Gladiacoin/Гладиакойн е пирамида

Дата на публикуване: 15.05.2017

Gladiacoin/Гладиакойн е измама

Копираме съдържанието от форума на crypto.bg тук и поставяме тази статия на първо в място в сайта, за да се възползваме от добрата позицип на hash.bg в търсачката на google и да предпазим максимално много хора от този очеваден scam/скам/пирамида/измама и т.н.

 

В последните дни имаме все повече запитвания за „проекта“ GladiaCoin, където неизвестни хора ви обещават да ви удвоят биткойните в рамките на 90 дена! И искат да им дадете парите посредством биткойн – защото биткойн не е проследим….

Замислете се, че живеем във време, в което доходност от 10% на година се счита за върхово, а банките в Западния свят дават кредити за 30 години за 3% на година. И тези „хора“ от GladiaCoin няма да си вземат пари за 3% на година, а ще ви плащат на вас 100% за 3 месеца….

За биткойн арбитража

Това е толкова малоумно, че е направо смешно. Основната теза на схемата е, че те правили арбитраж между биткойн борсите по света – купуват евтино от едната, продават едновременно на другата и бам – лесни пари от нищото. Да, подобен арбитраж съществува между борсите по света, но той се изразява в порядъка на 1-2%. При това не можете да купите и продадете 1000 биткойна – възможности се появяват от време на време за части от биткойна. И дори и да направите тези 1-2-3% печалба, след това трябва да пренесете парите през целия свят. Докато това е лесно за биткойните, за нормалните пари е скъпо удоволствие.

Ето пример: ако купите с евро биткойн в Англия и го продадете за Южно корейски WON в азиатската борса, ще свършите еврото в Англия и ще имате много WON в Южна Корея. Понеже биткойна е по-скъп в Корея, ще трябва да прекарате южно корейските пари в Англия, за да купите наново там и продадете отново в Корея. Значи трябва да:

 • изкарате WON от биткойн борсата към банкова сметка в Южна Корея;
 • обърнете WON в евро, което ще ви струва 0.5%
 • пуснете еврото от Корея към Англия, което може да струва 1%, но може да струва и 5%, и ще трае 3-4-5 дена;
 • да преведете еврото от английската банка към борсата

Сами виждате, че цялото упражнение е доста скъпо и дълго като времетраене. В интернет има дори безплатни софтуери, които правят арбитраж. Gladiacoin просто вземат тази идея, раздуват я до безкрай, за да хващат шарани от цял свят… Не бъдете шаран..

 

 • Dan

  Не мисля,че е пирамида,защото аз вече получих Биткоинти в партфаейла:
  Може да прочетете по-вече тук:https://gladiacoin.com/jupiter13

  • Биткойна…

   Абе човек, за да ти плащат такива пари те от къде ги изкарват, от къде са им приходите за да плащат толкова? Да аз съм вземал много повече от това което ти си взел от тук и то от сайт който дублираше парите за 96ч, и правеше плащания към портфейла на всеки час, и от там изкарах почти 1 биткойн, но това беше още в началото когато се появиха този тип сайтове, преди няколко години.Има и много други сайтове които дават по над 150% за месец, месец и половина и работят по над 3-4 години но пак приключват.Всичко е пирамида в което няма ясно показано от къде влизат пари, колко и колко от тях дават.За да вярваш че Гладиакойн не е схема, значи че си много зелен в тази сфера……
   Има едно правило във всички сайтове от този тип: Колкото по рано се включиш толкова е по голям шанса да изкараш пари.

   • Dan

    Напълно си прав така е.След това всичко приключва.Само в началото е окаy.

 • Днес видях, че сайтът на пирамидата е изчезнал: https://uploads.disquscdn.com/images/3f9ad1e3a8faf49f56e7958fa46b0786432a91cede52fcf532d1cd3f245b26bc.png
  Предполагам краят вече е настъпил. Честито на печелившите :)

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE