Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Питане за съхранение на биткойн.

Recommended Posts

@Pirosog

Кой е най-добрият вариант при ползването на Nanos Ledger S ? С техния апликейшън или през MEW?

Здравей,

специално апликацията им за Етириум позволява само първия адрес (А нано леджъра идва с десетки такива), и не можеш да си виждаш токъните. Аз лично го ползвам с МЕW тъй като мога да мога да ги контролирам и тях. Мога да го правя от всяко ПЦ с MEW и е супер безопасно (само оригиналния MEW може да ти разчете кличовете, без да ги въвеждаш).

Поздрави.

Точно така. Адресите са в леджера, използваш тяхната апликация (която ти дава само да ползвал първия адрес и само ETH) или MEW за да виждаш всички адреси и токъните по тях.

@pirosog , аз едно не разбирам - защо е необходим хардуеър уолет, като всеки, който има бекъп думите ти(съответно 12 или 24), може да ти открадне коините. Ако ти хакнат пощата, компютъра, откраднат листчето с бекъп думите из под матрака или кой където си ги държи, не става ли леджър нано с/трезор излишен? Не е ли същото, ако имаш уолет в myetherwallet и си съхраняваш бекъп думите някъде? или сваляш jaxx, правиш си портфейл, записваш думите и го триеш. Не разбирам предимството на допълнителното устройство.

@pirosog , аз едно не разбирам - защо е необходим хардуеър уолет, като всеки, който има бекъп думите ти(съответно 12 или 24), може да ти открадне коините. Ако ти хакнат пощата, компютъра, откраднат листчето с бекъп думите из под матрака или кой където си ги държи, не става ли леджър нано с/трезор излишен? Не е ли същото, ако имаш уолет в myetherwallet и си съхраняваш бекъп думите някъде? или сваляш jaxx, правиш си портфейл, записваш думите и го триеш. Не разбирам предимството на допълнителното устройство.

Зависи от индивидуалния случай. Ако няма да харчиш нищо в следващите няколко години, не ти трябва хардуерен портфрейл - след няколко години ще си купиш последната версия. Ако ще нареждаш плащания - трябва. Ledger Wallet (сигурно и Трезор), например, предлага удобството да си в крак с подобренията, т.е. дори да не правиш преводи, в крайна сметка може да се наложи да направиш такъв, в конкретния случай преминаване към SegWit адрес. Просто си преценяваш сам за себе си дали ти е необходим.

Пак пример - нямаш пари да купиш биткойн наведнъж и отделяш всеки месец по 30-40 лева и трупаш за пенсия. Няма нужда от хардуерен за момента. После като стане цената стотици хиляди след години, ще имаш достатъчно пари да си вземеш най-актуалния за минимална сума сатоши. и т.н.

Монетите не се съхраняват в MEW, а в блокчейна, да го кажем по-просто. Има и други начини, да си играеш с монетките, но MEW е най-лесният. Преди MEW, ще изчезне Ethereum. Неща, за които не трябва да се притесняваш. Пък и ако това се случи, ти гарантирам, че Ledger и Trezor ще ударят рамо за съпорт. Като цяло аз на един лист имам - думи (за всички портфейли, само аз знам коя от къде почва) + кодовете за достъп до акаунтите ми в Гугъл. В тях, чрез Google Sheets, по специален начин си съхранявам кодовете за реставрация на други акаунти + 2FA.

Поздрави.

Правих си един уелет днес и ми писна да пиша думи с кривото ми писане та направих 2048те думи в 5 страници и просто принтвате и си пишете от 1 до 24 номерата и готово.

https://drive.google.com/file/d/0BzetiAMKzrUaWnk4LTVsZ1BCamM/view?usp=sharing

ако ти се търгува с/у евро, най-добре е там, биткойн.де и кракен.ком, много лагят особено в моменти с голям обем... не можеш да се логнеш, не ти се изпълняват заявките, особено кракена е мртв..

Аз ще прехвърлям в БТК от друг портфейл. Точно това, че работят в € ме привлече, по-удобно ми е в в €. Имам и в bitfinex акаунт, но нещо ми е много сложен там интерфейса и не мога да видя нещата в €. Благодаря на всички.