Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

STEEM, STRAT, FCT и още

changel
 Share

Question

Здравейте,  нов съм в света на криптовалутите и имам някои въпроси. Идеята ми е да инвестирам в перспективни /според прочетените от мен анализи/, но все още евтини валути. Държа да отбележа, че това е дългосрочна инвестиция – не смятам да търгувам с тях в близките месеци.Тук идват няколко проблема:

1.Откъде да си купя криптовалутите, които съм избрал – STEEM, STRAT, MAID, GAME, FCT и BELA. Това, което си мисля е да си купя ETH / BTC от cryptobank.bg и да ги съхраня в Jaxx. После мисля да използвам биткойните или етерите като разменна валута в Poloniex, откъдето да купя желаните от мен коини. После обаче идва въпроса със съхранението им, понеже четох, че не е сигурно да ги държа в Poloniex.

2.Къде да ги съхранявам след като ги купя – може ли да ми препоръчате портфейл за тях? Лошото е, че за повечето няма читави мултикойн портфейли и единственото решение, което намерих е да си ползвам официалните им портфейли или да ги принтирам на хартия – какво ще ме посъветвате? 

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Сериозният анализ за всяка валута трябва да изучи и изпробва наличните портфейли... ако не са удобни, например, едва ли ще има успех... В твоя случай това включва и поддръжката на книжни портфейли...

След като решиш този въпрос, можеш да ни кажеш тук резултатите, и да си купиш БТС и после или от полониекс или от shapeshift  да си ги накупиш, съхраниш и забравиш :)

• 0

С тия уолети е такава разправия, и не знаеш дали компа ти е сигурен или не, дали нямаш кийлогър, дали през уайфай мрежата не те следят, дали нямаш бакдор и т.н., така че ми се вижда също толкова рисково, колкото и да си ги държиш на борсата, че може би и повече, защото сложността се увеличава с геометрична прогресия.

• 0

А коя платформа е по-сигурна и по-добра - Poloniex или Shapeshift ? Защото може би в началото ще ми се наложи да ги държа в самата платформа, колкото и несигурно да е това, докато (ако)намеря читав портфейл. Поло-то ми е с много деведесетарски интерфейс, но май поддържа повече валути, докато шейпа е с много приятен изглед, а и има мобилно приложение, което обаче не знам дали е плюс или още един начин да ти пробият акаунта. Сумите ще са до 1000 долара. Може би ще заложа на държането в ексчейнджа, пък ако избухнат някои от валутите, така или иначе ще се намери портфейл, както става с Монеро да речем.

• 0

В крайна сметка избрах Bittrex - най-лесен интерфейс, доста по-добри отзиви за нея /или поне по-малко негативни от другите/. Имам въпрос за верификацията - пращат ли писмо на физически адрес, както са спортинг бет сайтовете или не? Не че ще давам фалшив, само информативно питам. 

• 0

Мисля, че добре си се насочил към битрекс. Само един въпрос, някой ползва ли го от повече време? Мога ли там да си съхранявам валутите (говорим за под 1к$)? Надежден ли е?

• 0

Мисля, че добре си се насочил към битрекс. Само един въпрос, някой ползва ли го от повече време? Мога ли там да си съхранявам валутите (говорим за под 1к$)? Надежден ли е?

Много пъти е казвано - пари в борси е лотария. Ако смяташ да инвестираш дългосрочно (месеци/години) си извади парите по някакъв начин от там и ги дръж на адрес чийто частен ключ управляваш само ти. Нищо че сумата е малка, ти разчиташ това да се промени все пак :).  Иначе битрекс е от малкото стари алт борси, които още са тук, още от времето на mintpal , cryptsy..но тези последните вече ги няма.

• 0

Благодаря за отговора.

Колега, измисли ли къде да си съхраняваш различните валути? За всяка по отделно ли уолет или има надежден за всички едновременно?

• 0

Страхотна тема и аз мисля същото да направя като колегата ! Мисля да инвестирам 2-3к $ в няколко валути, тъпото е, че очаквам парите за инвестиция от продажбата на една стара къща на село и 2те валути на които се бях спрял - Lisk и Bitshares в момента откачат ... Късмет :(

Значи до момента това което съм разбрал е за да купиш друга валута, първо купуваш BTC и после от борсата с тях купуваш желаната от теб валута и тя стои там в твоя трейд акаунт, така ли е ? Бихте ли дали няколко насоки/стъпки как да се процедира ? Нямам намерение да се занимавам с ежедневни или седмични трейдове. Просто искам да закупя известно количество алт койнс и след време живот и здраве да ги продам на профит :)

Какво мислите за дългосрочна инвестиция от порядъка на 6-12 месеца за Ripple или Nem ?

• 0

аз лично купувам биткойн от крипто.бг като давам адрес за превод депозит адреса в полониекс или биттрекс.

след като го депозирам там биткойна, купувам с него криптовалутите и след това ако ще ги държа малко ги оставям в борсата, ако не - по уолети разни.

за рипъл бих те посъветвал да се пазиш.. мина момента за купуване, а сега следва само надолу, ако мжое да се вярва на тази статия: https://steemit.com/ripple/@olyup/fck-you-money-the-rise-and-fall-of-xrp

• 0

Хора, разбирам треската за злато, която ви е обхванала и как успеха на биткойн в последните години ви обнадеждава, че и с другите крипто-валути ще е така... 

Може и да греша, но в много дългосрочна перспектива, ще има само една или две основни децентрализирани мрежи, върху които ще има хиляди крипто-валути/токени.... 

Ако ще инвестирате спестяванията си, придържайте се към биткойн/етериум. Всичко друго има огромна вероятност да се срути.. Може и да изкочат 1-2 читави проекта, но ви трябват много технически знания и късмет, за да оцените кои са...

• 0

Хора, разбирам треската за злато, която ви е обхванала и как успеха на биткойн в последните години ви обнадеждава, че и с другите крипто-валути ще е така... 

Може и да греша, но в много дългосрочна перспектива, ще има само една или две основни децентрализирани мрежи, върху които ще има хиляди крипто-валути/токени.... 

Ако ще инвестирате спестяванията си, придържайте се към биткойн/етериум. Всичко друго има огромна вероятност да се срути.. Може и да изкочат 1-2 читави проекта, но ви трябват много технически знания и късмет, за да оцените кои са...

и аз мисля че като стане един голям световен краш в който всички ще осъзнаят че са вкарвали луди пари в някакви копия на копия, които не правят нищо, че останат само няколко лидера, които ще си разпределят функциите. но да яздим вълната в момента, няма нищо лошо - стига да уцелим момента когато да излезем.