Инициализация чрез Ledger Starter

Дата на публикуване: 08.11.2015

Макар да мислите, че компютърът ви е „чист“, когато го ползвате за съхраняване на по-значителни суми биткойни, съмненията ще почнат да ви гризат съзнанието. За това създателите на Ledger Wallet предоставят устройството Ledger Starter, с което може да създадете първоначално портфейла си дори и на най-заразения с вируси компютър. След създаването му ще може да го ползвате спокойно и сигурно от всеки компютър, особено ако го обезопасите посредством смарт телефона си.

За съжаление тази процедура изисква малко по-висока степен на компютърна грамотност и ако не разполагате с нея, ще е добре да помолите някой за помощ, който я има.

Инсталация на портфейл посредством Ledger Starter

Първо изключете компютъра или лаптопа си. След това включете Ledger Starter устройството в един от USB портовете му  и стартирайте отново компютъра. При стартирането трябва да влезете в BIOS-а на компютъра. Различните компютри изискват различни комбинации от клавиши, така че не можем да ви дадем точна рецепта за това, как да го направите, но се надяваме, че или знаете, или познавате някой, който знае.
Следващата стъпка към създаването на портфейла е да зададете от BIOS менюто  Boot from USB Drive и по този начин ще стартирате защитената операционна система на Ledger Starter устройството.

На екранът пред вас ще се покажат следните  4 опции:

1) Create New Wallet
2) Restore and existing Wallet from your 24 words backup
3) Delete an existing Wallet
4) Halt

За да започнете създаването изберете команда 1.
Софтуерът ще поиска да създадете своя 4-цифрен PIN код, който ще трябва да въведете повторно, за да бъде потвърден.
В последствие ще се ще конфигурират 24 думи, които внимателно трябва да запишете на своя Recovery sheet (върви в комплект с Ledger Nano),  точно както са подредени и изписани на екрана пред вас. Тези думи ще са ви нужни в бъдеще, ако имате нужда да възстановите своя портфейл, в случай на кражба или загуба на Nano устройството. Допълнителна информация за предназначението на Recover Sheet-а и препоръки за съхраняването му може да прочетете от статията: Упътване за инсталация на Ledger Wallet

Преди да продължите напред е препоръчително да проверите отново дали правилно сте записали думите,  тъй като няма да имате друга възможност да ги видите. Ако загубите Леджъра, те ще са единственият начин да възстановите достъп до биткойните в портфейла си. За да продължите напред, изпишете Yes и да натиснете Enter.
Сега трябва да включите своето Ledger Nano устройство в един от свободните USB портове на вашия компютър. Това е и последната стъпка по създаването на вашия  Ledger портфейл чрез Ledger Starter, като на екрана пред вас ще се изпише Success!
Ledger Wallet-a Ви е създаден и записан на Nano устройството.  Премахнете Ledger Starter и рестартирайте компютъра. Вече сте готови да оперирате със своя портфейл. За да разберете как , прочетете Транзакции с Ledger Wallet.

Следното видео нагледно обяснява целия процес:

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE