Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Портфейл за ripple


rippleche
 Share

Question

Добър ден на всички във форума. От скоро чета за криптовалутите и имам страшно много въпроси, но някой сигурно за вас са доста глупави и моля да бъда извинена. Понеже гледам биткойна доста се развива, но в момента вече не ми е по джоба доста се качи. Та загледах се към рипъла като конкурент на биткойна в бъдещето. Та какво мислите за рипъла има ли бъдеще ? Какъв портфейл ще ми предложите за рипъл ? Видях в сайта доста обяснения за jaxx ама не съм се регистрирал, но има ли ripple. И последния ми въпрос е относно портфейлите. Ако си направя портфейл примерно в битстамп или jaxx и купя рипъл. Някой може ли да ми прати от единия портфейл биткойн в друг портфейл или трябва да сме в един и същи портфейл ?

Link to comment
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Най-добрия wallet за ripple според мен е Ledger Nano S - хардуерен, но в момента няма налични бройки. Аз мисля да поръчам скоро, мисля че септември пишеше, че ще го доставят. Иначе ни бих се предоверявал на ripple, защото 70% от коините се притежават от банките, което на практика я прави централизирана валута. Иначе е интересна идея, работеща и прилагана от все повече световни банки, но не вярвам да достигне някакви висини. Планирани са да бъдат изкопани около 100 млрд. коина. Аз не бих го сложил в графата конкурент на биткойна, но пък се отличава с малка волатилност, което в някои случаи е добре.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Да сега го проверявам, но с този Ledger Nano S гледам, че някой го използват за bitcoin, ethereum ... това означава ли, че само за 1 криптовалута може да се използва, а не за всички едновременно? И това за протфейлите... от един портфейл на друг може ли да се праща криптовалута. Като пример от банка А до банка Б ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Може да имаш от всички валути - това е и удобството, вместо да инсталираш 10 портфейла имаш един, в който държиш всичко. Е... ако го изгубиш е лошо  :D  Иначе може да пращаш разбира се, и към други портфейли, и към сайтове за търговия с криптовалути.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Най-добре не купувай ripple

Какво означава, че биткойн не ти е по джоба? Можеш да си купиш бтс за 100 лв ако искаш.

 

Единствените валути с по-сигурно бъдеще са бтс и етериум. Всичко друго е спекулация, дали съответната валута ще намери приложение или не. За рипъл е почти сигурно, че няма да я бъде. Ето една статия по въпроса:

 

Ripple's XRP: Giving the Third-Largest Cryptocurrency a Second Look

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Рипъл мина. Не зная дали ще има нова помпа, но тази през последните няколко месеца беше чакана от много хора само и единствено за да направят повече биткойни. 

 

А за портфейлите. Определено няма да сгрешиш с хардуерен портфейл. Само че го разучи внимателно. Не е трудно за разбиране, но в крайна сметка трябва да използваш и въображението си, защото трябва да се пазят не само флашката ... тя дори не е толкова важна, колкото думите/достъпа за възстановяването на портфейла в случай на загуба (кражба, пожар, глупост и т.н.).

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Чак пък да не купува рипъл, абсолютно всяка монета се движи от новините които генерира и спекулата покрай тях. Все едно пък биткойна е с по-ясно бъдеще с всичките му драми и манипулации или пък етера с безбройните ICO-та и дъмпа на цената покрай тях. Аз си купих доволно количество рипъл още докато беше на половин цент и го разиграх, така че нека всеки да си преценява.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Добре защо етериума е безлимитен така да го кажа, а рипъла е 100 милиарда ли колко е и не може да му стсне конкурентен с какво се различават?

 

Защото са фундаментално различни. Както са биткойн и етереум. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...