Jump to content
hash.bg - биткойн форум
 • 0

[STRAT] The Stratis platform


changel
 Share

Question

Stratis_Logo_Gradient.png

Официалният сайт: https://stratisplatform.com/

Кой стои зад проекта: https://stratisplatform.com/team/

Тwitter акаунт: https://twitter.com/stratisplatform

Wallet: Препоръчвам засега Ledger Nano S, но когато всичко около Breeze Wallet се изчисти, това ще е най-добрият криптопортфейл изобщо. Доколкото знам Jaxx са включили STRATIS в списъка с бъдещи валути. Добра опция си е и официалният сегашен портфейл, който може да се изтегли от тук:

https://github.com/stratisproject/stratisX/releases/tag/v2.0.0.3

Откъде да купим:

https://poloniex.com/exchange#btc_strat

https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-STRAT

Новини около проекта:

https://github.com/stratisproject/StratisBitcoinFullNode

https://stratisplatform.com/blog/

 

Колеги предлагам тук да обсъждаме новините и развитието на една много обещаваща, според мен, платформа - Стратис [sTRAT]. Преди да настъпи паниката покрай Биткойн и 1-ви август се търгуваше на цени от около 10 долара - сега спадна до 3 имате шанс да напазарувате евтино. Последните дни се появиха две много важни новини - Microsoft Azure официално сертифицира Стратис и ще ползва платформата в бъдещи свои разработки. Също така бе пусната алфа версията на  Breeze Wallet, който е първият портфейл писан на #C. Стратис е PoS based network. По-надолу съм обяснил какво точно представлява платформата и какви са предимствата спрямо основния конкурент - Етериума.

 

 1. Какво е STRATIS?

 

STRATIS е Blockchain-as-a-service (BaaS) платформа, създадена да предоставя решения за корпорации във финансовия сектор, които искат да се възползват от предимствата на технологията blockchain. Блокчейнът всъщност е разпределена база данни, която поддържа непрекъснато нарастващ списък с подредени записи, наречени блокове. Всеки блок съдържа времеви маркер и връзка към предишен блок. Това означава, че е в състояние да проследява други видове данни в частни блокчейн мрежи в допълнение към парите.

 

STRATIS позволява на компаниите да създават свои собствени блокчейн приложения с функциите, от които имат нужда, което прави процеса на разработване по-опростен и ускорява развитието на техните проекти. STRATIS дава възможност за създаването на отделни частни блокове, които могат да бъдат стартирани от организации на трети страни, които пък могат да ги персонализират за техните нужди. Тези сайдчейни са осигурени в основния блок на STRATIS. Те могат да бъдат достъпни чрез лайт клиенти и приложни програмни интерфейси (API).

 

Накратко, STRATIS прави използването на технологията блокчейн удобна за корпорации. Технологичната платформа nSTRATIS за развитие на бизнеса е едно просто и достъпно решение за приложения на C# и .Net. Стратис предлага решения, ориентирани точно към специфичните нужди и изисквания на дадена фирма, а не я карат да си променя начина на работа за да се приспособи към нещо ново. STRATIS наскоро получи подкрепата от компания като Microsoft. Целта им е да се превърнат в предпочитаното решение за всички проблеми, като се превърнат в Blockchain As A Service (BAAS) платформа. Microsoft обединява различни платформи, които предоставят възможност за създаване на лични децентрализирани приложения в рамките на тяхната партньорска програма BaaS (Blockchain-as-a-Service). Те добавиха STRATIS към cloud услугата - Azure, за да предоставят цялата функционалност за създаване на блокчейн приложения. STRATIS всъщност е специализирана в разработването на инструменти, персонализирани за продукти на Microsoft и е единствената криптовалута извън TOP 3, която получава подобно доверие от ключови световни компании. Основната им цел е да осигурят инструменти за преместване на финансовите институции в работа в блок-верига, за да се подобри работоспособността и надеждността.

 

2. Какви са разликите между STRAT и ETH?

 

STRATIS е подобна на Ethereum платформа в концепцията, но всъщност е и много различна по отношение на предоставянето на своята услуга. STRATIS работи на Bitcoin блокчейн, но мястото в което се различава е, че предлага на разработчиците възможността да кодират в C#, което отваря много възможности за приложения и други разработчици, защото те няма нужда да учат изцяло нов език за да пишат приложения.

И STRATIS, и Ethereum са платформи за разработване на приложения, базирани на блокове и т.н. smart contracts /умни договори/.  Но отличителна черта на STRATIS са договорите по страничната верига /sidechain/. Ако някога сте се вглеждали в размера на данните в блока, когато изпращате smart contract в Ethereum, ще забележите, че всички тези данни пътуват по главния път и биха могли да причинят „задръстване”, ако има твърде много данни за обработка. STRATIS иска да улесни тези договори на странични вериги, така че главната мрежа да може да се движи безпроблемно, без да се задръства с данни.

