ivan Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Добре де, както се вижда системата работи в момента. До колкото разбирам чрез segwit и ъпгрейд на блока примерно до 8мб системата ще започне да държи 3-4 милиона транзакции дневно. Тя ако достигне такъв момент, защо си мислите че няма да може да се измисли начин да е още по-добра? Дори и с една нишка според мен нещата ще могат да се вдигнат още повече. Скоростта на интернет се увеличава, скоростта на компютрите се увеличават и тн.. Процесорите са почнали от 1Mhz и чак когато са стигнали над 1000 Mhz се е започнало с мултипроцесорност. Технологията която се ползва в момента за Bitcoin ще може да се изстиска още много преди да се наложи някаква коренна промяна. Но дори и да се достигнат тези граници в следващите 10-15 години ще се намери решение. Хората не са можели да летят пък са отишли на луната, та един софтуер няма да ъпгрейдант. Няма как да се почнат нещата от края, всичко си има начало и път който трябва да си извърви. Биткойна не е суровина, но така и мейла не е суровина и интернет не е суровина. Но как си представяш(danisapfirov) да изчезне интернета да се върне телеграфа, да трябва да се праща информацията по физически начин да я пипнеш (вестникът, цццц, цц, ццц ц/телеграф/). Защо си мислиш, че ако хората свикнат с това да не носят пари, всичко да е на клик изпращане, получаване на пари(по целият свят без граници), с клонящи към минимум такси, без банки, без павителство което да си печата и тн.. (Дания ще минават на 100% безкешов режими в момента са на 70-80%) Изведнъж няма да разглеждат хартиената банкнота като нещо супер остаряло и да им е странно как е могло да се ползва някога и някак си да има инфлация !? Потока на информация, който благодарение на интернет е мигновенен - глобализира света, ако няма интернет ще има ли глобализация? Благодарение на крипото, ще се засили още повече глобализацията, това ще бъде свободно движение на пари по целият сват, както се движи информацията в момента. Всички учени и откриватели са ги мислили за луди. 99% от икономистите по света са учили едни правила и си действат по тях и не приемат нови неща. Ако попиташ някой икономист преди 2008 година да ли може да има отрицателни лихви какво ще ти каже че ти си луд и това никога няма да стане, сега е факт от години. Света ще претърпи много промени именно това е еволюция. Говоря си с различни финансисти и за тях това е балон който ще се спука и ще му мине модата, май са от тези 99% Стамен много добре си сравнява цената на биткойна с цената на петрола, а вие се чудите за какво да се заядете и да търсите отрицателните неща. Откъде толкова много негативизъм(завист ли е). Ако искате да дискутирате научете се как да го правите! Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Хиляди са примерите, когато дадено сложно понятие се означава с просто име. "Наричането" е езиков проблем и щом пасва на хората да го употребяват, значи е ОК. Много повърхностно ... на нивото на езиковите деформации, които са естествен процес и по-скоро трябва да бъдат приемани, отколкото опровергавани, а търсенето на логика отива при лингвистите. На същото повърхностно ниво е и употребата на думата Жетон. Бла-бла. Отново право в десятката е тази забележка и точно заради това всичко е "погрешно???" ... нищо, че в пост-военни времена етикетите за буркани са служели като пари и СА БИЛИ ПАРИ. Заблудени хора ... мизерия, глад, трупове по улиците, а те почнали с етикети да пазарят, вместо да измъкнат пачките с долари ... уау! Дани не разбирам дълбочината на коментарите ти. Съжалявам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Дани, според мен това последното ти влизане ни свари всички напълно неподготвени ... по бели гащи, дето има една приказка. А сега проверих, дори Сатоши Накамото не е използвал думата блокчейн в white paper-а си. Да не би да говориш за някакви съвсем други работи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Дани, обещай ни, че няма да станеш платен анализатор като Данчо. Сън не спя, че ще трябва да плащам зада ми спускат информация свише...... Толкова време този форум беше празен, от ден втори съм тук и след първия балон 90% от юзърите никога не се върнаха повече. Сега, когато най-сетне има достатъчно хора, които да напреднат с материята и да намерят отговорите си колективно, вие започвате да им обяснявате колко не разбират, да ги цитирате във вицове и смешки и тем подобни. Все едно, че съм във форум "Приложна философия" или "Аз съм Бок козел" .... ivan, kalin, metaflute1 and 6 others 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 вместо полезно инфо, всички теми са наспамени с безсмислени спорове.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted June 23, 2017 Author Report Share Posted June 23, 2017 Дръж си гетото, аз съм при смешките. гетото?!? Антон, май преминаваме границите на добрия тон. Бива злоба, бива комплекси, ма това е малко в повече ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Дани - в този форум има доста покер играчи от времето на igrach.com, които ще ти кажат, че тогава бан-вах хора от форума, триейки им всичките им предишни мнения, просто защото съм спал накриво... Приеми го като официално предупреждение.... Съжалявам, че не мога да намеря време и сили да направим един форум като смарт контракт, така че за хора като теб и Данчо да е адски скъпо да си поствате спама и всеки да може да ви игнор-ва в сетингс.. Ако някой е или познава добър PHP програмист, ще е добре да ми помогнат с ъпгрейдването на форума до новата му версия и да сложим някои по-модерни плъгини.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 ами ще те помоля или да четеш като гост, или да ни спестяваш спама, с който ни обля последните дни... kalin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Ама с Данчо се вземете, ве човек - дори на сватбата ви бих дошъл... Само ми кажи какво да правя, че няма кой да настрои форума, за да могат такива като тебе с Данчо да си пишат без да пречат на другите, които искат научат нещо полезно с влизането си тук.... Не знам, ако и другите смятат, че съм в грешка и че съм нервен, нека ми го кажат. Ако постигнем консенсус от 10 (реални) акаунта, ще ви направя и администратори... Сега се сетих, че ще е добре да направя публична анкета, дали да ви баннем или не. И ще броим само хората с повече от 10 мнения.... Съгласни ли сте? metaflute1, petbita and kalin 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbb Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Глупости си лафите цяла вечер,истината е ,че големите играчи тепьрва навлизат в играта.Там ще е разковничето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbb Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Няма да забравя пропадането до 250доларес,и как го погребахте.Е не точно Вие,но..,., Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olele Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Данчо да каже че някой е груб!!! Жива да не бях....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Страхотно Данчо, моля ти се ти състави анкетата, за да си сигурен, че не си ощетен в построяването ѝ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olele Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Не е сега времето да водя дискусии с теб или който и да е било друг, Жив и здрав на този етап. п.п. Радавам се че се радваш, искренно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 в цяла българия сме няколко души на кръст, всички сме добри и умни хора и не желаем на другите лошото, и сме над средно интелигентни - не разбирам защо трябва да се изпокарате всички тука. заровете томахавката и давайте напред, общото благо за всички заедно да мътят и да разчекват тези въпроси е по-добро за всеки един, отколкото ако е всеки сам за себе си. както каза някой от вас няколко пъти - в спора се заражда истината. но нека спорът да бъде градивен, и да не се стига до лични нападки на базата на мнения за някакви си криптовалути Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filchef Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Кой го направи пръча администратор да не мога да му игнорирам мненията. До кога ще продължава това безобразие. petbita 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 filchef, на 25 Jun 2017 - 11:49 PM, написа: Кой го направи пръча администратор да не мога да му игнорирам мненията. До кога ще продължава това безобразие. Filchev, сори, ама за тази гледка си струваше: И кажи как могат да се игнорират не-администратори? Иначе имаме идея всички да станат админи, имам чуството, че ще яко.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petbita Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Е тва ако не е най-забавната тема досега... :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olele Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Без връзка със темата или форума ама ко праим ся? Купуваме или продаваме? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Подавам оплакване за натиск върху гласувалите За бана на Данчо. Администраторски произвол! Иначе сериозно - ако не се занимавам с биткойн търговия, следва ли да бъда баннат от този форум? И понеже си фен на инфото - очаквам сериозен пъмп на Ethereum Classic през следващите няколко седмици до месец. Причината е най-вече в разработваните ICO за платформата, които ще надуят цената по подобие на ETH. Чисто технически през последният месец се формира апетитен булфлаг, като едва ли ще продължи sideways още дълго време. Обемите през последните дни са много по-високи отколкото при Litecoin и Ripple, например, което също е булиш. Още една причина са огромните пари от хеджфондове, които търсят експозиция в крипто, като ETC се очертава като стабилна инвестиция, върху която все още не е паднала сянката на балона, по подобие на ETH, BTC и Dash. И последно - с приближаването на момента, в който ETH ще премине към PoS мрежата на ETC ще се разрасне неимоверно. kalin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted June 26, 2017 Author Report Share Posted June 26, 2017 Иначе сериозно - ако не се занимавам с биткойн търговия, следва ли да бъда баннат от този форум? под ножаа .. -"филчев" не писал от 3 месеца в този форум и вероятно и не влизал даже.Говорим за много сериозен Мики Маус случай тука Дълго отсъствие ,3 месечно,но 24 часа след като Данчо пуска темата,мишока някак си много бързо изпълзява от дупката. Данчо, я ги сметни пак, да не се окаже, че са два месеца. Малко по коректно, По цял ден, с пари работиш, все пак ;-) А и не си поставял изисквания, да се логва ежедневно човека .. -"калин" регистрация от 1 месец и вероятно тогава чул за криптото, и с 10 мнения,чудно как и повечето в темата "Да се банне ли Данчо" Тук ще се съглася, напълно, с теб... И сериозно- покани ни да си кажем мнението - казахме го. Нормално е да има и хора, дето да не са напълно ОК с агресията, която проявяваш, на моменти. Не е необходимо да се доказваш на никого, човече ;-) Иначе си пич, няма две мнения по въпроса. Пък и гласуванката върви в благоприятна посока, за сега. Сипи си една биричка, и релаксирай. Наздраве! ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Конкретно? Като това, че от януари месец повтаряш, че си на фиат, а цената на BTC скочи 3 пъти? Като това, че плюеше ETH и се сети да се включиш след като скочи 6 пъти? Като това, че Dash ще падне до 0.015 btc преди няколко месеца? Посмали малко, анализаторе и си купи класици, да не ревеш после като линейка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted June 26, 2017 Author Report Share Posted June 26, 2017 Данчо все пак е човек,а не робот. Това е едно добро начало! А за безплатните анализи и съвети - май вече благодарих веднъж, чистосърдечно при това. Ако може и един въпрос.Каква е разликата от това да не си се логвал 3 месеца, от тази да не си се логвал 2 месеца ? Идея си нямам, човек. Новобранец съм, знаеш. Самият аз чета от няколко месеца тук, ма си направих акаунт едва преди месец, за да споделя инфо за един семинар в СофтУни. Тогава го намирах за добра идея, да го шерна във форума. Вече съм на малко по-различно мнение, ма какво да се прави. П.С. И вижте да добавите емотиконка с бирички, да можем да си викаме "Наздране", докато си се уяждаме дружески за бъдещето на биткойн ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Ами именно бе, анализаторе, прогнозата ти се мени 120 пъти за три месеца. Нямаш никакво понятие от фундамента на валутите, ти като цяло не си запознат и с тяхната идеология, от това, коеото съм ти чел. Само за пример ти давам слюнките, които пускаш при всяка форма на централизация, която иначе би трябвало да хвърли в ужас почитателите на крипто. Затова и мнението ти предизвиква голяма доза смях и малко съжаление. И един въпрос, администраторче, този форум за дейтрейдинг ли е? Аз си мислех, че е за крипто. Обсъждане на нови проекти, обсъждане на новини, обсъждане на нови идеи, обсъждане на бъдещето на биткойн или която и да е друга валута. Ако искам чартовете на доказани трейдъри - намирам ги с два клика в туитър, БЕЗПЛАТНО. Колкото за IQ-то... То се вижда, едно изречение без грешка не можеш да напишеш. Елементарната езикова култура говори много за интелекта на човек. ПП - Купи си класици, после ще ми благодариш. kalin and Sundy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Няма как да съм по-съгласен с това мнение на given... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts