment
Share on other sites

Ако едно нещо може да се децентрализира, то ще се децентрализира /закон на интернет/. Наред са парите. Децентрализацията за мен е най-важния избор в дългосрочен план и слава богу не са малко тези, които са го осъзнали.

 

Рипъл не се вписва в тази естествена закономерност. Няма значение цената. Хората откога чакат да тръгне нагоре за да направят биткойни от това? Зад рипъл стои само това и нищо друго - пряко засягащо повечето хора. И да задмине биткойн по цена голям праз. 

 

Другото е по-интересно - "планиран" хардфорк (Ethereum). Данчо беше прав едно време като забеляза как се претупват набързо хардфорковете на етереум като семки на мач. Работата стана ясна - когато един човек реши, че трябва да стане нещо, всичко кляка тихо и след два дни все едно нищо не е било. Вчера се натъкнах на много любопитно мнение в туитър, относно етер:

 

The #Ethereum Enterprise Alliance is using a private fork. No relation to $ETH.
Like investing in unicycles bc Wall St uses bike messengers
 
Link to comment
Share on other sites

Не е вярно колега.Виж провери за "японски банки и рипъл" новина близо отпреди 3 месеца точно когато беше 0.006 $ ако не се лъжа.И след тази новина (която и аз пропуснах за съжаление) рипъла направи +3400%

 

Самия факт че не се срути от върха и да падне пак до 0.006$ е доста красноречив ! 

 

Аз точно това имам предвид. Рипъл няма отношение към децентрализираните пари. Не казвам, че рипъл е нещо несериозно. Просто е несъизмеримо и несъпоставимо с основните ценности, които са създали крипто парите. 

 

Едит: Виж ако някой ден се събудим с новината, че с рипъл вече може да се пие кафе в близкия мол ... това ще е сериозна работа и ще се запитам дали пък това не е провала на свободните пари. Може и да си продам личния пенсионен фонд в poloniex :)  

Link to comment
Share on other sites

говоря си с много хора, току-що хванали треската на крипто валутите - всички купуват етери само защото смятат, че етера е новия биткойн и както биткойн е сега 2000$, така и етера щял да стане $2000...

 

А това че вече има 100 млн етера срещу само 17-18 млн биткойна, че няма лимит на етерите, че предстоят няколко сериозни форка в етериум, които дори теоретически са спорни, никой няма как да разбере...

Link to comment
Share on other sites

Много си прав. Очертава се балон, но кога ще се пукне не мога да прогнозирам. Виждам , че Данчо е в екстаз, но аз стоя далеч. Радвам се на добро миньорство, но всичкото етн се обръща. Така  че ако искат още 2 години да го надуват... няма лошо

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...