 

3. STRATIS Roadmap 2017

 

DBGl6aMWAAAzoiI.jpg

Link to comment
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Breeze Tumblebit Server Experimental Release

 

Изглежда, че това е новината, заради снощното покачване на цената. В началото си мислех, че е обикновена помпа, т.е. новината беше публикувана малко по-късно ... за да може слабите сърца да се раздадат максимално :)

 

Добавено: Затова HODL е задължително при подобни ситуации.

Edited by metaflute1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Като цяло преди Нова година не мисля да продавам нищо налично - тогава се очакват големи новини около проекта и цената би трябвало да се покачи доволно.  :)  Иначе миналият уикенд заради алчност не взех на 2.6$, сега вече се движи твърдо над 4... Да се надяваме, че идният покрай вълненията за 21 август ще спадне достатъчно за да взема още. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Цената вече твърдо е над 7$ и през последните няколко дни е крипто-то от ТОП 10 с най-стабилен растеж. Даже вече е на 9-то място по капитализация и скоро ще стане 8-ми. Определено добрите новини за биткойн спомогнаха за тренда, сега чакаме момента, в който ще се реализира Breeze Wallet и цената ще скочи доста по-чувствително от сега.  :)

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ето и една хубава статия по темата:

 

https://steemit.com/cryptocurrency/@blockchainttmft/what-is-stratis-and-why-did-it-rise-by-a-whopping-120

 

Доста хора предричат, че ще надмине стабилно етера в дългосрочен план като единична цена и като капитализация, но аз все още съм по-сдържан за такива твърдения. Но определено са най-перспективния алт - имат страхотен екип, който се разраства с качествени кадри, всекидневни ъпдейти - постоянно се работи по проекта и резултатите няма да закъснеят.  ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Аз така и не разбрах, коя точно нужда/ниша в бъдещото децентрализирано общество (звучи много соц, ама сигурно ми е от набора) ще запълни този стратис...

Link to comment
Share on other sites

 • 0

По-достъпен е за редовия програмист. Хората знаещи #С са доооста повече от тези, знаещи специализираните блокчейн езици като Solidity - оттам повече възможности за изполване на стратис в различни сфери.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Аз нямам за цел да ви убеждавам да инвестирате - не съм им маркетингов директор. Просто в морето от алтове Стратис имат най-голям потенциал (според мен). И според Майкрософт. А улеснението, че се използва #С хич не е малко. Пействам един отговор на подобен на твоя въпрос от bitcointalk темата:

 

 

Stratis:

1. Has a professional team and a very experienced group of developers

2. Has unique and innovative technology in development, check their github

3. Will introduce blockchain to millions of developers through their platform

4. Will be releasing the Breeze wallet soon, which will handle millions of bitcoin transactions in complete privacy thanks to Tumblebit tech, it'll expose Stratis to a wider audience (possibly increasing the value of STRAT)

5. Masternodes will improve price stability and be rewarded.

6. Once smart contracts are released, Stratis will be a major competitor to Ethereum and other alt coins.

7. Scaling won't be an issue on the platform.

8. Has/is preventing many issues that bitcoin and Ethereum are currently facing - i.e scaling, privacy, mainnet bloating, developers wanting to develop on blockchain in a familiar coding language, businesses looking to transition to blockchain with support and ease.

9. Will be a leading BaaS Crypto available for a wide range of industries

10. Consultancy will help businesses every step of the way.

11. Has a solid community.

12. Has STRAT wealth distributed quite well across the community

13. Is well into their roadmap and the community is very pleased with how well the devs are doing

14. Development team is continually expanding, getting some very skilled devs joining the team

15. Has a very bright future the way things are going

16. Compliments Bitcoin and Bitcoin compliments Stratis

17. Has a clean and easy-to-navigate website

18. Has created many wealthy investors

19. Is definitely here to stay

 

Всеки сам решава в какво да инвестира, целта е хората да имат най-много инфо за различните възможности.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Хората знаещи С нямат никакъв проблем с какъвто и да е "Специализиран" език. Дай нещо друго, на което да се хванем. 

Без да съм особено компетентна по въпроса, чувала съм от колеги, че C# и .Net фреймуърк предоставят глезотийки, с които майкрософт програмистите са свикнали - трудно ги караш да пишат на други езици. Да не говорим за толкова млади езици като Solidity. Та и те възлагат очаквания на блокчейн решения от този тип.

 

 

Това го казвам без да подкиквам към инвестиции, естествено. Самата аз инвестирам само в биткойн. ;-)

Link to comment
Share on other sites

 • 0

майка му деба, ще взема да инвестирам :)

Стамен, предполагам че си рисърчвал преди да достигнеш до прозрението по-горе. :D 

Би ли споделил, какво реши, в крайна сметка? Питам от инвестиционен интерес. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Малко предновогодишен ъпдейт - около 31 декември ще бъде обявен старта на ICO платформата на Stratis! Базирана е на биткойн и при презентирането на един изчистен от бъгове продукт може да е голям пробив в крипто сферата. Цената вече мина 15$, а и януари е плануван като месец на маркетинга, защото Breeze Wallet също вече работи и претендира да бъде един от добрите портфейли на пазара. 

Отделно се очаква release на Smart Contracts и  Sidechains, което значи много шумене около това крипто през Q1 на 2018.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...