Защита на Ledger Wallet за телефон

Дата на публикуване: 08.11.2015

За разлика от левовете и другите видове пари, които обикновено държим в банки, биткойните в Ledger Wallet-а са равносилни на дигитален кеш – тоест, притежаваме биткойни, а не обещание от банка, че ще ни плати биткойни, когато я помолим и само ако може (какъвто не бе случаят с КТБ например).

Неудобството да държите пари в кеш или биткойн е проблемът със съхранението ми. Ако ги държите в къщи и не дай боже стане пожар или някой влезе и ги намери, ще ги загубите безвъзвратно. Докато при кеша трябва да живеете с този риск и да пазите максимално добре къщата си, при биткойн имате други опции, които ви дават 100%-ва сигурност за парите ви: застраховката срещу пожар е вашия Recovery Sheet, който следва да пазите на различно място от това, на което държите портфейла си; застраховка срещу риска от неправомерно ползване на портфейла може да осигурите лесно, просто като го свържете със своя смарт-телефон (Android или iPhone) и така дори и най-изпеченият хакер да го докопа, заедно с четири-цифрения ПИН, пак няма да може да дръпне и едно сатоши, защото не разполага с телефона ви. За по-запознатите с модерните мерки за сигурност в интернет, може да осигурите Two Factor Authentication (2FA) за вашия портфейл посредством приложенията за Android и iPhone на ledger wallet за телефон.

Упътване за свързване на телефон към Ledger Wallet

Отворете Ledger Wallet Chrome App и вкарайте Nano устройството в USB порта на вашия компютър, за да влезете в портфейла си.

паир1

Тук трябва да изберете бутона Settings, който ще отвори следния диалог:

паир2

Сега избираме Hardware, което ще Ви отведе към друго подменю:

паир3

За да започнем свързването, избираме опцията Pair Smartphone, като по този начин ще се генерира QR код, който трябва да сканирате със своя телефон.

паир5

 

Първо инсталирайте мобилното приложение на Ledger на телефона си. Връзки към актуалните версии на приложението за iPhone и Android може да намерите на следния линк: Ledger Wallet Apps.

След като го инсталирате, отворете приложението Ledger Wallet на своя телефон и ще видите следните две опции:

Screenshot_2015-11-06-00-37-49

Избираме опцията Pair Ledger Wallet, която ще активира QR скенер чрез камерата на телефона и с него сканираме кода, който е показан на компютъра. Това ще ни отведе към следващата стъпка.

Screenshot_2015-11-06-11-28-36

На телефона ще се генерира код съставен от 4 символа (цифри и букви), който чрез помощта на Security Card-a от вашия Ledger Nano комплект трябва да бъде разшифрован, като внимателно напишете на какво отговаря всеки от символите пред вас.

Въведен коректно код ще ви отведе към последната стъпка.

Screenshot_2015-11-06-11-51-27

По ваше желание може да именувате портфейла си или не.  Съответно подобен прозорец ще се отвори и на компютъра Ви.

паир 6

Ако желаете може да дадете име на телефона си, ако ли не той ще бъде запаметен като за име ще се използва моделът му. За да завършите сдвояването на Ledger Wallet-a  и смартфона си, кликнете „Finish“.

паир 7

За да видите как функционира защитата за изпращане на биткойни посредством телефона, прочетете следната статия: Транзакции с Ledger Wallet.

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE