Ledger Wallet – перфектният биткойн портфейл

Дата на публикуване: 08.08.2014

Ако искате да съхранявате биткойните си възможно най-сигурно и да ги управлявате по изключително удобен начин, ще ви трябва така наречения хардуерен портфейл. Най-изгодният такъв на пазара е този на Ledger Wallet (леджър уолет). Това е портфейл, който се съхранява на USB флашка и чието огромно предимство пред останалите, по-широко разпространени биткойн портфейли, се изразява в това, че вашите биткойни се съхраняват извън интернет. Следователно не са изложени на риск от вируси, хакове или повреди.

Макар че преди продавахме техните продукти през Еконт, търсенето не си заслужава усилията, за това, ако пожелаете да си го купите, моля направете го от сайта им тук:

Онлайн магазин на Ledger Wallet – може да отнеме ден или два повече, но ще е и по-евтино!

Ето за какво служи всеки един от трите компонента, а в отделни статии ще опишем стъпките за инсталация и ползването им.

Ledger Nano

ledger-nano-box-large

Ledger Nano

Ledger Nano е биткойн портфейлът, който съхранява частните ви ключове за биткойн адресите в портфейла ви, както и програма, с която може да приемате и извършвате плащания. За да го ползвате, трябва да го вкарате в USB порта на вашия компютър. Когато не го ползвате, може да го съхранявате на достатъчно сигурно за вас място и да спите спокойни, че биткойните ви са в безопасност – без допир с интернет.

Освен максималната безопасност, може да ползвате портфейла за създаване на различни акаунти, както и други функции – например за електронен подпис на документи, по този начин неоспоримо доказвайки автентичността им.

За подробности, вижте Упътване за инсталация на Ledger Nano и Как да боравим с Ledger Wallet.

Ledger On The Go

ledger-otg-box-large

Ledger On The Go

Разбира се, повечето хора днес работят със смарт телефони и таблети. Ако сте от тези хора, няма страшно – с Ledger OTG вие имате достъп до биткойните си от всеки телефон или таблет, базиран на Android MicroUSB (тоест да е Android).

Пълни инструкции как да свържете Ledger портфейла си с най-добрия биткойн портфейл за Android – Mycelium – може да прочетете на следния линк: Леджър уолет през MyCelium

 

Ledger Starter

ledger-starter-box-large

Ledger Starter

Ledger Starter е USB Flash Drive, който разполага с изолирана офлайн операционна система, която се включва в USB порта на вашия PC или Mac компютър и ви позволява да инициализирате своя портфейл дори и на компютър, който е тъпкан с вируси. Да, инсталацията е малко по-трудоемка и изисква по-висока компютърна грамотност, но ако ще съхранявате по-голяма сума в биткойни и искате да спите спокойно, употребата на Ledger Starter определено си заслужава.

Инструкциите за това може да видите тук: Инсталация чрез Ledger Starter

 

Ясно е, че едва ли сме успели да отговорим на всички ваши въпроси. За това ще се радваме да им отговорим, ако ги зададете в коментарите под статията, в нашия форум или на имейл shop@hash.bg. Също така ви препоръчваме да прегледате FAQ-секцията на официалния сайт на Ledger Wallet, където също така ще намерите обяснителни филми за инсталация и ползване на портфейлите на новото време.

 • Technolog

  Или използвайте tails където имаш и всички останали предимства на друга ОС + уолет, който знаеш, че е до някаква степен солидно защитен и това ти струва колкото една флашка.

  • Neo

   И аз мисля че Tails е най добрия вариант, но нямам много опит с него. Трябва ли да се инсталира допълнителен софтуер и как става ако изобщо може да се инсталира?
   Благодаря предварително за отговора :)

 • Ilian Yanchev

  Защо няма дати на публикациите ви?
  Намирам това за невероятна НЕЛЕПОСТ !
  Не ви вярвам за нещата които пишете.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE