Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тайната на инвестициите в биткойн и крипто валути


Recommended Posts

Тази статия бе породена от многото разговори, които водих напоследък с приятели, инвестирали наскоро в биткойн или алтове. Винаги съм твърдял, че HODL-ването е най-добрата стратегия за всички, но едва в тези разговори ми се изкристализира логиката зад тази бих рекъл интуиция.

 

Ще се радвам на всякакъв вид фийдбек от вас, за да може да я пооправя следващите дни, преди да я представя по социалните мрежи. Мисля, че темата е много важна, и ще е добре да бъде ясно представена.

 

 

Тайната на инвестициите в биткойн и крипто валути

Link to comment
Share on other sites

Добре е да се правят такива статии, анализиращи тенденциите и процесите в света на криптовалутите.

Полезно е за хора, които сега навлизат в криптовалутите, да бъдат информирани за ползите и рисковете.

 

Обаче, трейдърите (спекуланти) няма да са съгласни с изводите от статията, тъй като за някой от тях това е много успешно и печелившо "занимание". Също така е вярно и че тези "пазарни игри" не са за всеки и много малко са спечелилите, а повече са загубилите и разочарованите:)

 

Цената на всяко нещо, включително и криптовалутите се определят най-вече от пазара - търсене/предлагане.

За съжаление обаче, този пазар е силно деформиран и изкривен (манипулиран) от търговците (спекуланти) и борсите.

Тази спекула, рефлектираща върху волатилността на цените, със сигурност вреди най-много за навлизането на сериозни инвестиции в света на критовалутите и забавя тези процеси.

Link to comment
Share on other sites

Абсолютно вярно всичко написано в статията!!! Личен пример: само до преди няколко месеца бях само инвеститор, признавам си хванах цена недостижима никога повече, след като нарасна с около 1000% станах по-алчен и реших да инвестирам повече, на доста по сериозни цени, след това се пробвах с трейдване дълги позиции печелеше се добре, всички се ре-инвестираше, повече от половин ден не съм стоял във фиат, царевичките растяха като бройка ежедневно, докато Декември месец след решението на СЕК загубих половината от това с което оперирах по борсите. В паниката последваха още няколко грешни хода, един от които беше да загърбя собственото си пророчество, че тази година е годината на алт-овете. Мога да дам примери: 650 етера, 145 000 монерота, 300 даш-а, хиляди лиск-oве, десетки хиляди амп-ове, лайткойни и много много други други. Сами може да си направите сметката що за пропуснати ползи са това, след като съкратих всичко и обърнах в БТК още много преди началото на големите помпи.... от тогава се опитвам на дей трейд да печеля с къси но сигурни позиции с много големи залози, до сега съм само на плюс, но сравнено с това което щях да спечеля от едно елементарно холдване, то този плюс е песъчинка в цялото море.

 

5 звезди за статията, 5!

Link to comment
Share on other sites

Статията е подвеждаща и опростява нещата като ги свежда до една стратегия, една технология и един-два варианта на крипто валути.

 

Според мен статията е посветена на поведенческите проблеми на пазара при "новодошлите" в полето на тези технологии и няма за цел да представи всичко което предстои да се случи в тази област, която ще става все по-обширна. Мисля, че много коректно е казано - или няколко цента или няколко стотин хиляди. Това не е неглижиране, а кратко и точно пояснение. Просто целите които си поставя автора със статията са изпълнени на 100% и те не съвпадат с очакването на други хора да прочетат друга статия, която да дава информираност за всичко, свързано с блокчейн, DISTRIBUTED Ledger Technologies и т.н. - дали началото си от няколко странички текст, който можете да прочетете тук: https://bitcoin.org/bitcoin.pdf 

Link to comment
Share on other sites

Статията е подвеждаща и опростява нещата като ги свежда до една стратегия, една технология и един-два варианта на крипто валути.

 

Ето началния параграф на статията, с фокус за бавно-схващащите като теб, Дани:

 

Тази статия е за всички нови инвеститори в биткойн и крипто валутите като цяло. Тя и за хората, които отдавна са инвестирали в тях, но се чудят, дали е време да продават. Не се отнася съвсем за ново навъдилите се дей трейдъри, които са превърнали в своя професия спекулациите с волатилните цени, но ще стане и дума за тях, като се надявам, че ще им помогна да придобият по-добра перспектива за това, което правят. 

Link to comment
Share on other sites

Ако някои от миньорите на алтернативни крипто валути, играят на борсите с цел печалба от търговия, то със сигурност много от тях биха се припознали, освен тези, които са толкова успешни, че им се е видяло безсмислено да хабят ток и са се отказали от миньорството в полза на търговията. За останалите - ако копаят и не са доволни, ще се преместят на друга валута. Като цяло миньорът в днешно време трябва да е една от най-информираните страни в системата и едва ли някой ще се засегне, че не е споменат в статия за търговия.

Link to comment
Share on other sites

100% от хората които познавам в сферата на БТК, съжаляват, че вместо да инвестират в техника за копане, не са купили на по ниски цени директно от борсата, но и 100% от тях са започнали като миньори!

 

едно момче имам дето копа лайт от 3-4 год. каза, че и преди и сега пак е печелил доволно и не би се отказал от копането без значение от цената/монетата.

 

това е бизнес, но и религия!

Link to comment
Share on other sites

Не ти разбрах мисълта.

 

Всеки може да търгува с цел повече печалба, вкл. миньорите, т.е. всеки може да се припознае в масата, за която се говори в статията. И миньорите са хора, и те не са застраховани от това да се изкушат да търгуват. и те като обикновените хора плащат сметки за ток ... вярно по-големи са, но всеки си преценява. 

Link to comment
Share on other sites

аз съм дал пример със себе си по горе за холдването, който каквито изводи иска да си вади.......

 

ако на някой не му се чете накратко ако вместо да тъгувам бях холдвал, сега щях да се къпя в море от (. )( .)

Link to comment
Share on other sites

Ами ако сега сме в ситуация, подобна на ноември 2011 (1100$) и предстои 3г мечи пазар ? Какво става с  "HODL" ?

Ами ако (поне за бтк) няма вече никога друг бичи пазар и влезе в продължителен 5-10г мечи пазар до 50$ какво правим с  "HODL" И не ми казвайте ,че не може да стане.Никога няма гаранция за нищо ! 

 

 

Като не си сигурен - четеш моите анализи.

Link to comment
Share on other sites

Последния абзац на Данчо относно новобранците и влизането на пазара е много верен, поне според мен, защото аз съм в същата ситуация :) нямам идея къде да вляза (в коя валута). За това чета повече и се надявам постепенно да се адаптирам към него.  Аз ще попитам директно макар да прозвучи и малко нагло, но темата е точно такава (това нещо влиза в нея) дайте съвет за първи стъпки на новобранците.

Link to comment
Share on other sites

статията ми хареса и е полезна на по-голям брой хора, отколкото неоптимална за други.

единствено малко изсилено ми прозвуча следното "В момента единствените две мрежи, които имат реална ползваемост, са биткойн и етериум"

това буквално е напълно невярно. Даш, Сиа, Голъм, примерно, и доста други, които не съм разучил, имат ползваемост, която не припокрива тази на биткойн и етереъм ами е в други по-тесни ниши.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...