metaflute1 Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Може би тук е момента да попитам нещо за Ledger Wallet. Свързана ли е картата, с която се нареждат плащанията с конкретното устройство. Т.е. ако изгубя флашката, трябва ли да унищожа картата? Мислех си тия дни какво става в случай на кражба на отделните елементи заедно и поотделно, а те са 4: ПИН, флашка, карта и 24 думи. Ако ми откраднат: 1. ПИН + флашка = Няма проблем. Само ще ми видят баланса, но нямат никакъв контрол. 2. ПИН + флашка + карта = Има проблем, но трябва бързо да си преведат баланса на тяхен адрес, защото ще се опитам да го възстановя с думите 3. Само картата = Няма проблем. ...... Та в този ред на мисли се питах какво става, ако остана само с картата ... взимам нова флашка и ползвам 24-те думи ... в този случай не трябва ли да ползвам картата на новата флашка, т.е. старата карта си е свързана със старата флашка още при самото им производство в завода. ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Картата и флашката са свързани още при производството... Ако загубиш само картата, може да изискаш май нова от тях по особена процедура Ако загубиш само флашката, картата ти е ненужна Може да свържеш телефона си към уолета и така картата да я запазиш заедно с 24-те думи някъде за всеки случай. Мисля, че при Nano S няма карта. За това и казвам, че колкото и уж удобно да изглеждат hardware wallets, всъщност не са хич удобни metaflute1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Не съм сигурен, че разбирам от какво е продиктуван този въпрос. Стамен казва, че е по-сигурна от Jaxx, аз коментирам, че и сигурността на Jaxx е на прилично ниво. Със сигурност не е по-несигурна от всички други сайтове, които ти държат частния ключ. Доразвий малко въпроса, ако пропускам нещо. ;-) jaxx.io е 100 пъти по-удобен и много малко по-рисков... Какво прави blockchain.info несигурна платформа за съхранение, получаване и изпращане на койни ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragomirG Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 https://hash.bg/forum/topic/968-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD/?do=findComment&comment=9069 или книжен портфейл (виж сайта) или трезор/леджер със сигурно пазене на 24-те думи идеята е, че каквото и да правиш, ако не опазиш 12-те или 24 думи, носиш (неоправдан) риск... Рискът според мен е еднакъв, ами ако стане нещо с хартиеният портфейл? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Най добре да се разхвърлят в няколко адреса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 8, 2017 Report Share Posted July 8, 2017 Рискът според мен е еднакъв, ами ако стане нещо с хартиеният портфейл? хартиеният портфейл, можеш да си го копираш на 100 места... хардуерния само веднъж - и неговия бекап пак е хартиен. Най добре да се разхвърлят в няколко адреса моят вече четири годишен опит показва, че всъщност е най-лесно да имаш един cold storage с много добър бекап... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 моят вече четири годишен опит показва, че всъщност е най-лесно да имаш един cold storage с много добър бекап... stamen, ти за твоите 190 BTC какъв cold storage ползваш ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 ^^ Много си тактичен! Аз имам един въпрос като за ламер!? БТК-то като е на Уолет и имаме 12те думи .... - това безопасно ли е около събитията на на 1 Август ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 ^^ Много си тактичен! Аз имам един въпрос като за ламер!? БТК-то като е на Уолет и имаме 12те думи .... - това безопасно ли е около събитията на на 1 Август ? безопасен е даже джакс ще пуснат и версия за форка, но днес нещо им крашна апа аз хром... иначе за колд сторидж казах подробно какво мисля в друга тема: install jaxx, запиши 12 думи, send coins, uninstall jaxx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragomirG Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 Защо да се деинсталира? В случай на пробив да не се види колко и къде са пратени ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 За да е COLD storage.. Когато е инсталиран, му се вика hot storage :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 иначе за колд сторидж казах подробно какво мисля в друга тема: install jaxx, запиши 12 думи, send coins, uninstall jaxx Даже не е в друга тема - в същата е, ама на предната страница! ;-) @DragomirG: Колега, моля те, да прочетеш цялата тема, двайсетина поста са - не е кой знае колко много. Стамен обяснява как да се ползва Jaxx като колд сторидж. Обяснението е на достъпен език, вярвам, че ще ти е полезно. И ако след това има още въпросчета - питай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 Защо да се деинсталира? В случай на пробив да не се види колко и къде са пратени ли? Когато са изпратени койни към новосъздаден адрес, няма как да се разбере на кой точно са пратени. Реално може адреса да се създаде и офлайн, а ако си гений в аритметиката и може сам да си го създадеш, дори не е нужно да имаш PC. При транзакцията се вижда на кой адрес са пратени, но само това и нищо друго. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 stamen, ти за твоите 190 BTC какъв cold storage ползваш ? [off topic] Пуснах му още 10 BTC, за да се закръглят .. Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Аз има въпрос относно отпечатването на адресите за всички валути. Jaxx-а често ми променя адресите, ако аз си запиша адреса по който да пращам койни, а после Jaxx го промени, какво се случва? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 [off topic] Пуснах му още 10 BTC, за да се закръглят .. Cheers! Ако може изпрати и на мен 7 биткойна да си закръгля моите на 10. Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Има статия по темата в сайта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Имам един въпрос, не смятате ли, че 12-те думи - бекъп фразата може да бъде лесно брутфорсната? Гледам, че и "myetherwallet" са я премахнали, като опция, точно поради тази причина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Имам един въпрос, не смятате ли, че 12-те думи - бекъп фразата може да бъде лесно брутфорсната? Гледам, че и "myetherwallet" са я премахнали, като опция, точно поради тази причина. ето статия на темата: https://medium.com/airbitz/why-a-12-word-mnemonic-is-an-insecure-bitcoin-wallet-backup-d56085da6c8d Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 И друг въпрос имам (нахален съм ). Къде съхранявате по-малко популярни валути? Купил съм няколко и те стоят в "bittrex" и "coinexchange". Къде е подходящо, при положение, че портфейли, като Jaxx например не ги поддържат все още? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 бкт имам в блокчейнинфо и в джакс, етера и лайта са ми в кракена, имам малко етc и бcc в битрекс като цяло стоя далече от поло и финекс, но не бих се наел да рекламирам нещо само евала пак на Стамен дето ме отвори на тоя jaxx направо се родих с тоя портфейл, държа бтк в 2 стари блокчейн адреса, само защото никога не е влизано в тях, иначе сигурно и тях щях да преввърля в jaxxa Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 vamp111, а по какви причини стоиш далеч от поло и финекс? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 страх ме е, аз съм суеверен, някак си ми се струват нечисти борси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Имам един въпрос, не смятате ли, че 12-те думи - бекъп фразата може да бъде лесно брутфорсната? Гледам, че и "myetherwallet" са я премахнали, като опция, точно поради тази причина. ако може да се брутфорснат, ще могат да ти брутфорснат и частния ключ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Много хитро и скъпо нещо за пазене на seeds https://cryptosteel.com/ продават го като опциа с trezor Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts